A leendő férjem nem szeretne közös, biológiai gyereket tőlem a genetikai betegségem miatt, viszont én szeretnék, ő örökbe fogadni akar helyette, mit lehet tenni ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Mivel egy genetikai betegségben szenvedek nem lehet gyógyítani, csak gyógyszerekkel stabil állapotot fenntartani. Igazából lehet vele viszonylag normális életet, bár függ a típusától. Én tudok sok mindent emellett, dolgozni, tanulni, csak vezetni nem, de túl lehet élni. 10% az esély, hogy a gyerekünk beteg lesz, de a párom szerint meg van az esély, hogy beteg lesz és ő nem akar beteg gyereket, ezért felhozta az örökbefogadást, viszont én ezt nem szeretném. Van egyáltalán megoldás a problémára?2013. jún. 25. 18:36
31/75 anonim válasza:
Nem te mondtad (de nem is ezt írtam), hogy súlyos, de valaki azt írta, a gyerek súlyosan korlátozott lesz, mert ha nincs jogsi, az súlyos... ez legyen valaki legnagyobb baja, gondolom, te is ezt mondod :)
32/75 A kérdező kommentje:
27-es. Én meg tudom érteni hidd el, hogy milyen komoly lehet a bőrbetegség és együtt is élni vele, pont azért, mert az szem előtt van. Sejtem egyébként mi a betegséged, említettem, hogy bioszt tanulok és különösen érdekelnek a genetikai problémák. Nézd, én részben megértelek, hogy te és a párod ennyire szeretnétek közös gyereket még akkor is, ha ennyire nagy az esély, hogy örökli a gyereketek, csak félek, hogy látni fogom a gyerekem szenvedni. Az epilepsziának van sok fajtája, valakinek csak a műtét segít, ami sajnos abból áll, hogy az agy érintett területét eltávolítják, azért ez nem kis dolog.
2013. jún. 25. 19:26
33/75 A kérdező kommentje:
Igen, bocs, ha félreértettelek. Tényleg nem az a legnagyobb gondom az életben, hogy nem lehet jogsim, túl lehet élni, én őszintén sok egészségesnek sem adnék jogsit, ismervén a vezetési moráljukat és képességeiket.
2013. jún. 25. 19:28
34/75 anonim válasza:
Ha "csak" epilepsziáról van, már csak azért is vállalnám a saját gyereket, mert az orvostudomány fejlődik, és egyre jobb gyógyszerek vannak.
Talán el kellene gondolkoznod azon, hogy valóban szeretnéd-e férjednek a vőlegényed.
35/75 anonim válasza:
Az egyik hozzászólónak pikkelysömöre van, igaz?
Epilepsziával vállalnék gyereket.
Teljesen egészséges szülőknek is lehet epilepsziás gyereke.
36/75 anonim válasza:
Gondolom annak tudatában mondtál neki igent mikor megkért, hogy tudtad ő így nem akar gyereket.
37/75 anonim válasza:
igen én megértem nem lehet egy kalap alá venni a bőrbetegséget és az epilepsziát, elsősorban azért sem mert nálunk nagyon kevés esély van rá hogy örökli, nálatok több, és súlyosabb dolog az epilepszia én tisztában vagyok vele, de azért gondoljátok át újra és újra és újra... egy örökbefogadás szép, és becsülendő hogy vannak még jólelkű emberek, de az mégsem a tiéd, tudom hogy most én leszek itt a szemét, de én akkor is úgy gondolom, hogy persze őt is lehet szeretni imádni, de nincs meg a szülés szépsége, nincs meg az amikor 9 hónapig arra vársz hogy meglásd és elsírd magad hogy milyen gyönyörű... teljesen más egy örökbefogadott gyerek és egy saját. gondoljátok át ezt még 1000X legalább.
38/75 anonim válasza:
ja 9es voltam az lemaradt, és nem nem pikkelysömör, hanem epodermolitikus hiperceratosis.
39/75 anonim válasza:
A férjemnek gerincferdülése van, így is vállaltuk a babát, már kora magzati korban ki lehet szűrni öröklődik-e. Egészséges a baba. Nem lesz több gyerekünk, beérjük ezzel az eggyel és örülünk neki, hogy egészséges.
40/75 anonim válasza:
Ez abban is veszélyes,ha terhesség alatt rohamot kapsz lehet a baba is sérül.Esetleg ha a baba már megszületett,elejted esetleg mi történik a babával egy roham alatt????
Ez nagyon nehéz kérdés.A férjed is megértem,viszont a terhességröl és a szülésröl is nagyon nehéz lemondani.....
Beszélgess el több orvossal mit tanácsolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!