Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A leendő férjem nem szeretne...

A leendő férjem nem szeretne közös, biológiai gyereket tőlem a genetikai betegségem miatt, viszont én szeretnék, ő örökbe fogadni akar helyette, mit lehet tenni ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Mivel egy genetikai betegségben szenvedek nem lehet gyógyítani, csak gyógyszerekkel stabil állapotot fenntartani. Igazából lehet vele viszonylag normális életet, bár függ a típusától. Én tudok sok mindent emellett, dolgozni, tanulni, csak vezetni nem, de túl lehet élni. 10% az esély, hogy a gyerekünk beteg lesz, de a párom szerint meg van az esély, hogy beteg lesz és ő nem akar beteg gyereket, ezért felhozta az örökbefogadást, viszont én ezt nem szeretném. Van egyáltalán megoldás a problémára?
2013. jún. 25. 18:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzászólást. Az utolsó jól írta, a terhesség alatt lehet roham, ugyanis azt tudni kell, hogy terhesség alatt nem lehet szedni epileptikumot, mert a mellékhatásai károsíthatják a magzatot, a terhesség meg önmagában is rohamra hajlamosít. Van helyettesítő szer, amit kell szedni terhesség helyett a megszokott gyógyszer helyett, de az nyilván nem ugyanolyan hatásfokú, mint az epileptikum. Én próbáltam elmondani a páromnak, hogy nagyon komoly kivizsgálás előzi meg a terhességet, mivel epilepsziásoknak ajánlott előre tervezni a terhességet és még a fogantatás előtt átállni a másik szerre, de páromnál mindig ott van az a bizonyos, mi lesz, ha...
2013. jún. 25. 20:17
 42/75 A kérdező kommentje:
Az epilepszia elleni szerek legsúlyosabb mellékhatása lehet, hogy nyitott gerinccel születik a gyerek.
2013. jún. 25. 20:20
 43/75 A kérdező kommentje:
Nem volt sosem biztos a párom a közös gyerekben, mert ő tényleg fél, hogy betegen születik a gyerek, de gondoltam, hogy változni fog és én is próbálom elmondani neki, hogy milyen lehőségek vannak már és, hogy epilepsziásoknak is születhet egészséges gyereke és ott van az a rengeteg kivizsgálás, csak veszélyeztetett terhes lennék. Mondjuk az azért érdekes, hogy páran nem tartják komoly betegségnek az epilepsziát, valójában ők nem is igazán ismerik, és sajnos azt is kevesen tudják, hogy például az USA-ban közel annyi ember hal meg epilepsziában, mint mellrákban, csak az epilepszia nem kap annyi figyelmet, publicitást és sajnos támogatást, mint a mellrák.
2013. jún. 25. 20:26
 44/75 anonim ***** válasza:
91%
Bocsánat, de én nem vállalnám. Ha esetleg mégis bekövetkezik a 10% és még ki is szűrik, nagyon rossz lenne elvetetni. De ha esetleg nem sikerül kiszűrni, és beteg lesz, akkor én nagyon sajnálnám, hogy egész életében gyógyszereken kell élnie. Ez csak a saját véleményem, ha ti úgy döntötök, hogy megpróbáljátok akkor sok sikert kívánok, és szurkolok nektek, hogy minden rendben legyen!:)
2013. jún. 25. 20:26
 45/75 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es. Én először lupuszra gondoltam, de a tiéd is nagyon kellemetlen lehet, azt én hiperkeratosiskent ismerem.
2013. jún. 25. 20:32
 46/75 anonim ***** válasza:
58%

39-es, mi ez a gerincferdüléses őrület? nekem is gerincferdülésem van, és lefogadom, hogy a felnőtt lakosság 80%-nak az van. semmiben de semmiben nem korlátoz.

nem örököltem, hanem úgy alakult ki. ráadásul gyógytornával még felnőtt korban is gyógyítható. nehogy már ezért ne vállaljál több gyereket...

a nyitott gerincről meg annyit, hogy nekem is az van, és nemrég tudtam meg ezt, teljesen véletlenül, ugyanis semmi de semmi problémát nem okozott. utánanéztem, és asszem, minden ötödik ember nyitott gerinccel születik.

szóval egy kicsit túl vannak spilázva ezek a dolgok itt, úgy látom.

2013. jún. 25. 20:32
 47/75 anonim ***** válasza:

A férjemnek öröklődő gerincferdülése van.

[link]

Ez a fajta. Ez akkor is látszik ha áll.

2013. jún. 25. 20:45
 48/75 anonim ***** válasza:
Igen. valóban sokan nem tartják súlyos betegségnek az epilepsziát, de ha te annak tartod, és meg is értem, akkor viszont miért akarsz saját DNS-ből gyermeket?
2013. jún. 25. 20:48
 49/75 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek el közösen az orvoshoz, akár többhöz is, kérjetek véleményt, beszéljetek olyannal akinek ilyen betegséggel született a gyereke, gyűjtsetek információkat, tapasztalatokat és ezek fényében (lehet, hogy ez itt túl realista elgondolás) de csináljatok egy mellett-ellene listát. Remélhetőleg segít jobban átlátni a helyzetet!
2013. jún. 25. 20:52
 50/75 A kérdező kommentje:
Rendben 48-as, értem mit akarsz mondani, mivel kétértelmű vagyok olykor. A betegség komolyabb, mint amilyennek gondolják sokan, viszont 90% az esély, hogy nem lesz beteg, sőt talán kevesebb, 10% akkor, ha mindketten, az anya és apa is hordozzák a hibás gént. Egy megfelelő kezeléssel kordában tartható az epilepszia, az én gyerekem nagy valószínűséggel azt a fajtát örökölné, ami nekem van, ez könnyen tünetmentesíthető gyógyszerekkel. Az én gyógyszeradagom nem volt jól beállítva,ezért volt problémám.
2013. jún. 25. 21:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!