Hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, hogy jól kijöjjek a családommal?
17 éves lány vagyok,1995-ben születtem és 1996 októberében fogadtak örökbe.Ez most azért fontos tényező,mert sajnos emiatt is voltak konfliktusaim a családtagjaim és köztem.11 éves koromban bekötötték nekem az internetet,így volt lehetőségem kitekinteni a világba egy más szemszögben.Amíg nem volt internetem,addig csukva voltak a világ felé a szemeim.Sajnos aztán később függő lettem,de meg voltak az okaim rá:
1.Keresztanyám(anyám testvére) elkezdett ócsárolni,mondott rám mindent.Az egyik héten azt mondta,hogy kövér vagyoka, másik héten azt mondta,hogy vékony vagyok,aztán később azt mondta,hogy töredezik a hajam,aztán meg azt,hogy egy lusta dög vagyok,aztán meg azt is mondta,hogy össze-vissza csavargok.De mindezt félvállról vettem volna,ha nem jelentette ki volna a hátam mögött a következőt anyukámnak:
"Mit vártál tőle,amikor csak örökbefogadtad?"
2.Keresztanyám ezek után ismét akcióba lendült,mikor megtudta,hogy egy pesti barátnőm jön hozzánk a nyáron.Azt állította anyámnak,hogy leszbikus vagyok,holott előtte volt barátom is.
A valóságban a lánnyal tényleg lefeküdtem,viszont biszexuálisnak vallom magam.Anyám azóta sem tud a történtekről,és nem is fog tudni róla,mert nem bocsájtaná meg nekem,mert konzervatív felfogású.Nem szeretném azt,ha emiatt szakadna meg később a kapcsolat.Ő nem értené meg,hogy én később férjet meg gyereket szeretnék,szóval egy biztos családi hátteret.Aztán a vége a dolgoknak az lett,hogy anyám pofán röhögte keresztanyámat.
-(állandó besúgóm van,hiszen anyám barátnőjével nagyon jóban vagyok,ő fiatalabb is,mint keresztanyám meg anyám)-
3.Apám egyszer odajött hozzám közel és megfogta a fenekemet.Ránéztem,és azt mondta,hogy csend..az ajtóban álltunk,mert jöttünk valahonnan,és anyám is látta a dolgot.ő nem szólt semmit.Aztán mostanában is és mint mindig,apám a főszereplő anyám életében.Apám egy alkoholista,volt már elvonón,semmit sem segített neki a kezelés.Eléggé büdös tud lenni az alkohol miatt,tudja is,hogy undorodok tőle.Ennek ellenére MINDIG engem követ,amikor itthon vagyok..engem már nagyon zavar,sokszor rá is szoktam szólni és mindig én vagyok a hibás anyámnak.
Fő problémám tehát:nem tudom a családon belüli konfliktusokat kezelni.Nem akarok anyámmal bunkózni,de már nagyon elegem van abból,ami itt megy.Bocsi a kisregényért meg a helyesírási hibákért!
17/L
Az lenne a legjobb ha elköltöznél!
Nem tehetsz arról hogy örökbe fogadtak,ezért nem kéne téged másképp kezelni,ha jól érezed magadat mindegy hogy hogyan nézel ki,azt meg nem te döntöd el hogy kikhez vonzódsz,és hogy megfogta a fenekedet undorít,főleg hogy a lányaként nevelt téged.
Amint tudsz valami munkát keres egy albérletet vagy költözz barátokhoz amint 18 leszel.
A szexuális irányultságod a magánügyed. De ugy látom te is tudod nem ez a gond. Apáddal kapcsolatban fontos hogy mond meg neki őt szülődnek tekinted és nem akarsz tőle ilyesmit. Próbáld higgadtan és kulturáltan előadni. van aki egyébként akarná (mondjuk nem szesztől büzlő) nem vér szerinti "egykori" apával, de te nem akarod s ez a lényeg. Látom irod rászolsz de azt nem tudni mennyire egyértelműen és határozottan mondod el neki hogy nem akarod őt másnak mint apának. Tudnod kell még tiszta, nem alkoholista férfinek is neéz megállni egy előtte levő 17 éves lányhoz nem hozzáérni, tabuként kezelni. Alkoholistának még nehezebb. De ha rajta meg tanulod ezt kezelni az késöbb is a hasznodra válhat.
A javaslatom keres fel pszichologust. Akkor is ha nincs bajod. Meg fogsz lepődni milyen ötletei lesznek apád kezelésében s anyáddal szemben is. Van bőven megoldás a bunkózáson kivül ráaádásul a bunkozás se lenne megoldás s ahogy látom ezt te is érzed.
3
Hát én nem tudom.. Engem is örökbe fogadtak, de nálunk egyik sem volt soha tipikus eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!