Hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, hogy jól kijöjjek a családommal?
17 éves lány vagyok,1995-ben születtem és 1996 októberében fogadtak örökbe.Ez most azért fontos tényező,mert sajnos emiatt is voltak konfliktusaim a családtagjaim és köztem.11 éves koromban bekötötték nekem az internetet,így volt lehetőségem kitekinteni a világba egy más szemszögben.Amíg nem volt internetem,addig csukva voltak a világ felé a szemeim.Sajnos aztán később függő lettem,de meg voltak az okaim rá:
1.Keresztanyám(anyám testvére) elkezdett ócsárolni,mondott rám mindent.Az egyik héten azt mondta,hogy kövér vagyoka, másik héten azt mondta,hogy vékony vagyok,aztán később azt mondta,hogy töredezik a hajam,aztán meg azt,hogy egy lusta dög vagyok,aztán meg azt is mondta,hogy össze-vissza csavargok.De mindezt félvállról vettem volna,ha nem jelentette ki volna a hátam mögött a következőt anyukámnak:
"Mit vártál tőle,amikor csak örökbefogadtad?"
2.Keresztanyám ezek után ismét akcióba lendült,mikor megtudta,hogy egy pesti barátnőm jön hozzánk a nyáron.Azt állította anyámnak,hogy leszbikus vagyok,holott előtte volt barátom is.
A valóságban a lánnyal tényleg lefeküdtem,viszont biszexuálisnak vallom magam.Anyám azóta sem tud a történtekről,és nem is fog tudni róla,mert nem bocsájtaná meg nekem,mert konzervatív felfogású.Nem szeretném azt,ha emiatt szakadna meg később a kapcsolat.Ő nem értené meg,hogy én később férjet meg gyereket szeretnék,szóval egy biztos családi hátteret.Aztán a vége a dolgoknak az lett,hogy anyám pofán röhögte keresztanyámat.
-(állandó besúgóm van,hiszen anyám barátnőjével nagyon jóban vagyok,ő fiatalabb is,mint keresztanyám meg anyám)-
3.Apám egyszer odajött hozzám közel és megfogta a fenekemet.Ránéztem,és azt mondta,hogy csend..az ajtóban álltunk,mert jöttünk valahonnan,és anyám is látta a dolgot.ő nem szólt semmit.Aztán mostanában is és mint mindig,apám a főszereplő anyám életében.Apám egy alkoholista,volt már elvonón,semmit sem segített neki a kezelés.Eléggé büdös tud lenni az alkohol miatt,tudja is,hogy undorodok tőle.Ennek ellenére MINDIG engem követ,amikor itthon vagyok..engem már nagyon zavar,sokszor rá is szoktam szólni és mindig én vagyok a hibás anyámnak.
Fő problémám tehát:nem tudom a családon belüli konfliktusokat kezelni.Nem akarok anyámmal bunkózni,de már nagyon elegem van abból,ami itt megy.Bocsi a kisregényért meg a helyesírási hibákért!
17/L
"Hol?"
Amikor olyan a helyzet, előjön.
Dehogynem... Magára vett egy olyan dolgot, ami nem is a személyének szólt, ráadásul túl is reagálta.
Egyébként ő is leírta, hogy önértékelési zavarokkal küzd.
Ez egy teljesen normális reakció volt a problémája elbagatelizálására.
Kellene egy szakállas nagy darab állat aki a seggedet fogdossa s akkor neked is fontos lenne a kérdés.
Lehet hogy van ilyen zavara de ez itt most nem nyilvánult meg.
Nem a problémája elbagatellizálására reagált úgy. Hanem egy bizonyos mondatra, amit, mint általánosság fogalmaztam meg.
Mondtam, lehet próbálkozni.
Mi az, hogy nem nyilvánult meg? Egy önértékeléssel küszködő ember minden viselkedésén meglátszik ez...
Úgy látom kezded kiforgatni a szavaim. Egy szóval nem mondta, hogy normális, amit az "apja" csinált...
"Nem szó szerint kellett volna érteni. Szépen elsiklottál a dolog felett, szerinted ez nem lesz kihatással a gyerekeidre? Egyszer apu, egyszer 2 anyu...? "
OTT ÍRTAM VILÁGOSAN,hogy később egy biztos családi hátteret akarok.Nem lesz két anyuka,mert van önkontrollom.Amíg nem szórakoztam,éltem ki magam az életben,addig nem lesz gyerekem.;)
Az önértékelési zavar nálam úgy nyilvánul meg,hogy:"csúnya vagyok","nagy az orrom",vagy például úgy,hogy de bunkó voltam xy helyzetben.
Szerintem teljesen reálisan védtem meg magam,nem viselkedtem gyerekesen és nem voltam bántó.Cserébe nem kértem,hogy ilyen vagy olyan legyél,tőlem lehetsz flegma is,de akkor könyörgöm,ne tagadd,hogy az voltál!Hiába vagy felnőtt ember,akkor is sok mindenre úgy reagálsz,mint egy 14 éves kis hisztis..vagy mondhatnék 17 évest is..olvasd át mondjuk egy idegen szemével,hogy amiket írsz az valóban flegma és kötekedő.Nem érzelemmentes válasz vagy véleménynyilvánítás.Az lett volna a normális,ha kerek-perec leírod a megfogalmazódott gondolataidat a problémámmal kapcsolatban,és nem belém kötsz,mint a mostani bunkó nagymenő "fiúk"..,akik totál lányosak.
Az önkontroll oda kevés lesz. Az érzelmek pont egy olyan terület, amit nem lehet befolyásolni... Meg különben is, soha nem tudhatod, hogy mit tartogat a jövő. De ebbe ne menjünk bele.
Értem. De a lényeg még mindig az, hogy van és kész.
Miért vagdalkozol olyan szavakkal, amelyekre még csak nem is gondoltam? Meg se fordult a fejemben, hogy gyerekes vagy bántó lennél...
De most komolyan, miért vagyok flegma? Áruld már el? Azt pedig végképp nem értem, hogy mitől lennék hisztis:D De te biztos érted, az a lényeg:)
Leírtam a gondolatomat, erre nekem támadt kapásból 1-2 válaszoló...
Ismétlem, nem vagyok sem flegma, sem kötekedő. Ne állíts valótlant, köszi.
Na legalább az utolsó mondatoddal egyetértek. Szerintem is szánalmas a mai tizenéves fiúk nagy része. Úgy öltözködnek, úgy viselkednek, mint a lányok és azt hiszik, hogy ez a menő. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a karom vastagabb a combjuknál. Mindegy, az ő dolguk. Ráadásul ez most nem is tartozik ide.
Különben a viselkedésed és a hozzáállásod szimpatikus.
ha az EMO-sokra gondolsz én is furcsálva nézem őket. A leloggó lapos nadrág a nőknél számomra szintén furcsa mikor a husos formákat szeretem.
Na de eszembe nem jutna emiatt negativan nézni beszélni róluk bennem is van bőven furcsa csak máskép.
Ha megtalálják egymást akkor nem mindegy nekünk tetszik e az ami nekik vagy nem?
Az pedig hogy hány anyuka lesz inkább politikai kérdés.
Egyre több állmban engedélyezik hogy leszbi pár nevelhessen gyereket.
Sajnos - az én meglátásom szerint - mire a kérdező a gyerekvállalásba kezd ez magyarországon még nem lesz lehetséges. Egyszerüen azért mert amelyik ormány ezzel foglalkozik az kivivja a hozzás hasonló hozzáállásu nép haragját és elbukik.
Persze lehet meglepetés ér és hamarabb bekövetkezik ez az állapot de én reálisabbnak látom vagy az önmegtartóztatást, vagy ha talál valaki megfelelő párt ( a partner hozzáállása sokkal fontosabb kérdés a neménél, akkor olyan országba költöznek ahol ez lehetséges.
A férfi-nő modell mára már csak egy elavult dogma, sokkal fontosabb pl. a szeretet ami sok hagyományos kapcsolatban se merül fel, akkor meg miről beszélünk? Merthogy nem ezen mulik milyen embert nevelünk. Nem az számit hogy az apaszerepben levő keményebb fél férfi vagy nő, sokkal inkább az számit hogy pl. alkoholista e vagy sem.
És a vélemény akkor igazán vélemény,ha normálisan van megfogalmazva,nem akkor,ha támadó jellegű.Szeretem,ha megfogalmaznak velem szemben kritikákat,mert sokszor felnyitja a szemem,de most sajnos ebben a témában nem az én szememet kellene felnyitni.Látom,hogy mi folyik itt és megakarom akadályozni,hogy továbbra is ez menjen a családomban.
Keresztanyámnak három unokája van,két kisfiú meg egy kislány.A nagyobbik fiú meg a kislány testvérek.Őket keresztanyám ajnározza,meg tőlünk is elvárja,hogy ajnározzuk őket.
Viszont a másik kisfiú szülei jelenleg válófélben vannak,nemrég költözött el a kisfiúval az anyuka.Az anyuka elég kemény kritikát kapott keresztanyámtól,ez még nem is lenne probléma,na de a kisfiú előtt az anyukát és az ő családját elhordja mindenfélének..és ha ez még nem elég:
-A kisfiúnak "véletlenül" azt találta mondani keresztanyám,hogy "apád már nem is szeret,mert nincs itthon"...na most ez a kisfiú NÉGY(!) éves,és elkezdett sírni szegényem,és mondta,hogy "de igen is szeret"..
Lehet,hogy a régebbi kommentekben említettem ezt az esetet,de most meg kell említenem még egyszer,ha volt,ha nem volt..
A családom egypár tagja ugyanis eléggé beteg felfogással rendelkezik...és akkor,ha majd a gyerek tizenéves korában nem akar jönni hozzánk,akkor nem fogok csodálkozni.A kisgyereket én is nagyon szeretem,ő a legértelmesebb gyerek a három közül!
"-A kisfiúnak "véletlenül" azt találta mondani keresztanyám,hogy "apád már nem is szeret,mert nincs itthon"...na most ez a kisfiú NÉGY(!) éves,és elkezdett sírni szegényem,és mondta,hogy "de igen is szeret".. "
Na most, ha azt mondom, hogy a keresztanyád egy hülye k.rva, akkor jobb lesz? Mert nem normális az biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!