Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezeket a problémá...

Hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, hogy jól kijöjjek a családommal?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok,1995-ben születtem és 1996 októberében fogadtak örökbe.Ez most azért fontos tényező,mert sajnos emiatt is voltak konfliktusaim a családtagjaim és köztem.11 éves koromban bekötötték nekem az internetet,így volt lehetőségem kitekinteni a világba egy más szemszögben.Amíg nem volt internetem,addig csukva voltak a világ felé a szemeim.Sajnos aztán később függő lettem,de meg voltak az okaim rá:

1.Keresztanyám(anyám testvére) elkezdett ócsárolni,mondott rám mindent.Az egyik héten azt mondta,hogy kövér vagyoka, másik héten azt mondta,hogy vékony vagyok,aztán később azt mondta,hogy töredezik a hajam,aztán meg azt,hogy egy lusta dög vagyok,aztán meg azt is mondta,hogy össze-vissza csavargok.De mindezt félvállról vettem volna,ha nem jelentette ki volna a hátam mögött a következőt anyukámnak:

"Mit vártál tőle,amikor csak örökbefogadtad?"

2.Keresztanyám ezek után ismét akcióba lendült,mikor megtudta,hogy egy pesti barátnőm jön hozzánk a nyáron.Azt állította anyámnak,hogy leszbikus vagyok,holott előtte volt barátom is.

A valóságban a lánnyal tényleg lefeküdtem,viszont biszexuálisnak vallom magam.Anyám azóta sem tud a történtekről,és nem is fog tudni róla,mert nem bocsájtaná meg nekem,mert konzervatív felfogású.Nem szeretném azt,ha emiatt szakadna meg később a kapcsolat.Ő nem értené meg,hogy én később férjet meg gyereket szeretnék,szóval egy biztos családi hátteret.Aztán a vége a dolgoknak az lett,hogy anyám pofán röhögte keresztanyámat.

-(állandó besúgóm van,hiszen anyám barátnőjével nagyon jóban vagyok,ő fiatalabb is,mint keresztanyám meg anyám)-

3.Apám egyszer odajött hozzám közel és megfogta a fenekemet.Ránéztem,és azt mondta,hogy csend..az ajtóban álltunk,mert jöttünk valahonnan,és anyám is látta a dolgot.ő nem szólt semmit.Aztán mostanában is és mint mindig,apám a főszereplő anyám életében.Apám egy alkoholista,volt már elvonón,semmit sem segített neki a kezelés.Eléggé büdös tud lenni az alkohol miatt,tudja is,hogy undorodok tőle.Ennek ellenére MINDIG engem követ,amikor itthon vagyok..engem már nagyon zavar,sokszor rá is szoktam szólni és mindig én vagyok a hibás anyámnak.

Fő problémám tehát:nem tudom a családon belüli konfliktusokat kezelni.Nem akarok anyámmal bunkózni,de már nagyon elegem van abból,ami itt megy.Bocsi a kisregényért meg a helyesírási hibákért!

17/L

2013. ápr. 6. 21:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/133 anonim ***** válasza:
85%

Szóval a te apád is fogdossa a feneked és neked ez természetes?

Ha nem akkor nem tudom miről beszélsz, ha igen akkor talán felkereshetnél egy pszichológust

2013. ápr. 6. 23:18
 12/133 anonim ***** válasza:
95%
nem értem hogy ebben hol látod a tipikus problémákat,és megnézném hogy 17 évesen mit teszel egy mondjuk 80-90kilós részeg pasival,főleg ha ő tart el és nem tudsz hova menni
2013. ápr. 6. 23:26
 13/133 anonim ***** válasza:
100%

Igen fogyatékos vagyok:)

Szerintem ha valaki azt írja, hogy tipikus tini hülyeség az, hogy egy lánynak problémája az, hogy az apja megfogja a fenekét annak nagy gondok vannak a fejében. Ha neked ez ennyire természetes, gondoltam nálatok is ez volt. Szerintem teljesen logikus következtetés.

Legközelebb akkor gondold át mielőtt írsz valamit.

2013. ápr. 6. 23:26
 14/133 A kérdező kommentje:

1.Nem számítottam olyan naiv válaszra,hogy ez tipikus tininyafogás.

2.Nem CSAK az a probléma,hogy megfogta apám a seggem,hanem az is,hogy szinte folyton rajtam lóg.

3.Egyáltalán nem színeztem ki az eseményeket,MINDEN ÍGY TÖRTÉNT!

4.Azért kértem tanácsot,mert nem tudom,hogy ezeket a konfliktusokat hogyan kell higgadtan kezelni,mert nem egy nyugodt családba szocializálódtam bele!

5.Felnőtt ember vagy?Ha igen,akkor ne köss belém,hanem inkább tanácsot adj,mert én még nem érzem magam felnőttnek,annak ellenére,hogy én mindenkinek segíteni próbálok,aki ezen az oldalon van és tényleges problémákkal küzd!

6.Miért olyan nehéz felfogni,hogy egy 17 éves lánynak is lehetnek súlyos problémái,ami a későbbiekre komolyan kihathatnak?

Következtetés:te is lelki sérült vagy és téged is bántottak,de én nem kötök beléd,hanem megkérdezem:mi a problémád?Mivel bántottak téged,hogy velem kell ilyennek lenned?

Ne haragudj,de nem találok magyarázatot erre a gyerekes viselkedésre.Igen,itt már merlek minősíteni.

2013. ápr. 6. 23:45
 15/133 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerü személyiségzavar a magyarázat. Mármint annak aki tininyafogássá minősiti a problémádat.

Nem érdekli a te problémád ha a sajátja lenne akkor érdekelné. Viszont szivesen megfogdosom az ő fenekét sőt alaposan is átgyurom ha ez neki olyan mindegy. nekem Nem lenne mindegy sőt kifejezetten jót tenne az én érzékeny lelkemnek.

2013. ápr. 6. 23:53
 16/133 A kérdező kommentje:
Köszi a támogatást!:) Ment a zöld kéz a pozitív válaszolóknak és ezzel együtt én is kicsit vigasztalódtam..:)
2013. ápr. 6. 23:54
 17/133 anonim ***** válasza:
0%

"Egyszerü személyiségzavar a magyarázat. Mármint annak aki tininyafogássá minősiti a problémádat."

Benned egy pszichológus veszett el, csak még nem találtad meg(nem is fogod). Ne nevettesd ki magad:)

"Nem érdekli a te problémád ha a sajátja lenne akkor érdekelné."

Mindenkinek a maga problémája a legnagyobb. Kinek ez, kinek az.

"Viszont szivesen megfogdosom az ő fenekét sőt alaposan is átgyurom ha ez neki olyan mindegy. nekem Nem lenne mindegy sőt kifejezetten jót tenne az én érzékeny lelkemnek."

Nagyon el vagy tévedve. Ki mondta, hogy nekem mindegy? Vagy, hogy nem zavarna?

Ha ezzel tudok rajtad segíteni, ám legyen. De kalkuláld bele azt is, hogy utána egy ideig gipszben lesz a kezed.

2013. ápr. 7. 00:00
 18/133 anonim ***** válasza:
100%

4. A kérdező nem megoldásáért jött hanem tanácsért.

Viszont ha ez nem.olyan nagy gond neked. akkor szívesen jelentkezem.ilyen kis gondokat okozni neked. Már.nagyon fenem. a fogam a fenekedre. S ez nem bántas.

2013. ápr. 7. 00:03
 19/133 anonim ***** válasza:
100%
Gipsz ? Ennyit megér. Írj privit.
2013. ápr. 7. 00:05
 20/133 A kérdező kommentje:

Szerintem az én problémám azért súlyos probléma,mert később ez visszaüthet nem rám nézve,hanem mondjuk a gyerekemre nézve(ha lesz,és remélem lesz).

Nem vártam,hogy majd beavatsz a problémáidba és tudtam,hogy vannak problémáid..de ha más problémája sem érdekel,akkor ugyan mit keresel ezen az oldalon?

Szerintem vitatkozhatnánk azzal is,hogy hogyan értékelsz másokat.Engem jelenleg most lealacsonyítani próbálsz,meg a másik válaszolót is,aki normális választ írt,mielőtt a te válaszaiddal foglalkozott volna.A lealacsonyítás abban nyilvánul meg,hogy azt mondod mindegyikőnknek,hogy fogalomzavaraink vannak,illetve,hogy nem tudjuk egyes fogalmak jelentését.

De ha mi nem értékelhetünk téged,akkor te miért értékelhetsz minket?

2013. ápr. 7. 00:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!