Hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, hogy jól kijöjjek a családommal?
17 éves lány vagyok,1995-ben születtem és 1996 októberében fogadtak örökbe.Ez most azért fontos tényező,mert sajnos emiatt is voltak konfliktusaim a családtagjaim és köztem.11 éves koromban bekötötték nekem az internetet,így volt lehetőségem kitekinteni a világba egy más szemszögben.Amíg nem volt internetem,addig csukva voltak a világ felé a szemeim.Sajnos aztán később függő lettem,de meg voltak az okaim rá:
1.Keresztanyám(anyám testvére) elkezdett ócsárolni,mondott rám mindent.Az egyik héten azt mondta,hogy kövér vagyoka, másik héten azt mondta,hogy vékony vagyok,aztán később azt mondta,hogy töredezik a hajam,aztán meg azt,hogy egy lusta dög vagyok,aztán meg azt is mondta,hogy össze-vissza csavargok.De mindezt félvállról vettem volna,ha nem jelentette ki volna a hátam mögött a következőt anyukámnak:
"Mit vártál tőle,amikor csak örökbefogadtad?"
2.Keresztanyám ezek után ismét akcióba lendült,mikor megtudta,hogy egy pesti barátnőm jön hozzánk a nyáron.Azt állította anyámnak,hogy leszbikus vagyok,holott előtte volt barátom is.
A valóságban a lánnyal tényleg lefeküdtem,viszont biszexuálisnak vallom magam.Anyám azóta sem tud a történtekről,és nem is fog tudni róla,mert nem bocsájtaná meg nekem,mert konzervatív felfogású.Nem szeretném azt,ha emiatt szakadna meg később a kapcsolat.Ő nem értené meg,hogy én később férjet meg gyereket szeretnék,szóval egy biztos családi hátteret.Aztán a vége a dolgoknak az lett,hogy anyám pofán röhögte keresztanyámat.
-(állandó besúgóm van,hiszen anyám barátnőjével nagyon jóban vagyok,ő fiatalabb is,mint keresztanyám meg anyám)-
3.Apám egyszer odajött hozzám közel és megfogta a fenekemet.Ránéztem,és azt mondta,hogy csend..az ajtóban álltunk,mert jöttünk valahonnan,és anyám is látta a dolgot.ő nem szólt semmit.Aztán mostanában is és mint mindig,apám a főszereplő anyám életében.Apám egy alkoholista,volt már elvonón,semmit sem segített neki a kezelés.Eléggé büdös tud lenni az alkohol miatt,tudja is,hogy undorodok tőle.Ennek ellenére MINDIG engem követ,amikor itthon vagyok..engem már nagyon zavar,sokszor rá is szoktam szólni és mindig én vagyok a hibás anyámnak.
Fő problémám tehát:nem tudom a családon belüli konfliktusokat kezelni.Nem akarok anyámmal bunkózni,de már nagyon elegem van abból,ami itt megy.Bocsi a kisregényért meg a helyesírási hibákért!
17/L
Én azt nem értem miért pont a nemiséggel megy ez a cirkusz?
Én pl. ha szeretem a zöldborsófőzekéket akkor senki se cirkuszol hogy ő nem szereti s beteges hogy én szeretem. Talán még te se cirkuszolnál 71-es.
És ha azt mondod ez nem beteges akkor váltsunk sertéstokára jó fűszeresen zsirosan. Csak azt ne mond hogy az nem beteges... Mégse cirkuszolsz ha azt eszek. Vagy igen?
"Telenyomatják a légkört kőolajjal a gazdasági hatalmon levől szeméttel töltik meg az egész világot, s egyébb vegyszerekkel s a kisember már nem tud hova menekülni mindez elől."
"Az egészséges identitásu vezetőid ezt teszik. Lehet hogy ők egészséges indentitásuak én viszont köhögök."
"Jobban örülnék ha az általad buzáknak és homároknak leszbiknek meg ki tudja miknek nevezettek irányitanák a világot de nem lenne válság, rablás környezetszennyezések és egyéb visszaélések és hatalmi vágy helyett az érzelmek dominálnának."
"Ezek az emberek sokkal érzékenyebbek nem akarnak háboruzni, rabolni, hatalmat gyakorolni."
Legalább elmagyarázná a sötétje, hogy miként jön a gazdaság, meg a környezetszennyezés a nemi identitáshoz:D A kettőnek az égvilágon semmi köze nincs egymáshoz.
Ha szerinted ezek jó érvek és te is egyetértesz ezzel a sok zagyvasággal, arra nem tudok mit mondani.
Nem szó szerint kell azt érteni, hogy nem akarok benned csalódni. Szimplán csak értelmesebbnek gondoltalak annál, mintsem, hogy az ilyen összefüggéstelen, értelmetlen butaságokkal egyetérts. Viszont, ha mégis így van, akkor legalább te magyarázd el nekem, hogy mégis mi a franc köze van a környezetszennyezésnek, meg a gazdaságnak ahhoz, hogy milyen nemi beállítottságú emberek irányítják a földet. Ez az egész nonszensz és nevetséges:)
Na most ugye magad is belátod,hogy nem ez a lényeg?Mert oké,hogy ő ezt hangsúlyozza,na de álljunk meg egy szóra!
A nemiség volt a fő téma,erről ne feledkezzünk meg!Te meg felhoztad a gyermeknevelést.Hogy azaz egészséges,hogy a szülők heterók legyenek,és az már nem egészséges,ha én véletlenül biszexuális vagyok,mert egyszer két anyuka lesz,máskor meg "anyuapu kombó".De a mentális egészség akkor sem attól függ,hogy f*rka van-e egy szülőne,vagy p*nája és hogy kivel szexel.Egy nő is lehet erélyes,következetes szülő,hiába biszexuális vagy leszbikus.Egy apuka is lehet gyengéd,kedves,főleg ha még homoszexuális is vagy akkor is,ha biszexuális.Azt is beláthatod,hogy senki sem tökéletes és így egyetlen utód sem lesz az,se kívül se belül.:D
Persze, hogy nem ez a lényeg. Ennek ellenére nem egyszer felhozta. Csak azt nem értem, hogy miért tértél ki a kérdésem elől. Nem mered leírni, hogy baromságot beszélt?
A mentális egészség valóban nem. De a gyerek személyiségére komoly hatással vannak a szülők. És akármennyire is próbálod megmagyarázni, igenis nem egészséges ha egy leszbi vagy homokos pár neveli fel azt a gyereket. Ugyanis egy gyereknek fokozatosan alakul ki a személyisége, amire sok külső tényező hat. De ezen tényezők közül is a szülők a legnagyobb. És ebből a szempontból marhára nem mindegy ám...
Igen, senki sem tökéletes.(belőlem is hiányoznak a hibák:P)
De könyörgöm, így is elég probléma van(alkoholizmus stb.), ne generáljunk még magunknak. Sok gyerek így is rossz példát lát a szüleitől, nem kellene ezt még tudatosan is tetézni. Mondjuk nem is lesz tetézve, mert 1-2 állam kivételével, megvan az egészséges gondolkodás.
Tudod mi lenne az egészséges?!
Ha mindenki azzal lehetne,akivel valójában jól érzi magát.Ugyanis szerintem sokan szégyellnék felvállalni,hogy homoszexuálisok,leszbikusok!Pontosan azért,mert az ilyen konzervatív gondolkodású,maradi emberek csak arra gondolnak,hogy jaj,mi lesz,ha netán kipusztul a fajunk.
Inkább pusztuljon ki az emberiség,de egyszer legyen mindenki boldog!!Nem igaz,hogy ezt nem lehet megérteni.
Sokszor sokkal boldogabb lennék,ha anyám leszbikus lenne és lenne egy másik anyám is!Sokkal több szeretetet kapnék én is,ugyanis nem lennének ekkora problémák azzal,hogy valaki állandóan bámul meg követ..mert anyám nem csinálja ezt!;)
Ja és hadd említsem meg,hogy lehetőség van mesterséges megtermékenyítésre is.Nem azt mondom,hogy most mindenki legyen leszbikus meg homoszexuális,de:
BÍZTATOK MINDENKIT ARRA,hogy legyen mindenki önmaga!Merje azt tenni,amit akar,függetlenül a véleményektől.Természetesen kulturált körülmények között.Amúgy a félelemre visszatérve:attól félnek a homoszexuálisok,hogy ti maradiak majd az utcán kergetitek őket,mert megakarjátok őket verni,csak mert "veszélyeztetik a fajt"..
ilyen hülyeséget...-.-
ÉS HA MINDENKI BOLDOG LENNE A SAJÁT MAGA KIS VILÁGÁBAN,AKKOR TALÁN NEM LENNE ENNYI SZENNYEZÉS,NEM LENNE ENNYI BAROMSÁG A VILÁGBAN,MINT AMI MOST VAN!!
És boldognak lenni csak a tényleges szabad akarattal lehet,úgy,hogy nem ítél el senki!
Az elfojtott vágyak rengeteg plusz problémát okoznak.
Ennyit a 71-es egészséges gondolkodásáról.
Ezt az egészet meg arra hoztam fel hogy irta: (egészéges normális vagy nem is tudom hogy fogalmazott) emberek irányitják a világot.
Mindenki látja milyen dilettáns módón irányitják az ő egészséges normális emberei a világot.
Egy müködésképtelen irányitást ne hozzunk már fel jó példának.
Írtam egy blogbejegyzést.Ajánlom mindenkinek:
Ma fogalmazódott meg bennem egy jó gondolat,amit most le is írok nektek.
Mik a gátak az életben?
A gátak olyan dolgok,amiket le kell küzdeni,le kell bontani,át kell őket lépni,hogy boldogok lehessünk.Gát lehet például mások véleménye rólunk,vagy akár a nemi identitásuk felvállalása.Ez akár tartozhatna egy kalap alá is,de én most nem csak ezekről a dolgokról szeretnék beszélni.Hanem arról,hogy ezek a gátak hogyan küzdhetőek le és hogyan válhatunk igazán boldog emberekké..vagy hogyan válhatnánk azokká,ha a társadalom összefogna.
Miért alakulnak ki gátak az évek során?
A civilizáció kialakulása hozta magával a gátakat.Ruhákat például azért viselünk,hogy ne csukjanak le minket közszeméremsértésért.De vannak emberek,akik azért viselnek ruhát,hogy eltakarják azt,amilyük van,mert szégyellik,hogy talán egy kicsit ducibbak az átlagnál.Egyesek pedig azért viselnek ruhát,mert így nevelték őket a szüleik,illetve ezt látják mindenkitől.A nudisták kivételek,ők a strandokon és egyéb(rejtett) helyeken nem viselnek semmilyen ruhát és ez nem okoz nekik gátlásokat.Többféle más gát is hasonló okok miatt alakulhat ki:vagy mert így nevelték az illetőt,vagy egy törvény bünteti azt a dolgot vagy nincs engedélyezve a törvény által,vagy pedig szégyellenek az emberek valamit.
Miért nehéz leküzdeni a gátakat?Minden gátat le kell küzdeni?
A gátakat a társadalom véleménye miatt nehéz leküzdeni és a törvény is közrejátszik egy kicsit.Nem kell minden gátat leküzdenünk,ruhában is lehet boldog az ember,nem erre biztatom az embereket,csak ezen a példán keresztül szeretném érvényre juttatni a mondanivalómat.
Mit tegyünk,ha leakarunk küzdeni egy gátat önmagunkban és válni akarunk valakivé?
Tegyük azt,amit szeretnénk!
Mi történik akkor,amikor leküzdöttél egy gátat önmagadban?
Felszabadulsz.Boldog leszel.Leesik egy kő a szívedről.A torkodból a gombóc eltűnik.Végre önmagad lettél,végre az lettél,akivé mindig is válni akartál.Nyugodtságot érzel majd.
Miért jó a társadalomnak,ha te leküzdesz egy gátat magadban?
Azért,mert a társadalom egy boldog tagjává válhatsz.Ha te boldog vagy,akkor általában a körülötted lévő emberek is felszabadulnak,pozitív energia áramlik belőled,és ebben nincs semmi hókusz-pókusz vagy varázslat.Ez csak egy hétköznapi magyarázat arra,hogy mi hiányzik az életünkből.A másik dolog az,hogy hatékonyabban végzed majd a munkádat,jobban tanulsz majd,jobban oda tudsz figyelni arra,amit elakarsz érni.Ezáltal hasznos tagja lehetsz a társadalomnak!
"Mindenki látja milyen dilettáns módón irányitják az ő egészséges normális emberei a világot.
Egy müködésképtelen irányitást ne hozzunk már fel jó példának."
Az értelmi szinted konvergál a 0-hoz:) Akkor értelmezzük, amit írtál. Szerinted, ha homokosok/leszbik vezetnék a világot, akkor nem lenne környezetszennyezés, nem lenne szegénység, nem lennének politikai problémák stb. Ugye ezt te sem gondoltad komolyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!