Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez az új "divat" hogy a...

Mi ez az új "divat" hogy a lányok érettségi után rögtön, vagy 1-2 évvel szülnek? Csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, és az ismerőseim, volt osztálytársaim nagy részének gyereke van már, vagy lesz. Nem tudok elmenni mellette már szó nélkül, mikor újabb és újabb 18-19 éves lányok írják ki facebookra hogy anyukák lesznek és milyen jó minden. Persze hátterük semmi nincsen, apuka is fiatal huszonéves pár hónapja vannak együtt általában, a szülők intéznek mindent pénzügyileg. Kezdem úgy érezni hogy mindez már divattá vált, véletlenül teherbe esni, aztán eljátszani a büszke anyukát. Amúgy teljesen átlagos, értelmes lányokról van szó, nem élek rossz környéken vagy ilyesmi, szóval furcsa ez nekem.
2013. aug. 5. 10:11
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
35%

azért a 90-es évek és a mai helyzet között ég és föld a különbség!!

Szerintem te sem lennél itt, ha most kéne indulnod!

2013. aug. 5. 16:48
 52/60 anonim ***** válasza:
85%

Se a fb-n, se a való életben nincs a környezetemben évek óta senki, aki ennyi idősen szült...

Én viszont 20 évesen szültem. Nem becsúszott, akartuk. Egyszerűen nem tudtam, mit szeretnék kezdeni magammal, volt munkahelyem nekem és a férjemnek is, albérletben laktunk. Szültem, és gyes alatt jött az ihlet, hogy én ezt imádom, hogy kicsi gyerek, gyes alatt kezdtem el a főiskolát és utána már óvónőként helyezkedtem el, imádom csinálni. Érettségi környékén még ettől nagyon távol álló pályák iránt érdeklődtem, de valahogy egyikben sem tudtam elképzelni magam, idő kellett a döntéshez. Én nem bántam meg, a lányom most 18 éves, én még csak 40, férjem is csak 44... imádtunk fiatal szülők lenni. Ma sem csinálnám másképp.

2013. aug. 5. 16:57
 53/60 anonim ***** válasza:
87%

kimaradt fél mondat : a lányom 18, a fiam 20 :)

És tudjátok elég kevés házasságot látok magam körül, ahol huszonpár évesen kerültek össze, lett gyerek és még ma is együtt vannak. MI igen.

Azt meg, hogy valaki 20 évesen alkalmatlan az anyaságra, nem lehet kijelenteni. VAnnak olyanok, akik 20 évesen jobb anyák, mint a 2 diplomás, középiskolai tanár szomszéd, aki csak azért tanult, mert addig se kellett dolgozni, most 41 nm-re szüli ősszel a negyedik gyereket, mert addig se kell dolgozni... másfél évet tanított összesen. És nem érdekli, hogy a gyereknek éjjel semmi keresnivalója a szomszédék bulijában, ha ő menni akar, hát mennek. Pedig kiélhette magát fiatal korában is.

Undorító módon általánosítanak itt néhányan. Ezek szerint anyáink és nagyanyáink jó része is rossz anya volt, mert fiatalon szült, alkalmatlanul.

2013. aug. 5. 17:08
 54/60 anonim ***** válasza:
73%

Na, megjöttek a megcsalt, elvált anyukák. irigykedtek?

Most őszintén, mit kell lepontozni azon, hogy én másképp döntöttem, mint ti, és nekem ez bejött? Irigykedtek? Talán nem véletlenül vagytok ott, ahol...szánalmas.

2013. aug. 5. 17:59
 55/60 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg jobban kitolódott a gyerekvállalási kedv, bár én külföldön élek, itt 30 körül szülnek a nők. Én igazából jónak tartom, mert habár nem olyan fiatal az anya szervezete biológiailag, de a mai világban egy nőnek nagyon kell tepernie sajnos,hogy ugyanazt elérhesse, mint egy férfi. Gondolj bele, ha valaki 20 évesen szül és nincs segítség, sokan vannak így, nem tud egyetemre menni még pár évig legalább, munkahelyből sem olyanokat találna, ami jó karrier-lehetőséget kínálna. Általában akik fiatalon szülnek több gyerekük is van, persze ez nem mindenkire igaz, de az mégjobban távol tartja a munka világától, kialakul egy függőség, függeni az államtól, a párunktól anyagilag. A nőknek is szükségük lenne megteremteni egymaguknak az egzisztenciát, mert sajnos minden rossz bekövetkezhet, ami kiszolgáltatottá teszi őket.

A legtöbb munkahelyen a nőket megkérdezik,hogy van-e gyereke, szeretne-e, ha igen mikor, egy férfitől ezt nem szokás, ez valójában diszkrimináció, mégha nincs is kimondva sok helyen, tehát háttérbe szorulnak ilyen téren is a gyerekes nők. Namost én is azt mondom,hogy okos dolog akkor szülni amikor már a nőnek megvan egyfajta egzisztencia, karrier, amikor már fel tudja mutatni az önéletrajzában a sikereket.

2013. aug. 5. 18:35
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a gyerekeknek jövőképe, amit meg is értek. Ráadásul sokakat úgy neveltek, hogy anya és apa mindent megold, ilyenkor ezt el is várják, anyáék pedig megtesznek mindent az unoka érdekében. Persze megint más az, ha valaki 17 évesen letette a szakvizsgát, dolgozik 2 évig a szakmájában, aztán szül egy babát, mint amikor valaki életében nem csinált még semmit és a legnagyobb eredménye az érettségi. De nekem erről az a véleményem, hogy semmi közöm hozzá. 26N
2013. aug. 5. 18:48
 57/60 anonim ***** válasza:
@55 Külföldön, pl. Angliában a tinik ingyenesen kapnak fogamzásgátlót. Nem véletlenül. Ott is rengeteg a lányanya, csak ha nem mozogsz olyan körökben, fel se tűnik.
2013. aug. 5. 18:49
 58/60 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ez nem divat,nekem is van pár évfolyamtársam vagy főiskolás évfolyam társam akinek babája van köztük nekem is.Nálunk becsúszott,21 éves voltam mikor megszületett,2 éve voltunk együtt párommal,természetesen mellette tanulok,és dolgozom is ahogy a párom is,és mi tartjuk el magunkat,tudod ha az ember választás elé kerül akkor bizony át kell gondolnia megöli-e a saját gyerekét vagy vállalja a felelősséget és igaz nem lesz könnyű de suli és munka mellett babázik is.Mi úgy döntöttük kényelemből nem megyek abortuszra.Ma már 2,5 éves a fiam decemberben államvizsgázom, 2 hónapja dolgozom egy cégnél ahol nagyon jól keresek,úgy gondolom gyerek mellett is lehet élni,szórakozni,utazni,nyaralni,megvalósítani az álmokat csupán több szervezéssel jár.Ha így kellett lennie akkor a fiammal együtt érek meg teljesen,és valósítom meg a céljaimat.Nem érzem magam sem felelőtlennek sem buta csitrinek csak azért mert már anya vagyok 23 évesen.
2013. aug. 6. 16:50
 59/60 anonim válasza:
Hiába pontoztátok le az 54-est és előtte az összes többi olyan hozzászólást ami igaz.. Nem is értem mi ez az irigykedés? Nem mindegy nektek, hogy honnan van lakás és autó? Vagy talán nem az a szülő dolga, hogy ahol teheti támogassa a gyerekeit? És mi ez a hiteles előítélet? Attól hogy nem vagytok boldogok, még nem a másik örömén kell károgni és ÍTÉLKEZNI!! igen lehet lepontozni de én is csak azért vagyok ennyi százalékon mert megmondom a véleményem a hozzátok hasonló furakodo alakoknak
2015. ápr. 1. 08:45
 60/60 anonim ***** válasza:
Egyébként van pár kortársam,akiknek 1-2 éves gyerekük van,vagy most kismamák.Van köztük egy olyan,aki fél évvel fiatalabb nálam,a férjével évek óta együtt vannak és most fél éves a picurjuk.Egy nagyon menő egyetemen fog most diplomázni és a szülei nagyon megszedték magukat,de alibinek részt vesz a családi vállalkozásban.Na meg a férje dolgozik,meg diákmelót amúgy is csinált,régebben is.Tőlük nem sajnálom a babát.Van egy másik kortársam,aki középsuliban már súrolta azt a határt,hogy az anyukájától elvegyék a családi pótlékot és pont olyan helyzetben volt az asszony,hogy minden forint számítson,hiába dolgozott egy csomót.Vállalt régebben árupakolást,de tudtommal már ellógta a második munkanapot,amit belőle lazán kinézek.Nagyon buta egy csaj,úgyhogy sajnálni fogom majd azt a picurt,hogy ilyen naplopó,buta,lusta anyja lesz,aki elég gonosz is tud lenni.Ami a dolog iróniája,hogy pont az ilyen gyerekek szoktak nagyon szorgalmasak lenni és érettségi nélkül túlszárnyalni a szüleit intellektuálisan.Remélem ilyen lesz a gyerek és felnőtt korában tojni fog a csajra.Annyi gonoszság után megérdemelné,hogy a gyereken keresztül kapja mindezt vissza. :DDDDDD Félreértés ne essék:alapjáraton senkinek sem kívánok ilyeneket,mert ez nekem nem okoz örömöt,csak akik tényleg nagyon szemetek tudnak lenni más emberekkel.
2015. nov. 12. 17:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!