Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor mondjam el a szüleimnek,...

Mikor mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? Hogyan?

Figyelt kérdés

A barátommal 2 és fél éve együtt vagyunk,ő 26 éves,én 18 vagyok.Tegnap megtudtam,hogy terhes vagyok és nem tudom,hogy mondjam meg a szüleimnek.Nem rajonganak a barátomért (szó szerint utálják),szóval 99% esély van arra,hogy nem fognak ugrálni örömükben.

De mi szeretnénk a babát és ebben nem befolyásolhatnak a szüleim sem.

Csak nem tudom,hogy mikor mondjam el nekik és egyáltalán hogyan...Így is sokat vitázunk,ráadásul a házasságuk sem valami jó mostanában.

2013. ápr. 12. 11:23
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:

Nem akarok elkezdeni veszekedni,mert tényleg értelmetlen lenne.Ismerem a páromat,láttam a (szerintem) legrosszabb oldalát és még azt is tudtam kezelni.

Nehéz gyerekkora volt,a szülei alig foglalkoztak vele,balhéból balhéba csöppent és alig volt olyan ember az életében,akire számíthatott volna.

A különbségek miatt az elején nem gondoltam,hogy lesz bármi a kapcsolatunkból,de mégis lett és mind a ketten változunk.

Baba mellett nem is szeretnék tanulni,úgyhogy az egyetemet csak évek múlva kezdem,de a barátom nem rajong az ötletért,hogy dolgozzak.Nem azért,mert azt hiszi,hogy a nőknek otthon a helye,mielőtt ezt írnátok,mert se főzni,se takarítani nem szoktam nála.Csak egyszerűen úgy van vele,hogyha nem azért kell dolgoznom,hogy ne haljunk éhen,akkor miért csináljam,amikor mással is eltudom magam foglalni.

Lehet azzal jönni,hogy naiv vagyok és hogy ilyen nincs meg hogy ennek nem lesz jó vége.De bármikor számíthatok rá,biztonságban érzem magam mellette és úgy érzem,hogy nem csak azért akarja ennyire a babát,mert én szeretném.

Anyáék nincsenek ott,amikor kettesben vagyunk a párommal vagy amikor valami baj van.Szóval nem ismerik azt az oldalát,amelyiket én.

2013. ápr. 12. 13:06
 22/58 anonim ***** válasza:
82%
A te életed, te tudod. De ahhoz ragaszkodj, hogy dolgozz. Bármi történhet, egyrészt ki is rakhat 1-2-3 gyerekkel, az is lehet, hogy később olyan irányba változik a kapcsolat, hogy lépnél ki belőle de nem tudsz, mert nem tudnál megélni (amikor váltam, két anyuka jött oda hozzám hogy elmondja de jó nekem, ők is válnának, de nem tudnak lépni). Na meg az is lehet, hogy minden szép és jó közöttetek, de vele valami történik, nem egyszer fordult elő, hogy a családfenntartó meghalt/baleset érte/munkanélküli lett, ha gyereked van, akkor felelős vagy azért, hogy fel tudd nevelni.
2013. ápr. 12. 13:10
 23/58 anonim ***** válasza:
78%

És te tudod, hogy mit dolgozik a barátod??

Van egy munkahelye, ahova bejár vagy valóban kétes ügyletekből van ez a nagy luxus?

Mert tudod, ilyen emberre nem lehet rábízni a saját és pláne a gyereked életét, mert mi van, ha nem jönnek be az "ügyek" vagy ne adj isten a törvény keze eléri?

Mész az utcára hajléktalannak a gyerekkel?

2013. ápr. 12. 13:13
 24/58 anonim ***** válasza:
47%
szerintem ha nem is terveztétek, és végzettséged sincs, inkább abortusz...
2013. ápr. 12. 13:39
 25/58 anonim ***** válasza:
83%

Na itt a bibi. Ha a barátod egy felelősségteljes, normális gondolkodású ember lenne, akkor nem azt mondja, hogy figyu ne dolgozz, mert mással is el tudnád ütni az időt (ki az, aki nem???) hanem hogy igenis kell valami munka után nézni, mert soha nem lehet tudni mit hoz az élet és tudj boldogulni egy gyerekkel, ha történik vele valami!! Aki gátolna abban, hogy önállóan dolgozz, saját jövedelemmel, itt kezdődik a kisajátítás és lelki terror a későbbiekben. Majd a képedbe fogja vágni, hogy én tartottalak el x évig, kuss a neved! És valóban így lesz. Ezt akarod?

Ismerősöm is 20 évig nem dolgozott 3 gyereket felneveltek, a férje eltartotta nyaralás, kaja pia 200 nm-es lakás, a gyerekek felnőttek, a férjét kirúgták neki 0 munkaviszonya és esélye sincs elhelyezkedni, sokszor ennivalóra nincs pénzük! Na! Gondolkodjál!!

2013. ápr. 12. 13:42
 26/58 anonim ***** válasza:
85%
A 27-es nagyon jól írta!!!!! Ezen gondolkozz el, nagyon fontos, hogy gondolj a jövődre, főleg úgy, hogy a hasadban a gyerek. Én 40 vagyok, láttam sok cifra történetet a környezetemben, amit te elképzelsz az olyan, mint a vékony jégen táncolni. Bármikor beszakadhat, és egy felelősségteljes férfi nem mondja azt, hogy ne dolgozz, nem kell az!
2013. ápr. 12. 13:46
 27/58 anonim ***** válasza:
78%

Nem is tudom te vagy a párod e a nagyobb gyerek agyilag.

De hogy gyereknek nem szabad gyereket vállalni az is biztos.

2013. ápr. 12. 13:48
 28/58 anonim ***** válasza:
100%

A gyerek mellett is tudsz dolgozni és tudsz tanulni!

Soha ne tedd azt, hogy a párodra számitasz. Akkor is, ha azt szeretné, hogy maradj otthon, jobb nem dolgozni.

Mindig ki leszel szolgáltatva anyagilag, képzeld el, allandoan mondani, hogy szeretnék ezt vagy azt venni, érted kérned kell mindig pénzt.

2013. ápr. 12. 14:03
 29/58 anonim ***** válasza:
82%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Kérdező, ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést. és itt a Kérdező még dolgozott is! Te még ennyit sem kapnál, azaz nulla jövedelmed lenne!

2013. ápr. 12. 14:07
 30/58 anonim ***** válasza:
68%
Azt mondjátok már meg azért,h egy egyetemmel mennyire biztos a munka? A mai világban semennyire,a jövőben meg még annyira sem. Döntse el ő,h mit akar,nem kell idiótának nézni,sem naivnak. Honnan tudjátok,h nem ő csinálja jól? Az meg a másik,h attól,h 18 évesen belevág ebbe,az nem jelenti azt,h válás lesz a vége. Ha 30 évesen tenné akkor biztosan 1ütt maradnak? Na ne nevettessetek már,semmi sem biztos. Én 26 vagyok,férjem van,gyerekem nincs,szeretjük egymást,tervezzük a babát,munkánk van,biztosnak tűnik a jövőnk,MOST,de ez nem jelenti azt,h holnap nem történik vmi,ami mindent tönkretesz v 10 év múlva,erre nem lehet alapozni,sajnos nem tudunk úgy belekezdeni az életbe,h a férjünk/feleségünk 100 évig él,mint mi és addig folyik be a pénz. Nekik most jól megy igy is,akkor hajrá,aztán ha befuccsol az ügy,akkor az az ő bajuk,tapasztalatuk lesz. Azt mondjátok menjen abortuszra,aztán ha arra akarna menni akkor kiabálnátok,h gyilkos.....ilyenek az emberek,ha vkinek jó akkor szarják minden irányba,h hülye,naiv,buta liba,ha rossz akkor jönnek ám a jó tanácsok,meg h majd jó lesz,ne idegeskedjen,nagyon tudja mindenki mondani olyankor. A kérdés 1szerű volt: Mikor mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? Hogyan? Minél előbb,pontosan igy,Terhes vagyok! Semmi körités nem kell,ha nem szeretik a barátodat akkor köritéssel,körités nélkül is ugyan úgy fognak reagálni.
2013. ápr. 12. 14:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!