Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet ezeket a problémá...

Hogyan lehet ezeket a problémákat kezelni, hogy jól kijöjjek a családommal?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok,1995-ben születtem és 1996 októberében fogadtak örökbe.Ez most azért fontos tényező,mert sajnos emiatt is voltak konfliktusaim a családtagjaim és köztem.11 éves koromban bekötötték nekem az internetet,így volt lehetőségem kitekinteni a világba egy más szemszögben.Amíg nem volt internetem,addig csukva voltak a világ felé a szemeim.Sajnos aztán később függő lettem,de meg voltak az okaim rá:

1.Keresztanyám(anyám testvére) elkezdett ócsárolni,mondott rám mindent.Az egyik héten azt mondta,hogy kövér vagyoka, másik héten azt mondta,hogy vékony vagyok,aztán később azt mondta,hogy töredezik a hajam,aztán meg azt,hogy egy lusta dög vagyok,aztán meg azt is mondta,hogy össze-vissza csavargok.De mindezt félvállról vettem volna,ha nem jelentette ki volna a hátam mögött a következőt anyukámnak:

"Mit vártál tőle,amikor csak örökbefogadtad?"

2.Keresztanyám ezek után ismét akcióba lendült,mikor megtudta,hogy egy pesti barátnőm jön hozzánk a nyáron.Azt állította anyámnak,hogy leszbikus vagyok,holott előtte volt barátom is.

A valóságban a lánnyal tényleg lefeküdtem,viszont biszexuálisnak vallom magam.Anyám azóta sem tud a történtekről,és nem is fog tudni róla,mert nem bocsájtaná meg nekem,mert konzervatív felfogású.Nem szeretném azt,ha emiatt szakadna meg később a kapcsolat.Ő nem értené meg,hogy én később férjet meg gyereket szeretnék,szóval egy biztos családi hátteret.Aztán a vége a dolgoknak az lett,hogy anyám pofán röhögte keresztanyámat.

-(állandó besúgóm van,hiszen anyám barátnőjével nagyon jóban vagyok,ő fiatalabb is,mint keresztanyám meg anyám)-

3.Apám egyszer odajött hozzám közel és megfogta a fenekemet.Ránéztem,és azt mondta,hogy csend..az ajtóban álltunk,mert jöttünk valahonnan,és anyám is látta a dolgot.ő nem szólt semmit.Aztán mostanában is és mint mindig,apám a főszereplő anyám életében.Apám egy alkoholista,volt már elvonón,semmit sem segített neki a kezelés.Eléggé büdös tud lenni az alkohol miatt,tudja is,hogy undorodok tőle.Ennek ellenére MINDIG engem követ,amikor itthon vagyok..engem már nagyon zavar,sokszor rá is szoktam szólni és mindig én vagyok a hibás anyámnak.

Fő problémám tehát:nem tudom a családon belüli konfliktusokat kezelni.Nem akarok anyámmal bunkózni,de már nagyon elegem van abból,ami itt megy.Bocsi a kisregényért meg a helyesírási hibákért!

17/L

2013. ápr. 6. 21:27
 101/133 anonim ***** válasza:
51%

"Ugy próbálod védeni az igazadat hogy olyan képtelenségeket adsz a számba amiket nem is mondtam."

Milyen képtelenséget? Összefüggésbe hozol olyan dolgokat, amiknek semmi közük nincs egymáshoz, erre most letagadod. Aztán pár mondattal lejjebb meghazudtolod magad. Ügyes vagy:)

"A nem meleg világ vezetőid viszont éjjel-nappal dugókkal zárják le az Andrássy utat s minden jelentősebb főutvonalat a nagyvárosokban szerte a világon, és emellett a benzingőzt is eregetik. És ez nem tüntetés. Ők nem tüntetnek hogy szeretik a kőolajat. Ők ezt 24 órában teszik egész évben.

Ugyhogy ha választani kell akkor megintcsak a melegeket választom. Inkább ők zárják le benzinfűstmentesen az Andrássy út környékét évi 2 nappalra mint a világvezetők évi 365.25 nap napi 24 órában füstölve."

A többi szöveged meg szintén mellé beszéd. Úgy próbálsz vitatkozni, hogy össze-vissza beszélsz. Mint mikor egy kisgyerek hisztizik és mindent kitalál, hogy csak azért is igaza legyen. Lerí rólad a tájékozatlanság, de sebaj:)

2013. ápr. 12. 19:57
 102/133 anonim ***** válasza:
51%

"Élni kell tudni,nem okoskodni kell tudni,kedves 71%-os."

Nem. Okosan kell tudni élni, kedves kérdező. Mert nagyon nem mindegy.

"És ezek az emberek,akik kitörtek a társadalmat megbénító gátlásokkal teli életből..ezek az emberek sokkal boldogabbak,mint akármelyikünk,ha egymás között vannak."

Milyen emberekről beszélünk? Ugyanis sokféle gátlás létezik a világon. Ha a homokosokra gondolsz, hát tegyék. Én soha nem mondtam olyat, hogy ne legyenek boldogok. Csak, mint ahogy te is írtad, legyenek egymás között és ne nyilvánosan.

"A vitát azzal zárnám le,hogy mindenkinek ugyanolyan joga van az élethez.De viszont közterületen senki sem szexelhetne,mert az közszeméremsértés."

Egyetértek.

2013. ápr. 12. 20:02
 103/133 A kérdező kommentje:
Csak azért is az utolsó szó legyen a tied,igaz?:) jól van,nyugodtan lehet,de hiába okoskodtál,tanácsokat nem nagyon adtál.;) Erről ennyit."Okos enged,szamár szenved."
2013. ápr. 12. 20:36
 104/133 anonim ***** válasza:
51%

"Csak azért is az utolsó szó legyen a tied,igaz?:)"

Nem igaz. Én nem vagyok ilyen gyerekes:)

"jól van,nyugodtan lehet,de hiába okoskodtál,tanácsokat nem nagyon adtál.;) Erről ennyit."Okos enged,szamár szenved.""

Nem okoskodtam, szimplán csak reagáltam a zagyvaságaitokra. És, hogy miért? Fogalmam sincs, de reméltem, hogy akár csak egy picit is elősikerül belőletek elővarázsolnom az értelem halovány, picinyke reménysugarát:)

Tanácsot pedig senki nem adott, ha nem tévedek. Igaz? Még a mélyen tisztelt, nagyra becsült pajtásod se:)

2013. ápr. 12. 20:46
 105/133 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen képtelenséget? Összefüggésbe hozol olyan dolgokat, amiknek semmi közük nincs egymáshoz, erre most letagadod. Aztán pár mondattal lejjebb meghazudtolod magad. Ügyes vagy:)

"

Pontosan idéztem amiről írtam s ez nem vitatéma mert visszakereshető.

2013. ápr. 12. 20:47
 106/133 anonim ***** válasza:
100%
Adtam tanácsot. Még azelőtt hogy te beírtad ide az első zseniális "tanácsodat".
2013. ápr. 12. 20:50
 107/133 anonim ***** válasza:
51%
Apa, keverted a szezont a fazonnal, most meg magyarázkodsz. Szép kis ember vagy...:)
2013. ápr. 12. 20:52
 108/133 anonim ***** válasza:
51%

"Adtam tanácsot."

Visszaolvastam, valóban. Írtad neki, hogy menjen pszichológushoz. Ez aztán tanács a javából:D

2013. ápr. 12. 20:53
 109/133 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel csak magadat járatod le. Mindenki látja hogy ez nem magyarázkodás. És ahogy elnézem a pszichológusról se tudod mi is valójában a munkája. Hasonlóan előítéletes lehetsz vele szemben is mint másokkal. A jelek szerint fogalmad sincs arról hogy a pszichológus az emberekkel való bánásmódról is elmond pár dolgot. Pl. hogy hogyan lehet kezelni egy részeg nevelőapát vagy egy házsártos anyát. Tudod a pszichológus nem járatja le magát azzal hogy félvállról gondolkodás és tájékozódás nélkül közli hogy tini-hiszti hanem érdemi tanácsot ad.
2013. ápr. 12. 21:00
 110/133 A kérdező kommentje:
Úgy van.:)
2013. ápr. 12. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!