Mi ez az új "divat" hogy a lányok érettségi után rögtön, vagy 1-2 évvel szülnek? Csak nekem furcsa?
azért a 90-es évek és a mai helyzet között ég és föld a különbség!!
Szerintem te sem lennél itt, ha most kéne indulnod!
Se a fb-n, se a való életben nincs a környezetemben évek óta senki, aki ennyi idősen szült...
Én viszont 20 évesen szültem. Nem becsúszott, akartuk. Egyszerűen nem tudtam, mit szeretnék kezdeni magammal, volt munkahelyem nekem és a férjemnek is, albérletben laktunk. Szültem, és gyes alatt jött az ihlet, hogy én ezt imádom, hogy kicsi gyerek, gyes alatt kezdtem el a főiskolát és utána már óvónőként helyezkedtem el, imádom csinálni. Érettségi környékén még ettől nagyon távol álló pályák iránt érdeklődtem, de valahogy egyikben sem tudtam elképzelni magam, idő kellett a döntéshez. Én nem bántam meg, a lányom most 18 éves, én még csak 40, férjem is csak 44... imádtunk fiatal szülők lenni. Ma sem csinálnám másképp.
kimaradt fél mondat : a lányom 18, a fiam 20 :)
És tudjátok elég kevés házasságot látok magam körül, ahol huszonpár évesen kerültek össze, lett gyerek és még ma is együtt vannak. MI igen.
Azt meg, hogy valaki 20 évesen alkalmatlan az anyaságra, nem lehet kijelenteni. VAnnak olyanok, akik 20 évesen jobb anyák, mint a 2 diplomás, középiskolai tanár szomszéd, aki csak azért tanult, mert addig se kellett dolgozni, most 41 nm-re szüli ősszel a negyedik gyereket, mert addig se kell dolgozni... másfél évet tanított összesen. És nem érdekli, hogy a gyereknek éjjel semmi keresnivalója a szomszédék bulijában, ha ő menni akar, hát mennek. Pedig kiélhette magát fiatal korában is.
Undorító módon általánosítanak itt néhányan. Ezek szerint anyáink és nagyanyáink jó része is rossz anya volt, mert fiatalon szült, alkalmatlanul.
Na, megjöttek a megcsalt, elvált anyukák. irigykedtek?
Most őszintén, mit kell lepontozni azon, hogy én másképp döntöttem, mint ti, és nekem ez bejött? Irigykedtek? Talán nem véletlenül vagytok ott, ahol...szánalmas.
Szerintem meg jobban kitolódott a gyerekvállalási kedv, bár én külföldön élek, itt 30 körül szülnek a nők. Én igazából jónak tartom, mert habár nem olyan fiatal az anya szervezete biológiailag, de a mai világban egy nőnek nagyon kell tepernie sajnos,hogy ugyanazt elérhesse, mint egy férfi. Gondolj bele, ha valaki 20 évesen szül és nincs segítség, sokan vannak így, nem tud egyetemre menni még pár évig legalább, munkahelyből sem olyanokat találna, ami jó karrier-lehetőséget kínálna. Általában akik fiatalon szülnek több gyerekük is van, persze ez nem mindenkire igaz, de az mégjobban távol tartja a munka világától, kialakul egy függőség, függeni az államtól, a párunktól anyagilag. A nőknek is szükségük lenne megteremteni egymaguknak az egzisztenciát, mert sajnos minden rossz bekövetkezhet, ami kiszolgáltatottá teszi őket.
A legtöbb munkahelyen a nőket megkérdezik,hogy van-e gyereke, szeretne-e, ha igen mikor, egy férfitől ezt nem szokás, ez valójában diszkrimináció, mégha nincs is kimondva sok helyen, tehát háttérbe szorulnak ilyen téren is a gyerekes nők. Namost én is azt mondom,hogy okos dolog akkor szülni amikor már a nőnek megvan egyfajta egzisztencia, karrier, amikor már fel tudja mutatni az önéletrajzában a sikereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!