Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A leendő férjem nem szeretne...

A leendő férjem nem szeretne közös, biológiai gyereket tőlem a genetikai betegségem miatt, viszont én szeretnék, ő örökbe fogadni akar helyette, mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Mivel egy genetikai betegségben szenvedek nem lehet gyógyítani, csak gyógyszerekkel stabil állapotot fenntartani. Igazából lehet vele viszonylag normális életet, bár függ a típusától. Én tudok sok mindent emellett, dolgozni, tanulni, csak vezetni nem, de túl lehet élni. 10% az esély, hogy a gyerekünk beteg lesz, de a párom szerint meg van az esély, hogy beteg lesz és ő nem akar beteg gyereket, ezért felhozta az örökbefogadást, viszont én ezt nem szeretném. Van egyáltalán megoldás a problémára?
2013. jún. 25. 18:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként csak a terhességet kellene valahogy 24 órás felügyelettel kibírni, később szoptatni tápszerrel is lehet, szóval azon is felnő a baba, sokan nem is tudnak szoptatni. Ez a része kieshet szerintem, úgy hogy elég lesz a terheség miatt aggódni.
2013. jún. 26. 06:23
 62/75 anonim ***** válasza:
57%

Én megértem a párodat. Nyilván elég nagy stressz és felelősség neki az is, hogy neked bármikor rohamod lehet, amikor neki kell helytállnia. Párodként látja, mivel jár ez a betegség, és nyilván nem szeretné ugyanezt végigcsinálni a gyerekeivel is. :( Szörnyű helyzet a tiétek, mindkettőtöket megértelek. A te szempontodból azt, hogy szeretnél saját gyereket, a párod szempontjából azt, hogy nem érzi magában a lelki erőt, hogy a gyerekei szenvedését is kelljen látnia a tiéd mellett.

Okosat mondani nem tudok, én így, egészséges fejjel azt mondom, nem akarnék a gyerekeimnek rosszat azzal, hogy betegséggel hozom őket a világra, de persze így tét nélkül könnyen beszélek. Mindenesetre sok erőt kívánok a döntésetekhez!

2013. jún. 26. 09:23
 63/75 anonim ***** válasza:
58%

Volegenyed onzo szerintem.

Tobb szaz epilepszias no szul gyereket evente minden gond nelkul extra ellenorzes mellett.

Egy jol beallitott gyogyszer rendszeres ellenorzes genetikai tanacsadas es extra folsav ill multi minden rendben fog menni.

A terhesseg alatt kicsit gyakoribbak a rohamok de a babanak nem artanak ha erzed a kozeledtet akkor biztonsagos helyre kell ulni fekudni.

A szulesnel szulhetsz huvelyileg is a szuloszoban van midazolyn orrspray amit a rohamnal hasznalnak.

Egyszoval komplikacios veszelyeztetett terhes lennel de evente tobb ilyen kismamaval talalkozom mind szep babat szult mibden gond nelkul.

Orokletesseg kerdeseben a genetikai szakembert kell fepkeresni

Sok olyan betegseg van ami oroklodik es nem is tudsz rola epilepszia egy kronikus betegseg ami tunetileg kezelheto es a betegek nem szenvednek ill nincsenek fajdalmaik lehet vele teljes eletet elni.

En biztos vallalnek gyereket a helyedben sajatot.

10%genetikai nyelvben nem nagy esely.

2013. jún. 26. 09:39
 64/75 anonim ***** válasza:
74%

Súlyosabb betegséget gondoltam elsőre ennél.

Ha egészséges lennél is megvan a kockázat hogy epilepsziás gyereketek születik,nálunk a családban sosem volt senki az,anyám nővérének mégis háromból két gyereke epilepsziás,az egyik elég súlyos rohamokkal.

Ismerős nő szintén az,férje nem,nekik két egészséges gyerekük van.

2013. jún. 26. 09:59
 65/75 A kérdező kommentje:
Elég különbözőek a vélemények úgy látom, de azért azzal nem értek egyet, hogy a párom önző lenne, mint ahogy itt többen mondták, csak egyszerűen félt engem is és a gyereket is. Ő is tudja mivel jár együtt ez a betegség, szóval van rálátása.Mindenképp beszélni kell orvossal, de szerintem többel el, egy jó neurológussal. Érdekes volt leírni azt a szót, hogy neurológus, mert sajnos Magyarországon a neurológiát asszociálják a bolondok és idegbetegek kezelésével, pedig sokkal többről szól. Néha félek megemlíteni, hogy hova járok emiatt, szomorú. A
2013. jún. 26. 19:20
 66/75 anonim ***** válasza:
0%

Azért az epilepsziát ne soroljuk a megfázásos betegségekhez. Kordában lehet tartani, már ha lehet. Sok pénz a gyógyszer, egészségtelen is.

Epilepszás gyerek annyi figyelmet igényel, mint 10 egészséges.

Viszont egészséges embernek is lehet epilepsziás gyereke. Szóval én bevállalnám. Az epilepszia azért "jó" (bocsánat a durva, primitív megfogalmazásért), mert egészen csecsemőkorban meg lehet állapítani. (Én még az életben nem hallottam olyat, hogy valaki egészségesen születik és epilepsziás lesz csak úgy.)

2013. júl. 5. 15:17
 67/75 anonim ***** válasza:
de, egyik rokonom öregkorára lett epilepsziás.
2013. júl. 5. 15:19
 68/75 anonim ***** válasza:
Öreg kor az más. 45 felett sok embernek van agysérülése (akár agyvérzés miatt vagy más betegség miatt).
2013. júl. 5. 15:36
 69/75 anonim ***** válasza:

OFF

Az egyik osztálytársamnak 16 éves korában volt az első rohama. Iskolai ünnepségen, valószínűleg az erős napfénytől jött elő neki. Egyszer csak hátravágódott a betonon, mint egy darab fa, szörnyű volt látni, csoda, hogy nem tört össze a feje... :(

Szóval előjöhet idősebb korban is, nem biztos, hogy már csecsemőként tudsz róla, ezzel csak azt akartam írni.

2013. júl. 5. 15:45
 70/75 anonim ***** válasza:

OFF:

A nyári táborban kapott az egyik srác rohamot. Addig nyoma sem volt nála hasonlónak. 14 éves volt akkor.

2013. júl. 5. 17:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!