Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezeket a problémá...

Hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, hogy jól kijöjjek a családommal?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok,1995-ben születtem és 1996 októberében fogadtak örökbe.Ez most azért fontos tényező,mert sajnos emiatt is voltak konfliktusaim a családtagjaim és köztem.11 éves koromban bekötötték nekem az internetet,így volt lehetőségem kitekinteni a világba egy más szemszögben.Amíg nem volt internetem,addig csukva voltak a világ felé a szemeim.Sajnos aztán később függő lettem,de meg voltak az okaim rá:

1.Keresztanyám(anyám testvére) elkezdett ócsárolni,mondott rám mindent.Az egyik héten azt mondta,hogy kövér vagyoka, másik héten azt mondta,hogy vékony vagyok,aztán később azt mondta,hogy töredezik a hajam,aztán meg azt,hogy egy lusta dög vagyok,aztán meg azt is mondta,hogy össze-vissza csavargok.De mindezt félvállról vettem volna,ha nem jelentette ki volna a hátam mögött a következőt anyukámnak:

"Mit vártál tőle,amikor csak örökbefogadtad?"

2.Keresztanyám ezek után ismét akcióba lendült,mikor megtudta,hogy egy pesti barátnőm jön hozzánk a nyáron.Azt állította anyámnak,hogy leszbikus vagyok,holott előtte volt barátom is.

A valóságban a lánnyal tényleg lefeküdtem,viszont biszexuálisnak vallom magam.Anyám azóta sem tud a történtekről,és nem is fog tudni róla,mert nem bocsájtaná meg nekem,mert konzervatív felfogású.Nem szeretném azt,ha emiatt szakadna meg később a kapcsolat.Ő nem értené meg,hogy én később férjet meg gyereket szeretnék,szóval egy biztos családi hátteret.Aztán a vége a dolgoknak az lett,hogy anyám pofán röhögte keresztanyámat.

-(állandó besúgóm van,hiszen anyám barátnőjével nagyon jóban vagyok,ő fiatalabb is,mint keresztanyám meg anyám)-

3.Apám egyszer odajött hozzám közel és megfogta a fenekemet.Ránéztem,és azt mondta,hogy csend..az ajtóban álltunk,mert jöttünk valahonnan,és anyám is látta a dolgot.ő nem szólt semmit.Aztán mostanában is és mint mindig,apám a főszereplő anyám életében.Apám egy alkoholista,volt már elvonón,semmit sem segített neki a kezelés.Eléggé büdös tud lenni az alkohol miatt,tudja is,hogy undorodok tőle.Ennek ellenére MINDIG engem követ,amikor itthon vagyok..engem már nagyon zavar,sokszor rá is szoktam szólni és mindig én vagyok a hibás anyámnak.

Fő problémám tehát:nem tudom a családon belüli konfliktusokat kezelni.Nem akarok anyámmal bunkózni,de már nagyon elegem van abból,ami itt megy.Bocsi a kisregényért meg a helyesírási hibákért!

17/L

2013. ápr. 6. 21:27
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/133 A kérdező kommentje:
nem lesz jobb,viszont valahogy ezeket az állapotokat sürgősen meg kell szüntetni.. lehet,hogy annak a családnak a dolga már nem az én dolgom,de csak én látom ezt ,hogy milyen borzasztóan bánik ez a k*rva a gyerekekkel..
2013. ápr. 7. 23:00
 52/133 anonim ***** válasza:
100%

jna erre mondom hog eg harminiku kapcsolat kell.a gyereknek s nem az szamit.jogy korlatolt.emberek mit.fogadnak el.es.mit.nem. az a rossz ami problemat okoz. az alkoholismus vagy a sima.nemtorodomseg problemat okoz. a leszbi hajlam pedig nem okoz problemat. a szonyeg ala.soprese.szinten priblemat okoz.

az.a baj ami otletem van.az emlitett helyzet.megoldasara az hogy keresel egy tarsat. mindegy hogy ferfi.no az a lenyeg ne legyn ez a msokakat semmibe vevo hozzaalassa ami abban a csalafban van s amit itt is lathattunk s vele.letrehozni egy olyan eros gazdasagra.epulo.csaladot ami alkalmas.tobb gyerek.felnevelesere s.magatpkhoz venni a gyerekeket vagy a szuleikkel.egyutt nagy csalsdot alkotni ha kepesek az egyuttmukodesre.

ez pl. megoldas.lehetne. mas megoldast nem igen latok de kuvancsian varom az otleteket.

2013. ápr. 8. 00:10
 53/133 anonim ***** válasza:
100%

okostelefonról irtam.

leirjam mégegyszer?:))

2013. ápr. 8. 08:54
 54/133 anonim ***** válasza:
100%

"nem lesz jobb,viszont valahogy ezeket az állapotokat sürgősen meg kell szüntetni.. lehet,hogy annak a családnak a dolga már nem az én dolgom,de csak én látom ezt ,hogy milyen borzasztóan bánik ez a k*rva a gyerekekkel.."

Ebben a kérdésben nagyon megértelek. Aki így bánik egy gyerekkel, azzal rohadt nagy gondok vannak... Ráadásul a saját unokájának ekkora fájdalmat okozni?! No komment.

2013. ápr. 8. 17:50
 55/133 anonim ***** válasza:
51%

"okostelefonról irtam.

leirjam mégegyszer?:))"

Nem kell, már hozzászoktam a helyesírásodhoz:D (ez most csak egy picike piszkálódás, nem beszólás:) )

Nem értek veled egyet. Az odáig rendben, hogy szeretetben nőjön fel az a gyerek stb., de akkor is a nő-férfi páros az egészséges. Az alkoholizmust, meg a családon belüli erőszakot ugyanúgy elítélem, mielőtt még letámadnál.

2013. ápr. 8. 17:53
 56/133 A kérdező kommentje:
A mentális egészséget nem a szülők neme határozza meg.Nem lesz b*zi vagy leszbi a gyereked attól,ha te esetleg b*zi vagy vagy leszbi vagy.. ha csak nem vagy a tipikus flegma plázadivatpcsa.
2013. ápr. 8. 20:06
 57/133 anonim ***** válasza:
100%

ezzel az "egészséges" szóval igencsak vitába szállnék.

Az azonos nemekhez való vonzódás éphogy az egészségről szól a legmagasabb faji szinten. A föld tulnépesedésére adott válaszreakciója a fajnak. Az azonos nemű pár nemzőképtelen viszont felnevelheti más pár gyermekét. Tehát két probléma oldódik meg egyszerre: népességnövekedés nélkül adja meg az utódnevelés örömét és megment egy elhagyott utódot. Ennek meg oriási társadalmi elönyei vannak.

Ha ez a fajta kapcsolat elfogadotá válik akkor tömegesen oldódik meg ez a probléma.

A népességrobbanás megfékeződhet a szociális hálóra kisebb mértékben lesz szükség és a vágyak kisebb mértékű elfojtása kapcsán meg eleve egészségesebb lesz az egyén de együttesen maga a társadalom is, Ugyhogy ennek igencsak az egészséghez van köze méghozzá nagyon sok irányból. Ez a három csak példa.

2013. ápr. 8. 21:28
 58/133 anonim ***** válasza:
51%

"A mentális egészséget nem a szülők neme határozza meg.Nem lesz b*zi vagy leszbi a gyereked attól,ha te esetleg b*zi vagy vagy leszbi vagy.. ha csak nem vagy a tipikus flegma plázadivatpcsa."

Ugyan már, talán még magad sem hiszed el, amit írsz. Igenis káros egy gyerekre nézve, ha úgy nő fel, hogy 2 anyu neveli, bocs abból az egyik az apa szerepet tölti be. Vagy a búzáknál 2 apa van, akik közül az egyik az anyát játssza. Na ne...

Egy gyerekre nagyon nagy hatással vannak a szülei, egy gyerek mindig azokat az értékeket viszi tovább, amiket otthon kapott. Na most ez a szerencsétlen gyerek mit fog látni? Míg más gyerekeknek van apjuk, meg anyjuk, addig neki mi van? Akármennyire is hihetetlen, a gyereknek ez lesz a normális, mert ezt látja. Ezt fogja normálisnak elfogadni, holott messze nem az...

A plázadivatp. meg nem tudom hogy jön ide...

2013. ápr. 8. 21:55
 59/133 anonim ***** válasza:
51%

ma 21:28!

Reméltem, hogy az értelem legalább csak egy kis halvány csírája megvan benned, de nem úgy néz ki:)

Olyan zagyvaságokat hordtál össze, hogy ezekre inkább nem is reagálok. Meg kár is erről beszélni:

1, Rohadtul nem érdekelnek sem a leszbik, sem a búzák.

2, Egyelőre még egészséges identitással rendelkező emberek uralják ezt a földet(remélem amíg élek és még utána is így lesz ez), tehát amit írsz az nem mostanában fog bekövetkezni. Sőt, remélem soha...

2013. ápr. 8. 21:59
 60/133 anonim ***** válasza:
100%

Hahaha nagyon egészséges uralom van. Telenyomatják a légkört kőolajjal a gazdasági hatalmon levől szeméttel töltik meg az egész világot, s egyébb vegyszerekkel s a kisember már nem tud hova menekülni mindez elől. És megint alig mondtam valamit ezeknek az egészséges embereknek az uralmáról. Nagyon buszke lehetsz erre az egészséges uralomra de ugy néz ki hogy alapvető fogalmaid sincsenek arról hogy mekkora problémák vannak a világban ezeknek az "egészséges" embereknek az uralmától. Az a kérdés, hogy egy pár milyen neműekből áll össze eltörpül az igazi problémák mellett.

Ez az egész identitás kérdés a hiszti inkább a részedről nem a kérdező problémája a hiszti.

2013. ápr. 8. 22:08
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!