A leendő férjem nem szeretne közös, biológiai gyereket tőlem a genetikai betegségem miatt, viszont én szeretnék, ő örökbe fogadni akar helyette, mit lehet tenni ebben a helyzetben?
46-os!
A gerincferdülésnek és a nyitott gerincnek elég sok fokozata van. Legenyhébb esetben véletlenül derül ki a nyitott gerinc egy röntgen alapján felnőttkorban. Amúgy nem véletlenül szűrik terhesség alatt a nyitott gerincet.
A gerincferdülést pedig ne keverjük össze a hanyag tartással! Elég baj lenne, ha a lakosság 80%-a gerincferdüléses lenne. Gondolom a te gerincferdülésednek nem kellett sem fűző sem műtét. Örülj neki ahelyett, hogy itt osztod az észt.
Én nem vállalnék gyereket epilepsziásként, de epilepsziás férfitől sem akarnék gyereket.
Nem csak azért, mert a gyerek esetleg örökli, hanem mert akkor mi van, ha az epilepsziás van otthon a gyerekkel és éppen rohama lesz?
Szia!
Először is 10% nagyon sok,mégha epilepsziáról is van szó. Lehet,hogy a gyereked nem kezdettől lesz beteg,hanem 5 évesen. Vagy lehet,hogy majd az unokáid lesznek betegek. Az meg,hogy közben rohamot kapsz,szerintem nagyon durva mert egy rohamban az ember önmagára (!) veszélyes, akár a konyhában ér,akár fürdés közben,akár sétálás közben. Szerintem ha mondjuk 5-6 hónaposan veszted el a babát az hatalmas trauma lenne. Vagy ha megszületik és úgy néz ki egészséges és rádtör a roham... Vagy neadjisten ő is beteg lenne. Én semmi kép nem kockáztatnék.
Azért vagyok kétértelmű, mert nem ismerem annyira az epilepesziát. Én tartottam annyira súlyosnak, és már igen jó gyógyszerek vannak, és nyilván még jobbak lesznek.
Erre azt írtad, hogy sokan nem tartják súlyosnak, pedig az...
Erre visszakoztam, mert nyilván te tudod jobban.
Szia petesejtdonorra nem gondoltatok?
Szerintem lenne rá lehetőség, és mégis "sajátabb" mint egy örökbefogadott baba.
56: Szerintem itt elsősorban nem a sajátsággal van csak gond, ha a terhesség korai szakaszában felismerhető az epilepszia, akkor a sajáttal nem lenne gond.
A gond inkább, amit sokan mások is írtak: terhesség és szoptatás alatt nem szedhető a gyógyszer, vagyis csak egy kevésbé hatékony változata. A anyuka bármikor kaphat rohamot, és ha épp a kezében van a csecsemő vagy a kádban és folyik a víz... érted. Apuka pedig nyilván nem tud ott lenni mellettük egész nap, hiszen dolgoznia kell.
Nekem is felnőtt korban kiszűrt nyitott gerincem van. Természetesen az enyhébb fajtából, annyi korlátozás van, hogy ne emeljek 20 kg felett. Mivel 50 kg vagyok, amúgy se tudnék/akarnék.
Viszont a nyitott gerincnek van a súlyos verziója, ahol nem pár mm-es a rés, hanem, egyáltalán nincs csigolya a gerincvelő körül, sőt bőr sem.
A gyerek megszületik és teljes mértékben látható a gerincvelő, vagy csak vékony bőr fedi. Ebben az esetben életképtelen, hiszen elég nekidőlni egy szék háttámlájának, hogy elszorítsa/elszakítsa a gerincvelőt.
Valamint a gerinc tartó funkciója sem tud érvényesülni, gyakorlatilag képtelen lesz felegyenesedni, ha túl is élné az első 1-2 évet.
Gerincferdülés: van a szerzett és az örökölt. A szerzett általában rossz tartás, egyoldalú terhelés miatt alakul ki és nem okoz komolyabb problémát, esetleg idős korban (amikor a visszafejlődő izomzat miatt már elveszik a kitámasztó funkció).
Az öröklött olyan, mint amit belinkeltek - az egész gerinc meg van csavarodva, az egyik lapocka rendszerint természetellenesen kiáll, a mellkas megcsavarodik (ezért a belső szervek is deformálódhatnak), az izmok nem tudják ellátni az ellen-támasztó funkciót, mivel túl nagy a gerinc ívének a kitérése.
Ezért van az, hogy a szerzett gerincferdülés gyógytornával gyógyítható, az öröklött semmivel, ott már magzati korban rossz szögben fejlődött a csontozat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!