Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor mondjam el a szüleimnek,...

Mikor mondjam el a szüleimnek, hogy terhes vagyok? Hogyan?

Figyelt kérdés

A barátommal 2 és fél éve együtt vagyunk,ő 26 éves,én 18 vagyok.Tegnap megtudtam,hogy terhes vagyok és nem tudom,hogy mondjam meg a szüleimnek.Nem rajonganak a barátomért (szó szerint utálják),szóval 99% esély van arra,hogy nem fognak ugrálni örömükben.

De mi szeretnénk a babát és ebben nem befolyásolhatnak a szüleim sem.

Csak nem tudom,hogy mikor mondjam el nekik és egyáltalán hogyan...Így is sokat vitázunk,ráadásul a házasságuk sem valami jó mostanában.

2013. ápr. 12. 11:23
1 2 3 4 5 6
 11/58 A kérdező kommentje:

Azt mondják,hogy azért "nem kedvelik",mert csak kihasznál,megcsal és én ezt nem veszem észre...Mindezt azért mondják,mert régen elég balhés volt,tényleg alig voltak normális párkapcsolatai,a mi kapcsolatunk elején sem gondoltam volna,hogy majd pont miattam változna,de megtörtént és nagyon szeretjük egymást.

Anyáéknak az sem tetszik,hogy sok pénze van,mert szerintük normális munkával nem lehet ennyi pénzt keresni.Nem ártom bele magam az ügyeibe,de bízom benne.

2013. ápr. 12. 12:06
 12/58 anonim ***** válasza:
94%

Ugye, nem csak szerintem rohan ez a lány a vesztébe?

Figyi, ha lenne elég tapasztalatod, tudnád, hogy nagyon ritka a változásra képes ember. Másrészről, az a férfi, aki egy kislánnyal kezd, az valamiben problémás. Harmadrészt ez: "Nem ártom bele magam az ügyeibe,de bízom benne." nem a megfelelő hozzáállás. Ha összeköltöztök, a gyerekét fogod nevelni, akkor mindent pontosan át kell látnod, mert te fogod a pénzügyek jó részét kezelni. Egyenrangú partnerré kell válnod mindenben.

2013. ápr. 12. 12:17
 13/58 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon naiv és fiatal vagy még, nagy hiba megtartanod ezt a babát. A barátoddal szinte borítékolható, hogy pár éven belül szétmentek, mint az ilyen tinikapcsolatok 99%-a (hiába mondod most hogy de ti nem). Ha együtt is maradtok, tőle fogsz függeni. Baba mellett maximum levelezőn tudsz majd tanulni, neki kell eltartania mindkettőtöket. 21-23 évesen, ha végzel, egy munkáltató sem fog felvenni friss diplomásként egy kisgyerekkel, mert egyrészt nem lesz munkatapasztalatod (ellenben azokkal, akiken legalább annyit látnak, hogy diákmunkáztak korábban) valamint ott lesz a gyerek. A gyerekes anyákat eleve nem szeretik a munkáltatók, a jobb munkahelyekről pedig eleve kiesel, hiszen látni fogják, hogy 18 évesen szültél, magyarán felelőtlen, megbízhatatlan, gondolkodásképtelen, önállótlan vagy. Ilyen munkaerő maximum a sarki közértbe kell eladónak.

Nem riogatni akarlak, ez a szomorú igazság...

2013. ápr. 12. 12:20
 14/58 anonim ***** válasza:
31%
Anya, apa teherbe vagyok!
2013. ápr. 12. 12:21
 15/58 anonim ***** válasza:
81%
Erre nem lehet okosat mondani. Nehéz helyzetbe hoztad magad! Nem gondolkoztál azon, hogy mi lesz Veled és a babáddal ha kiderül, hogy mégis a szüleidnek volt igaza?
2013. ápr. 12. 12:27
 16/58 anonim ***** válasza:
87%
Sok esetben egy kIvülálló jobban látja a dolgokat, kicsit tényleg elhamarkodtad, hisz még együtt sem éltek, azért remélem minden rendben lesz. Boldog babavárást.
2013. ápr. 12. 12:32
 17/58 anonim ***** válasza:
94%

A 12 és 13-as válaszoló tökéletesen leírta azt,amit gondolok. Kutyából nem lesz szalonna, illetve csak nagy ritkán, az anyagi függőség és kiszolgáltatott helyzet miatt pedig könnyen kerülhetsz bajba. Azért lehet, hogy a srácnak nem véletlenül kellett egy tapasztalatlan "bízom benned" tinilány, aki nem kérdezősködik és nem kapargatja meg, hogy honnan van a pénz.

24 évesen egy 16 éves tinilánnyal kezdett..... háááát, kissé fura.

Nekem amúgy 18 évesen egy 23 évvel idősebb pacák udvarolt, akkor tetszett a dolog, miután 1,5 hónapja együtt voltunk kiderült, hogy azért voltam olyan baromi vonzó, mert mindig fiatalabbnak látszottam a koromnál, 18 évesen 15-nek, ő pedig korábban már volt büntetve kiskorú molesztálásáért. Persze létezhetnek hatalmas szerelmek már fiatal kortól és együtt csoszognak az öregek otthonában, de ez a nagyon-nagyon ritka kisebbség, az esetek nagyobb részében a hasonló történetek vége mindig hatalmas bukta főleg a lányok részéről.

2013. ápr. 12. 12:34
 18/58 anonim ***** válasza:
92%

Altalában a szülõkkel elöfordul, hogy tévednek, de nem minden esetben!

Ha nem "birják" a barátodat, akkor biztosan meg van az okuk rá.Ülj le a szüleiddel és beszéld át velük a dolgaidat, hogy terhes lettél.Nem szabad elfutni és szájaskodni, mellettük kell maradni,végig hallgatni Öket, hiszen érted aggódnak nem magukért. A jövõdre gondolnak, ja és a pasid is jelen kell legyen, hogy bizonyitsa szeret téged és melletted lesz és támogat minden esetben.

2013. ápr. 12. 12:36
 19/58 anonim ***** válasza:
91%

Addig amíg nem írtad meg a kommentedet, hogy miért nem bírják a szüleid a barátod, azt mondtam volna, hogy ne törődj velük, majd megbékélnek.

De ezek után azt mondom, hogy nagy felelőtlenség.

Egy gyerek nem hetekre, hónapokra szól, hanem egy életre.

És 18 évesen még szerintem inkább tanulni, dolgozni kellene.

Tudod, ez sem neked, sem a gyereknek nem biztos, hogy jó lesz, ha esetleg szétmentek a pároddal, mert miből tartod akkor el a gyereket (és magadat)? Mert gondolom max egy középiskolai végzettséged lehet, azzal sajnos a mai világban maximum gyárviszonylatban gondolkozhatsz máshova nem igen kellesz. Pláne ha a családod is megharagszik rád, nem marad senkid :S

Pedig hidd el, átérzem valamennyire a dolgot, én is csak 19 éves vagyok, a párom 29, annyi a különbség, hogy nekünk minden tökéletes és a családom is oda van a páromért. Ha "becsúszna" egy baba, én sem vetetném el, bár azért nekem kicsit más a helyzet, szóval nehéz jó döntést hozni.

2013. ápr. 12. 12:54
 20/58 Kései Sirató ***** válasza:
18%
Tartsd meg a gyereket és kezdj közös életet a pároddal! A szüleidnek mge mondd meg, hogy ez a döntésed és boldog vagy.
2013. ápr. 12. 13:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!