Mi ez az új "divat" hogy a lányok érettségi után rögtön, vagy 1-2 évvel szülnek? Csak nekem furcsa?
26: "Ha egy kicsit belegondolsz, ök a normálisak. Addig szüljenek amig jo génrendszert tudnak átadni. Te halogatod, aztán majd nem tudsz teherbeesni, jön a mesterséges, meg hormonrásegités, stb. A gyerek meg esetleg beteges, ilyen-olyan sérült lesz. Esetleg a hátralevö életed arra megy, hogy ápold, mig ha most szülnél (genetikailag) minden rendben lenne várhatolag."
A kérdésben a 18-19 éves lányokat emeli ki a kérdező, te pedig erre válaszoltál...
Én 21 évesen szültem. Nem volt tervezett a kisfiunk, de mindent meg tudunk neki adni. Van érettségim, szakmá(i)m, a munkaelyemen visszavárnak GYED után. Van egy közös lakásunk a férjemmel (igen, ebben segítettek nekem, szüleim 14 éves korom óta raktak nekem félre, így összejött egy fél lakás ára), sőt, ő autót is "hozott" a házasságba.:) Segítségünk nincs anyagilag, fizikálisan is csak annyi, hogy kb 1-2 havonta fél napot vigyáz anyukám a kisfiunkra.
De látom én is a környezetemben, hogy érettségi után (már aki addig eljut...) lóg a levegőben 1 évet, aztán összehozzák a gyereket... Persze aztán jön az, hogy apuka lelépett, a GYES nem elég semmire, stb., munkát persze nem kap végzettség nélkül, aztán jön egy új pasi, új baba. (Van ismerősöm, akinek 23 évesen 3 gyereke van, 3 apától, most épp egyedülálló....)
Rossz olvasni ezt a sok irigy embert.
Huszonévesen kezdtem dolgozni, a főiskola mellett, majd amit eddig csináltam, vállalkozást csináltam rá.
Pár éven belül, az egyik legnagyobb alvállalkozója lettem az egyik cégnek.
Szó szerint rengeteg pénzem volt, és ez még a kilencvenes évek közepe, vége felé történt.
Azóta van egy Bp-i II. kerületi ingatlanom, nyaraló siófokon, és félévente nyaralás.
A feleségem is korombeli, ő is sokat dolgozott mellettem, és van 2 gyönyörű gyerekünk.
Mindezt huszonévesen elértük, minden segítség nélkül.
Kedves válaszolók, ilyen is van, nem csak a negatív rossz dolgok állandóan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!