Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez az új "divat" hogy a...

Mi ez az új "divat" hogy a lányok érettségi után rögtön, vagy 1-2 évvel szülnek? Csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, és az ismerőseim, volt osztálytársaim nagy részének gyereke van már, vagy lesz. Nem tudok elmenni mellette már szó nélkül, mikor újabb és újabb 18-19 éves lányok írják ki facebookra hogy anyukák lesznek és milyen jó minden. Persze hátterük semmi nincsen, apuka is fiatal huszonéves pár hónapja vannak együtt általában, a szülők intéznek mindent pénzügyileg. Kezdem úgy érezni hogy mindez már divattá vált, véletlenül teherbe esni, aztán eljátszani a büszke anyukát. Amúgy teljesen átlagos, értelmes lányokról van szó, nem élek rossz környéken vagy ilyesmi, szóval furcsa ez nekem.
2013. aug. 5. 10:11
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
22%

26: "Ha egy kicsit belegondolsz, ök a normálisak. Addig szüljenek amig jo génrendszert tudnak átadni. Te halogatod, aztán majd nem tudsz teherbeesni, jön a mesterséges, meg hormonrásegités, stb. A gyerek meg esetleg beteges, ilyen-olyan sérült lesz. Esetleg a hátralevö életed arra megy, hogy ápold, mig ha most szülnél (genetikailag) minden rendben lenne várhatolag."

A kérdésben a 18-19 éves lányokat emeli ki a kérdező, te pedig erre válaszoltál...

2013. aug. 5. 13:08
 42/60 anonim ***** válasza:
51%
#28 a Down kor már diagnosztizálhato és elfogadott ok a terhesség megszakitására. Ha valaki mégis ilyen gyermeket hoz a világra az vagy felelötlen, vagy mártir. Talán azért több a Down koros baba a fiatalabb korosztályban, mert késöbb (A GYAKORIBB ELÖFORDULÁS MIATT!!) már kötelezö a szürés!!!! (Ne forditsd a szürés eredményét okként! Vagy valami politikus vagy, mert akkor érthetö.)
2013. aug. 5. 13:11
 43/60 anonim ***** válasza:
95%

Én 21 évesen szültem. Nem volt tervezett a kisfiunk, de mindent meg tudunk neki adni. Van érettségim, szakmá(i)m, a munkaelyemen visszavárnak GYED után. Van egy közös lakásunk a férjemmel (igen, ebben segítettek nekem, szüleim 14 éves korom óta raktak nekem félre, így összejött egy fél lakás ára), sőt, ő autót is "hozott" a házasságba.:) Segítségünk nincs anyagilag, fizikálisan is csak annyi, hogy kb 1-2 havonta fél napot vigyáz anyukám a kisfiunkra.

De látom én is a környezetemben, hogy érettségi után (már aki addig eljut...) lóg a levegőben 1 évet, aztán összehozzák a gyereket... Persze aztán jön az, hogy apuka lelépett, a GYES nem elég semmire, stb., munkát persze nem kap végzettség nélkül, aztán jön egy új pasi, új baba. (Van ismerősöm, akinek 23 évesen 3 gyereke van, 3 apától, most épp egyedülálló....)

2013. aug. 5. 13:13
 44/60 anonim ***** válasza:
#41 azért elolvastad végig?
2013. aug. 5. 13:13
 45/60 anonim ***** válasza:
41%
Nem igaz, hogy egyesek kiakadnak a "saját lakás" kifejezésen! Miért, szerintetek minden 25-30 évesnek már saját lakása van? Az igen:) érdekes, a szüleim 50-en túl vannak, de még mindig fizetik a hitelt, amiből a "saját lakást" vették... akkor ha már valaki 20 évesen hitelből vesz házat, az gáz? De ha 30 évesen teszi, akkor helyes? egyébként is 30 év fölötti szülést már veszélyeztetett szülésnek tekintik, szóval megint egy rossz érv... Meg egyébként sem értem, miért baj az, ha valaki (normális) albérletben lakik és oda szüli a gyerekét...nem fog elsorvadni tőle. Itt mindenki álomvilágban él, meg okoskodik!
2013. aug. 5. 14:48
 46/60 anonim ***** válasza:
62%
Nem gáz de leírtam ami nem a tiéd az nem a sajátod,így a hiteles lakás sem saját lakás míg ki nem fizeti a részleteit.
2013. aug. 5. 14:55
 47/60 anonim ***** válasza:
32%
A fiatal anyukát miért hagyná el a férje nagyobb %-ban, mint az idősebb anyukát? Nem arra kéne apellálni, hogy majd úgyis egyedül maradok a gyermekekkel, és akkor is képes leszek-e megállni egyedül, hanem a családban apa is, anya is van, és kell lennie. Szerintem egy begyöpösödött 30-as feminista nőt nagyobb eséllyel fog otthagyni egy férfi, mint egy fiatalabb lányt, akinek még nem volt 100ezer csalódása, és nincs még olyan előítélete, hogy úgyis elhagynak. Aki arra számít, hogy úgyis elhagynak, azt el is fogják hagyni.
2013. aug. 5. 15:40
 48/60 anonim ***** válasza:
71%
A 66%-s bizniszes már hárít. Nem saját lakás, hanem a banké. A kocsi is gondolom. Otthon van gyeden, végtelen ideje van. A férje meg gürizik. Akkor hova is csöppentél 66%-s? Az új apucihoz?
2013. aug. 5. 16:00
 49/60 anonim ***** válasza:
62%
Nem értem miért kell itélkezni, attól mert valaki fiatal nem biztos hogy a szülei nyakára szül, ha meg mégis senkinek semmi köze hozzá csak is a szülőknek. Nem kéne állandóan ítélkezni meg megszolni mindenkit. Én is fiatal anyuka vagyok, férjem dolgozik a szüleim nem támogatnak nem is tudnának. Én gyest kapok, lejárta után megyek dolgozni. Mindenünkért amink van megdolgoztunk, és becsülettel szereztük. Tisztességesen nevelem a gyerekemet, és megadok neki mindent. Szóval nem hiszem hogy csak azért mert nem lett 2 diplomám és nem 40 évesen szültem még bárkinek is joga lenne leszólni. Amíg én nem foglalkozom másokkal mások se velem. Neked is ezt javaslom kedves kérdező. Ne mások életével foglalkozz ott a sajátod.
2013. aug. 5. 16:10
 50/60 anonim ***** válasza:
33%

Rossz olvasni ezt a sok irigy embert.

Huszonévesen kezdtem dolgozni, a főiskola mellett, majd amit eddig csináltam, vállalkozást csináltam rá.

Pár éven belül, az egyik legnagyobb alvállalkozója lettem az egyik cégnek.

Szó szerint rengeteg pénzem volt, és ez még a kilencvenes évek közepe, vége felé történt.

Azóta van egy Bp-i II. kerületi ingatlanom, nyaraló siófokon, és félévente nyaralás.

A feleségem is korombeli, ő is sokat dolgozott mellettem, és van 2 gyönyörű gyerekünk.

Mindezt huszonévesen elértük, minden segítség nélkül.

Kedves válaszolók, ilyen is van, nem csak a negatív rossz dolgok állandóan!

2013. aug. 5. 16:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!