A leendő férjem nem szeretne közös, biológiai gyereket
tőlem a genetikai betegségem miatt, viszont én
szeretnék, ő örökbe fogadni akar helyette, mit lehet
tenni ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Mivel egy genetikai betegségben szenvedek nem lehet gyógyítani, csak gyógyszerekkel stabil állapotot fenntartani. Igazából lehet vele viszonylag normális életet, bár függ a típusától. Én tudok sok mindent emellett, dolgozni, tanulni, csak vezetni nem, de túl lehet élni. 10% az esély, hogy a gyerekünk beteg lesz, de a párom szerint meg van az esély, hogy beteg lesz és ő nem akar beteg gyereket, ezért felhozta az örökbefogadást, viszont én ezt nem szeretném. Van egyáltalán megoldás a problémára?
első vagyok, átgondoltam. így végülis a vőlegényed is lemond a saját gyerekről. tehát bár neki lehetne biztosan egészséges gyereke, annyira szeret, hogy lemond a saját gyerekről azért, hogy veled lehessen.
ezt mégis értékelni kell.
2013. jún. 25. 18:53
12/75 anonim válasza:
Kérdezd meg a vőlegényed, úgy látja, hogy te szenvedsz annyira ettől a betegségtől és a következményeitől, hogy kár volt megszületned? Azt látja a mindennapokban, hogy olyan hű de rossz neked, hogy minek is élsz?
Ha nem ezt látja, nincs kérdés.
2013. jún. 25. 18:55
13/75 anonim válasza:
Lehet tudni, mi ez a betegség?
2013. jún. 25. 18:55
14/75 anonim válasza:
Na, megjöttek a genetikailag kódolt lepontozógépek.
2013. jún. 25. 19:02
15/75 anonim válasza:
Nekem is genetikai betegségem van, ami generációról generációra egyre brutálisabb. Én már nagyon szenvedek tőle, rengeteg gyógyszer (ezekkel is csak talán lassítható a romlás), 2 havonta vérvétel, 6 havonta mri és persze kívülről is látszik rajtam, nem csak belülről vagyok selejt. Felmenőim kevésbé szenvedtek még tőle. 70%-os az öröklődés, a legsúlyosabb tünet a korai, de lassú halál. Nálunk meg pont a párom akar közös gyereket ennek ellenére, én viszont nem, sőt örökbe sem akarok fogadni, mert nem tudnám a sajátomként nevelni.
A te betegséged még nem is tűnik életet súlyosan befolyásolónak, az öröklődése sem magas. De azért a leendő férjed is megértem, mindenki egészséges gyereket szeretne. Szerintem csak elfogadni tudod a döntését, meggyőzni nem biztos, hogy sikerül, nagy vitákat szülhet. Vagy pedig nem házasodtok össze és kerestek olyan párt, akikkel egyezik a döntésetek.
2013. jún. 25. 19:02
16/75 anonim válasza:
12-es: itt nem arról van szó, hogy kár volt megszületnie (mert a szülei nyilván nem tudhatták, hogy beteg lesz), hanem arról, hogy a saját önzőségünk miatt megéri-e megkockáztatni, hogy a gyerek súlyosan korlátozott lesz (mert ha vezetni sem tud, az súlyos) egy életére gyógyszerszedésre lesz ítélve? És akkor mint a kérdező írta, ennél még lehet SÚLYOSABB.
2013. jún. 25. 19:03
17/75 anonim válasza:
A megoldas a valas. En tudatosan nem vallalnek beteg gyereket. Te lehet, hogy jol el vagy vele, de o lehet, hogy komolyan szenvedne tole.
18/75 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Most nagyon elgondolkodtam, hogy ilyen sokan nem tanácsolják a közös gyereket. 10% tényleg nem kevés, viszont az én esetemben a terhességet komoly ellenőrzés alatt tartják, ami tartalmazza többet között a genetikai rendellenesség vizsgálatát is. Többször kell járnom orvoshoz, mint egy egészséges kismamának, persze nem bánom, mert a gyerekemről van szó. Ismerek olyat, akinek ugyanez a baja és két szép egészséges gyereke született. Viszont a szoptatás sem lenne egyszerű, mert szednem kell ugye a gyógyszereket és az anyatejjel bejutni a gyerek szervezetébe, namost erről érdeklődtem és eszerint lehet szoptatni, csak ennek is megvannak az előírásia az én esetemben. Tudom, hogy bonyolultnak tűnik, de nem tudom akkor mit kéne tenni. A 9-es válaszolónak, aki felhozta, hogy neki bőrbetegsége van, az enyém azért egészen más, ez krónikus neurológia betegség,na jó kimondva, leírva epilepsziás vagyok.
19/75 anonim válasza:
Miért lettem 53%-os csak mert meg mertem kérdezni mi a betegség? Nem muszáj elmondani, csak érdekelt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!