Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha kiderulne, h Down szindroma...

Ha kiderulne, h Down szindromas babaval vagy varandos megtartanad, vagy elvetetned a gyermeked?

Figyelt kérdés
(oszinte valaszokat varok)
2009. okt. 27. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
98%
Pár éve történt. Nagy nehezen teherbe estem. A 12. heti genetikai ultrahangon mondta a doki, hogy gáz van. persze több vizsgálat után, de ott kezdődött. Ez karácsony előtt volt. Mondta, hogy Down-os a baba, menjünk haza, karácsonyozzunk meg és január 2-án menjünk vissza, addigra döntsük el, hogy megtartjuk-e vagy sem. Nem mondtuk el senkinek a családban, meg volt akarácsony, meg volt a szilveszter otthon ketesben, csendben. Nagyon nagyon nehezen, de meghoztuk a döntést. Elvetetjük. Nem voltam maganál. Senkinek nem kívénom azt az érzést, még nem is ismered azt a pici gyereket, aki a hasadban van, akire annyit vártál és most TE MAGAD mondod ki a halálos ítéletet. De -így utólag visszagondolva-nagyon jól írta valamelyik előző hozzászóló, hogy reálisan nézve nem szabad. Visszamentünk január 2-án, na még egy ultrahang és már nem volt szívhang. Meghalt. Így megkönnyítette nekünk, nem nekünk kellett kimondani. Rettentő nehéz volt. Azóta van egy két éves kisfiam, aki egészséges. Persze Ő mindig az első babám marad és ha látok az utcán egy Down-os babát vagy kisgyereket vagy akár felnőttet, mindig teliszalad a szemem könnyel. Nem vagyok vallásos, de ezt a sors akarta így.
2009. okt. 27. 13:59
 22/88 anonim ***** válasza:
52%
Önző disznók vagytok, és lepontozzátok azt, aki a kérdésre nem úgy válaszolt, ahogy nektek tetszik! Fúj
2009. okt. 27. 13:59
 23/88 anonim ***** válasza:
76%
13.59 vagyok. Elnézést a helyesírási hibákért, de csak írtam és írtam, nem néztem fel.
2009. okt. 27. 14:01
 24/88 anonim ***** válasza:
95%

13:45

Hmm... Mit gondolsz az eutanáziáról? Gondolj bele, hogy a számodra legfontosabb ember szenved, beteg fájdalmai vannak, meg akarna halni, de nem lehet, mert élnie kell... Muszáj. Akárhogy. Annyi értelme sincs az életnek így, mint amennyi lehetne.

25/88 anonim ***** válasza:
96%

nekem ha lesz gyermekem, és szerintem minden szülő azt kívánja a gyermekének, hogy jobb élete legyen mint amilyen neki jutott. Egy eleve sérült gyereknek hogy lesz jobb az élete? Persze szörnyű belegondolni, hogy dobog a szive, meg bennem növekedik, de aki kicsit is felelősségtelejesen gondolkodik, az abba is belegondol, hogy akkor mi lesz vele,ha a szülők már nem lesznek. És úgy gondolom, hogy egy anyának joga van eldönteni, hogy ezt a felelősséget vállalja, vagy nem vállalja. Senkinek nincs joga ezért magzatgyilkosnak minősíteni burkoltan akárkit.

Szomszédban lakik egy 30 éves beteg fiú, nem volt barátnője, nincsenek barátai, nincs semmije az anyján kívűl, aki szintén látszóan is beleroppant az egészbe, és főleg abba, hogy mi lesz a gyerekével, ha ő már nem lesz.

Ezeken gondolkodnak az érintett okoskodók mielött idepötyögik a válaszukat?

26/88 anonim ***** válasza:
84%
Kedves kerdezo, az igazan erdekelne, hogy ilyen problemad van-e most, vagy csak kerdoivet keszitesz? Mert tobben mar jol felhuztak itt magukat, mikozben te nem is reagalsz. Irjal legyszives ha itt vagy!
2009. okt. 27. 14:05
 27/88 anonim ***** válasza:
82%
miért kell azokat lepontozni,a kik őszintén válaszolnak? Aki meg egyből elvetetné az meg 100%? Miért csak az egészséges gyerekeket lehet gyereknek számítani?? sajnos sok olyan rejtett betegség van, ami évekkel később jön ki.. azt a gyereket akkor le kell dobni a hegyről, vagy mi??
 28/88 anonim ***** válasza:
91%

ugyanmár. Gondolod itt ezek közül bárki is átgondolja mikor ilyet kimond? csak most nagyon divat lett a magzatvédelem.

De mikor a putriba a 8. gyerek jön, a 10 nm-re, meg a padló nélküli lakásba az nem baj.( persze mert nem ők nevelik), vagy amikor az anya megszüli aztán intézetbe adja. Persze hogy nem tudják, ők sem intézetben nevelkedtek.

Jönnek itt az okos tanácsok, hogy örökbeadás, ( ha szerencséd van nem pszichopatákhoz kerül), meg árvaházba, ezért szülje meg valaki,hogy ne legyen magzatgyilkos, de legyen belőle egy lelkileg sérült, hontalan gyerek, aki csak annyit tud, hogy anyának nem kellettem? Ja de ezt sem tudod, mert nem örökbe lettél adva.

Akkor meg miről beszélgetünk?

29/88 anonim ***** válasza:
89%
Nem tartanám meg. Találkoztam régebben párszor Down-os gyerekekkel/felnőttekkel. Tény, hogy tele vannak szeretettel, őszinték, ártatlanok, de azt is megláttam mellette, hogy önállóan nem sok dolgot tudnak megcsinálni. Egy életre szóló kötelezettséget jelent egy beteg gyermek, aki csak annyit ért az egészből, hogy ő nem olyan, mint a többiek. Nem hiszem, hogy túlélném, ha egyszer megkérdezné tőlem, hogy őt miért kerüli a többi gyerek, miért csúfolják ki, ő miért nem lehet olyan, mint mások.
2009. okt. 27. 14:07
 30/88 anonim válasza:
94%
Szia!Én azt mondom hogy ez teljesen a te döntésed!Én családomba is van egy 16-éves,aki ilyen beteg,rossz látni ahogy szenved szegény!kitartást! másik sógornőmnek is azt mondták a most két és fél éves gyerekre,hogy DOWN-kóros!és hála istennek makk egészséges!ne add fel!
2009. okt. 27. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!