Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez az új "divat" hogy a...

Mi ez az új "divat" hogy a lányok érettségi után rögtön, vagy 1-2 évvel szülnek? Csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, és az ismerőseim, volt osztálytársaim nagy részének gyereke van már, vagy lesz. Nem tudok elmenni mellette már szó nélkül, mikor újabb és újabb 18-19 éves lányok írják ki facebookra hogy anyukák lesznek és milyen jó minden. Persze hátterük semmi nincsen, apuka is fiatal huszonéves pár hónapja vannak együtt általában, a szülők intéznek mindent pénzügyileg. Kezdem úgy érezni hogy mindez már divattá vált, véletlenül teherbe esni, aztán eljátszani a büszke anyukát. Amúgy teljesen átlagos, értelmes lányokról van szó, nem élek rossz környéken vagy ilyesmi, szóval furcsa ez nekem.
2013. aug. 5. 10:11
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
100%
Tudod eljön majd az idő, amikor nem lesz mama meg papa. Akkor ne akarj a fiatal anyukák helyébe lenni.
2013. aug. 5. 10:36
 12/60 anonim ***** válasza:
96%

pont ebben a korban (18-20) évesen érzik azt a fiatalok, h ők mekkora ászok, mindent tudnak a világról, készek a gyerekvállalásra. pedig pont hogy nem. egy halom olyan dolgot kihagynak ami nagyon fontos a személyiségfejlődés szempontjából, és egy gyerek mellett az ember már nem önmagára koncentrál hanem a gyerekre.

ilyenkor még tanulni kéne (egyetemen, fősulin, és az élet iskolájában is), utazgatni, világot látni, megtapasztalni olyan dolgokat amit itthon nem láthatsz. dolgozni, h legyen miből eltartani a gyereket, legyen hova visszamenni a gyed után.

nem irigykedem rájuk, mert velük ellentétben olyan dolgokat élhetek át, amikről ők lemaradtak. persze járhatod a világot 30 évesen is, de az már nem ugyanaz. ahogy járhatsz diszkóba 40 évesen is, de kicsit röhejesebb mint 20 évesen.

annak a híve vagyok, hogy mindent a maga idejében kell megélni, megtapasztalni.

szerencsére az én baráti, osztálytársi körömben nem volt divat semmire potyogtatni a gyereket érettségi után, mindenki tanult, dolgozott, és utána babázott.

a világot megváltani nem tudjuk, de én tuti hogy legalább a saját gyerekemnek megtanítom a helyes sorrendet.

13/60 anonim ***** válasza:
100%
Tudod eljön majd az idő, amikor nem lesz mama meg papa. Akkor ne akarj a fiatal anyukák helyébe lenni.
 14/60 anonim ***** válasza:
88%

"Soha nem kértünk segítséget a szülőktől, saját lakásunk van, autónk"

Mindezt 2 év munkaviszony mellett szülői segítség nélkül?

2013. aug. 5. 10:38
 15/60 anonim ***** válasza:
93%

10es azt azért elárulhatnád, hogy érettségivel milyen munkát vállaltál, amivel 2 év alatt olyan egzisztenciát teremtettél magadnak, hogy egy fél lakást ki tudj fizetni és a gyereket is el tudd tartani?

Nagyon érdekel! Mert hacsak a pasidnak nem volt már meg mindene, szinte elképzelhetetlennek tartom.

2013. aug. 5. 10:51
 16/60 anonim ***** válasza:
33%
Én nem a 10es vagyok, de hozzatennem, hogy nekünk is van sajat lakasunk, autonk.. 22eves vagyok nemsokara megyek szulni, a ferjem 25 eves. Mi is dolgoztunk, a parom a mai napig, gyedet fogok kapni. Sima erettsegivel, a munkahoz jó hozzaallassal, okosan, takarekoskodva igenis meglehet oldani! :)
2013. aug. 5. 10:58
 17/60 anonim ***** válasza:
80%

Oké akkor adj pár tanácsot, vagy a saját ház/autó nagyrésze banké?

Mert saját lakás alatt azért én nem egy még 20 évig hiteles lakást értek.

2013. aug. 5. 11:04
 18/60 anonim ***** válasza:
53%
Tippeket várunk! :)
2013. aug. 5. 11:04
 19/60 anonim ***** válasza:
85%
Hát kérlek voltak nagy ötleteink, álmaink, és egy olyan bizniszt indítottunk be, ami igencsak jó pénzt hozott a konyhára. Kb 200ezer forintot tehettünk félre havonta, addig albérletben éltünk. Sokat kellett melózni érte, elmondhatatlanul sokat, ez igaz, és akarni is kellett. Nem csak vártuk, hogy az ölünkbe pottyanjon a gazdagság. Majd olcsón hozzájutottunk a lakásunkhoz, és fel tudtuk újítani. Igen, még autóra is maradt, nem a legújabb, de nekünk tökéletes.
2013. aug. 5. 11:17
 20/60 anonim ***** válasza:
36%

Gondolom a saját ház/lakás/autó alatt a hencegők hiteles ingatlant értenek, vagy örököltek. Az utóbbi persze nagy szerencse, örüljenek is neki, de felesleges mindenhol hirdetni, hogy ők mekkora királyok hogy 20 évesen házuk van, hiszen ebben az esetben nem az ő érdemük, csupán elhalálozott valaki...

Szerintem a 18-20 évesen szüléssel nem csak az egzisztencia hiánya a baj, hanem az, hogy ekkor még mindenki félig gyerekfejjel gondolkodik, ha nem is vallja be (5-10 év távlatából már ő is tudni fogja), valamint az, hogy ilyenkor általában nagyon stabilnak hiszik a párkapcsolatukat, csak többnyire a legkevésbé sem az. Akik 20 évesen azzal jönnek, hogy 4 éves kapcsolatba szültek és hasonlók - könyörgöm, ez tiniszerelem... az esetek 99%-ában bizony vége lesz. Az életreszóló kapcsolatok megcáfolhatatlanul NEM ekkor kezdődnek.

A másik az, hogy kihagynak rengeteg olyan élettapasztalatot, amivel csak maguknak és a gyerekeknek ártanak. Az iskolapadból a szülőszobára egyszerűen nem megoldás, egyszerűen kimarad az igazi élet megtapasztalása. Úgy gondolom, hogy aki 1-2 év munka után a szülésbe menekül, az nagy lelkiszegény lehet, egyszerűen fél a nehezebb időszakoktól és attól, hogy komolyan képesek-e a párjával egy hosszantartó, harmonikus, felnőtt párkapcsolatot fenntartani, vagy egyszerűen tudja, hogy nem, és a gyerekkel akarja megerősíteni az egészet.

2013. aug. 5. 11:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!