Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez az új "divat" hogy a...

Mi ez az új "divat" hogy a lányok érettségi után rögtön, vagy 1-2 évvel szülnek? Csak nekem furcsa?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, és az ismerőseim, volt osztálytársaim nagy részének gyereke van már, vagy lesz. Nem tudok elmenni mellette már szó nélkül, mikor újabb és újabb 18-19 éves lányok írják ki facebookra hogy anyukák lesznek és milyen jó minden. Persze hátterük semmi nincsen, apuka is fiatal huszonéves pár hónapja vannak együtt általában, a szülők intéznek mindent pénzügyileg. Kezdem úgy érezni hogy mindez már divattá vált, véletlenül teherbe esni, aztán eljátszani a büszke anyukát. Amúgy teljesen átlagos, értelmes lányokról van szó, nem élek rossz környéken vagy ilyesmi, szóval furcsa ez nekem.
2013. aug. 5. 10:11
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez csak a te környezetedben van így, az én környezetemben senkit sem ismerek, aki ilyen idős korban szül. Szubkultúra függő. Érdemes lenne megtudni egy országos statisztika eredményét. Szerintem nincs olyan drasztikus változás országos szinten a korábbi évekhez képest.
2013. aug. 5. 11:21
 22/60 anonim ***** válasza:
79%

Én is 20 évesen szültem, igaz, nem a legjobb körölményeink voltak, de ha akkor nem tartom meg azt a babát most nagyon szívnám a fogamat és sosem tudnám megbocsájtani.. Egyébként is tervezett gyerek volt de sajnos úgy alakult hogy a párom eljött a munkahelyéről. Utána kapott egy szuper állast, ma már saját cége van. Én is dolgoztam előtte, 18 éves korom óta. Saját lakásunk nincs, egy családi házban élünk a nagymammal mert a dédunokája tartja szinte életben, és ugyanúgy fizetjük a rezsi ránk eső részét, sőt még többet is. A szüleim annyit segítenek hogyha dolgom van, akkor anyukám vigyáz a kicsire 1-1 napot. Minket is rengetegen szidtak (leendő) apósom és anyósom annyit sem mondott amikor bejelentettük az unokát hogy mukk.. Most meg van egy jól működő családunk, nem szenvedünk hiányt semmiben. Nem kell általánosítani... Nekem is van a környezetemben 18 éves anyuka, akinek becsúszott a gyerek, apuka kiléte ismeretlen, a csajszi egy percet nem dolgozott és a gyerek is a nagyit látja többet. Az ilyen nőket én sem értem. De ha már terhes valaki, és megtartja, akkor legyen benne annyi hogy küzd a jólétért.

Nem az a baj hogy szülnek. Hanem hogy b***nak elmenni dolgozni, és megteremteni azt a körülményt ami a gyereknek kell. Sokan azzal sincsenek tisztában hogy ez mit jelent. Az ne vállaljon fiatalon gyereket. És nem kell ítélkezni sem...

2013. aug. 5. 11:23
 23/60 anonim ***** válasza:
38%

"Kb 200ezer forintot tehettünk félre havonta"

És nem egész 5 millióért hol vettetek lakást/házat a rájövő adóval stb. együtt (magyarán kb. 3.5-4 milliós eladási áron), ami elég nagy gyerekeknek is? Budapesten egy 2 szobás lakás van 8-10 millió körül (amibe talán nem kellene gyereket szülni), más megyeszékhelyen egy 2+fél/2 fél szobás. Persze ha az isten háta mögött bivalybasznádon, akkor nem szóltam, csak ott éppenséggel az isteni biznisz része tűnik hazugságnak.

2013. aug. 5. 11:24
 24/60 anonim ***** válasza:
92%
Konkrétan Nagykanizsán. Itt 3 millió körül vannak felújítandó lakások, ha már ennyire érdekel. Ez azért annyira nem Bivalybasznád, de persze nem is Budapest. Soha nem is vágytunk oda. :)
2013. aug. 5. 11:29
 25/60 anonim ***** válasza:
87%
Nem konrétan egy városban ment a biznisz, de nem hiszem, hogy magyarázkodnom kéne. Aki nem hiszi így járt, nekem mindegy. :d
2013. aug. 5. 11:30
 26/60 anonim ***** válasza:
15%
Ha egy kicsit belegondolsz, ök a normálisak. Addig szüljenek amig jo génrendszert tudnak átadni. Te halogatod, aztán majd nem tudsz teherbeesni, jön a mesterséges, meg hormonrásegités, stb. A gyerek meg esetleg beteges, ilyen-olyan sérült lesz. Esetleg a hátralevö életed arra megy, hogy ápold, mig ha most szülnél (genetikailag) minden rendben lenne várhatolag. Az ember ugy van megalkotva, hogy olyan tizen-huszon évesen hozza létre a legéletképesebb utodokat.
2013. aug. 5. 11:35
 27/60 anonim ***** válasza:
95%

A 22es története életszerű.

Ez a 18 évesen tapasztalatlanul kitaláltam egy jól működő vállalkozást, amiből.2 év alatt kivettem annyit, hogy saját ingatlan vegyek elég hihetetlen...

Meg túl is vabn magyarázva.

2013. aug. 5. 11:38
 28/60 anonim ***** válasza:
96%

Utolsó ma már több fiatal szül down kóros babát mint idősebb korosztály. Bizonyított statisztikailag.

Az meg, hogy 25 felett szül nem jelenti azt, hogy beteg gyereke lesz. Már rég kihalt volna az emberiség ha így lenne.

2013. aug. 5. 11:39
 29/60 anonim ***** válasza:
82%
Nem mondom, hogy nem kellett hozzá szerencse is, de na. Csak azért mondtam, hogy nem kell egyből ítélkezni, ha egy fiatal szül, mert nem tudhatod, hogy mi van a háttérben. De szerintem azzal sincs semmi baj, ha valaki hitelre vesz lakást, meg autót, nem mindegy az másoknak, hogy ő havonta fizeti, vagy egybe az egészet? Annyira ráértek mással foglalkozni. :D
2013. aug. 5. 11:40
 30/60 anonim ***** válasza:
53%
Mit volt ez a biznisz?
2013. aug. 5. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!