Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezeket a problémá...

Hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, hogy jól kijöjjek a családommal?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok,1995-ben születtem és 1996 októberében fogadtak örökbe.Ez most azért fontos tényező,mert sajnos emiatt is voltak konfliktusaim a családtagjaim és köztem.11 éves koromban bekötötték nekem az internetet,így volt lehetőségem kitekinteni a világba egy más szemszögben.Amíg nem volt internetem,addig csukva voltak a világ felé a szemeim.Sajnos aztán később függő lettem,de meg voltak az okaim rá:

1.Keresztanyám(anyám testvére) elkezdett ócsárolni,mondott rám mindent.Az egyik héten azt mondta,hogy kövér vagyoka, másik héten azt mondta,hogy vékony vagyok,aztán később azt mondta,hogy töredezik a hajam,aztán meg azt,hogy egy lusta dög vagyok,aztán meg azt is mondta,hogy össze-vissza csavargok.De mindezt félvállról vettem volna,ha nem jelentette ki volna a hátam mögött a következőt anyukámnak:

"Mit vártál tőle,amikor csak örökbefogadtad?"

2.Keresztanyám ezek után ismét akcióba lendült,mikor megtudta,hogy egy pesti barátnőm jön hozzánk a nyáron.Azt állította anyámnak,hogy leszbikus vagyok,holott előtte volt barátom is.

A valóságban a lánnyal tényleg lefeküdtem,viszont biszexuálisnak vallom magam.Anyám azóta sem tud a történtekről,és nem is fog tudni róla,mert nem bocsájtaná meg nekem,mert konzervatív felfogású.Nem szeretném azt,ha emiatt szakadna meg később a kapcsolat.Ő nem értené meg,hogy én később férjet meg gyereket szeretnék,szóval egy biztos családi hátteret.Aztán a vége a dolgoknak az lett,hogy anyám pofán röhögte keresztanyámat.

-(állandó besúgóm van,hiszen anyám barátnőjével nagyon jóban vagyok,ő fiatalabb is,mint keresztanyám meg anyám)-

3.Apám egyszer odajött hozzám közel és megfogta a fenekemet.Ránéztem,és azt mondta,hogy csend..az ajtóban álltunk,mert jöttünk valahonnan,és anyám is látta a dolgot.ő nem szólt semmit.Aztán mostanában is és mint mindig,apám a főszereplő anyám életében.Apám egy alkoholista,volt már elvonón,semmit sem segített neki a kezelés.Eléggé büdös tud lenni az alkohol miatt,tudja is,hogy undorodok tőle.Ennek ellenére MINDIG engem követ,amikor itthon vagyok..engem már nagyon zavar,sokszor rá is szoktam szólni és mindig én vagyok a hibás anyámnak.

Fő problémám tehát:nem tudom a családon belüli konfliktusokat kezelni.Nem akarok anyámmal bunkózni,de már nagyon elegem van abból,ami itt megy.Bocsi a kisregényért meg a helyesírási hibákért!

17/L

2013. ápr. 6. 21:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/133 anonim ***** válasza:
0%
Na most vagy nem értetted az iróniát vagy te is azzal válaszoltál...
2013. ápr. 7. 00:30
 32/133 anonim ***** válasza:
100%
megvan. lekezelo válasz volt. de a naiv válasz jelentése is hasonló. volt.benne naivitás is de.mellette lekezelo.i.volt.s.az jobban. de asszem ez se.pontos. se azt vgkep.nem.értem mire.jó az ilyen válasz?é. viszont szerintem amit a.kérdező apja tesz semmiképpen.se.jó ilyen.félvállról venni. érdemes megtanulni kezelni. bizony mi.férfiak hajlamosak vagyunk predakent tekinteni.a.nőkre minek tagadjam.s az hasznos ha a no.megtanulja ezt. kezelni.és.így.képes.lesz majd.a.saját gyerekeinek is megtanítani.
2013. ápr. 7. 00:33
 33/133 anonim ***** válasza:
84%
értem az ironiat azonban éreztem azt a gyonyort amit akkor.éreznék ha ez nem irónia lett volna. ezért erzekenyult em. így el.
2013. ápr. 7. 00:36
 34/133 A kérdező kommentje:

"Miért ütne vissza? Simán elköltözöl majd és élheted a nyugodt kis életed. A gyerekedre(ha lesz) sokkal inkább az fog visszaütni, hogy a puncikra is gerjedsz.

Nem volt nehéz kitalálni, minden embernek vannak problémái.

Épp nem volt jobb dolgom, így idekeveredtem.

Nem értékeltem senkit, csak kinyilvánítottam a véleményem.

Senkit nem próbálok lealacsonyítani, nem értem ezt honnan veszed. Ha még is ezt érzed, akkor önértékelési problémáid vannak. "

-Igen is,az én lelki problémáim,az én helytelen neveltetésem később a gyerekre is fog hatni,mert sok dologban akkor is hasonlítunk a szüleinkre,ha akarunk,ha nem akarunk.

-Én nem a p_ncikra meg a f_szokra gerjedek,hanem az egész emberre,a személyiségével,az érzelmeivel együtt.És ha nő,akkor is szerethetem ugyanúgy,mint egy pasit.

-Jaj nehogy már,ez a válasz olyan flegma..'nem volt nehéz kitalálni..'

-Nem volt jobb dolgod és így kötekedsz olyanokkal,akik tanácsot kérni jönnek?Inkább feküdtél volna le aludni!

-Ez vélemény?Ez inkább olyan lenézős belekötés stílusú "válasz" volt.

-Nem érted,hogy honnan veszem a lealacsonyítást?Hiszen leírtam!

És igen,nekem vannak önértékelési problémáim,nem is kevés,és lám,arra is van okom,de nem azért vannak önértékelési problémáim,mert azt érzem,hogy te lealacsonyítasz.. atyaég.. tőled aztán nem lesznek önértékelési problémáim.;)

2013. ápr. 7. 00:46
 35/133 anonim ***** válasza:
100%
Keresztanyádnak nincs saját élete, hogy folyton rajtad lóg?
2013. ápr. 7. 01:03
 36/133 A kérdező kommentje:
Nincs,csak a munka,de unja,aztán gondolom ezért szekál ennyit.A szekálás meg a pletykálás az élete.
2013. ápr. 7. 01:13
 37/133 anonim ***** válasza:
0%

Na most erre tudnék mit írni, de azért én sem vagyok köcsög, hogy belegázoljak a lelkedbe. Nem lesz kihatással, mert minden gondolkodás kérdése. Ha egy ilyen negatív környezetben élsz és negatív hatások érnek, ugyanúgy lehetnek ezek majd pozitívak is. Elköltözöl, megnyugszol és nem fogsz ezekkel foglalkozni. Tudod, folyamatosan változunk az életünk folyamán...

Nem szó szerint kellett volna érteni. Szépen elsiklottál a dolog felett, szerinted ez nem lesz kihatással a gyerekeidre? Egyszer apu, egyszer 2 anyu...?

Mi ebben a flegma? Tán nem így van?

Lehet, jobban jártam volna. Ebben egyetérthetünk. Szerencsére szokott sokkal jobb dolgom is lenni, minthogy erre az oldalra feljöjjek:)

Igen, ez egy vélemény, amit mindenki úgy értelmez, ahogy akar.

Nem értem, mert nem alacsonyítottalak le.

Nem tőlem lesznek nyuszika. Hanem írtam valamit, amire te úgy reagáltál, mint egy önértékelési problémákkal küszködő ember, érted?:)

És akármennyire is azt gondolod, még mindig nem kötekedni akarok és téged bántani.

2013. ápr. 7. 08:57
 38/133 anonim ***** válasza:
0%

"értem az ironiat azonban éreztem azt a gyonyort amit akkor.éreznék ha ez nem irónia lett volna. ezért erzekenyult em. így el."

Sajnálom, hogy csalódnod kellett:D

Nekem is van ám érzékeny oldalam, ha tudni szeretnéd.

2013. ápr. 7. 08:58
 39/133 anonim ***** válasza:
100%
Hol?
2013. ápr. 7. 09:15
 40/133 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező nagyon is jól reagált, nem valami önértékelési zavarral küzdő emberként. Sőt saját maga megvédése mellett még az én megvédésemre is figyelt.

Viszont úgy néz ki te csak a naivizmus fogalmával vagy tisztában, az önértékelési zavar fogalmával nem.

2013. ápr. 7. 09:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!