A leendő férjem nem szeretne közös, biológiai gyereket tőlem a genetikai betegségem miatt, viszont én szeretnék, ő örökbe fogadni akar helyette, mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Mivel egy genetikai betegségben szenvedek nem lehet gyógyítani, csak gyógyszerekkel stabil állapotot fenntartani. Igazából lehet vele viszonylag normális életet, bár függ a típusától. Én tudok sok mindent emellett, dolgozni, tanulni, csak vezetni nem, de túl lehet élni. 10% az esély, hogy a gyerekünk beteg lesz, de a párom szerint meg van az esély, hogy beteg lesz és ő nem akar beteg gyereket, ezért felhozta az örökbefogadást, viszont én ezt nem szeretném. Van egyáltalán megoldás a problémára?2013. jún. 25. 18:36
21/75 A kérdező kommentje:
15-ösnek! Nagyon sajnálom, hogy ilyen problémával küzdesz és a családtagjaid is, nagyon feltudja emészteni az egész életet egy komoly betegség. Tudod, én biológiát tanulok és szeretnék génterápiával foglalkozni és kutatásokat végezni, hogy közelebb kerüljünk a gyógyíthatatlan genetikai betegségek gyógyításához. Tudom, hogy így kicsit nagyításnak tűnnek a soraim, de ezt tényleg komolyan gondolom. Remélem egyszer a betegségedre is meglesz a megfelelő kezelés. Kitartás!
2013. jún. 25. 19:08
22/75 anonim válasza:
Ha a terhesség korai szakaszában meg lehet biztosra állapítani, hogy egészséges-e a baba, akkor én ezt választanám. Ha nem lehet szűrni, akkor sajnos a férjeddel értek egyet.
23/75 anonim válasza:
Hát azért az epilepsziához azt is érdemes hozzátenni, hogy magas a fiatalon halálozók aránya.
24/75 A kérdező kommentje:
A párom látott már többször roham közben, szerintem ez vezetett az álláspontjához. Most jelenleg nagyobb dózist szedek és már hónapok óta rohammentes vagyok.
2013. jún. 25. 19:10
25/75 anonim válasza:
Nekünk eszünkbe sem jutott volna nem gyereket vállalni, a férjem haemophiliás, én IDDM-es csecsemőkorom óta. Együtt tudunk élni vele boldogan, mindketten.
A súlyos meg nem ott kezdődik, hogy valakinek nem lehet jogsija.
26/75 anonim válasza:
Epilepsziás vagy és 10% az öröklődés esélye?
Akkor én vállalnám. Én valami durvábbra számítottam.
Amúgy a 22 vók.
27/75 anonim válasza:
9-es vagyok ezt ne úgy képzeld el hogy van egy kis szemölcske a kezemen, teljesen az egész tenyerem és talpam ilyen... kb fél centi vastagon szana szét reped, vérzik is néha... és rohadtul tud fájni ha a talpamon szétreped. mégsem mond ilyet a vőlegényem hogy nem akar tőlem gyereket, nem is tudom hogy reagálnék rá... mondjuk nálunk azt mondta a doki hogy az én gyerekem valószínű nem örökli( kevesebb mint 0,001% esély van rá), viszont az ő gyereke már 80%hogy igen.és most lehet lepontozni meg lehurrogni hogy milyen önző vagyok hogy nem is érdekel hogy örökli-e... dehogynem érdekel én lennék a legboldogabb ha nem örökölné, én is szeretnék egészséges babát, de én is élek és ha abba a kis %-ba esik hogy mégis örökli, és ilyen belevaló kiscsaj lesz mint amilyen én voltam elküldi a francba azokat akiknek nem tetszik és kész, márpedig ilyen lesz mert én nem nevelek belőle királykisasszonyt az is tuti.. ha fiú lesz akkor meg pláne. amúgy 20 éves vagyok és mindenki azt mondja hogy sokkal érettebb vagyok a koromnál, ez most hülyén fog kijönni, de igazándiból csak köszönhetek ennek a betegségnek mert sokat tanultam az emberekről és hamar megtanultam hogy mennyire bunkók tudnak lenni, ki tudja milyen plázapics* lennék ha nem lenne ez a kezemen, lábamon :)
28/75 A kérdező kommentje:
25-ös. Soha nem mondtam, hogy azért súlyos, mert nem lehet jogsim, azért súlyos, mert roham alatt komoly sérüléseket lehet kapni, többek között halált. Előfordulhat hirtelen szívmegállás, ami mellett a legkomolyabb a fejsérülés. A legtöbb esetben előre érzi az ember, ahogy én is, hogy roham következik, viszont 3 éve nem volt nagyon előjele és úgy bevertem a fejem a csempébe a fürdőkádban, hogy mire a párom megtalált ott voltam félig kómás állapotban, a csempe, fürdőkád meg vérrel borítva. A fejemből származott a vér,a jogsit én csak megemlítettem.
2013. jún. 25. 19:18
29/75 anonim válasza:
Epilepsziával simán vállalnék gyereket! Szerencsére ez egy jól kordában tartható betegség, a kistestvérem az (igaz, ő koraszülött volt, és az oxigénhiány miatt alakult ki). Volt nagyon csúnya rohama (akkor 1 hétig nem tudták kihozni belőle), de azóta szerencsére semmi gond, jól beállították az adagot, talán csak, hogy a gyógyszerek miatt kicsit fáradékonyabb, mint más gyerek.
30/75 anonim válasza:
A sógornőm 3 egészséges gyereket szült epilepsziásan, a gyerekeknek semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!