22 évesen valóban ekkora bűn férjhez menni és családot alapítani?
Szeretjük egymást, minden szuper, problémamentes a kapcsolatunk az első pillanattól kezdve a párommal és úgy döntöttünk szeretnénk összeházasodni illetve leállni a védekezéssel, mert habár nem görcsölünk rá tudatosan, de ha jönne a baba, nagyon örülnénk neki.
Én tök boldog voltam, azt hittem mindenki örülni fog, erre kb minden második embertől azt hallom, hogy micsoda felelőtlen döntés, biztosan pár éven belül meg el is válunk és hogy minek ilyen fiatalon lekötelezni magunkat illetve majd a sz*ros pelenka mellett sírhatunk aztán hogy jaj, bárcsak a bulizást választottuk volna valamint hogy biztos csak a segély miatt kell a gyerek.
Elég rosszul esik hogy úgy állnak hozzá mint ha egy óriási, égbekiáltó bűnt követnénk el, pedig a párom már 31 éves, fix állása és jövedelme, én is stabil munkahellyel és két éves munkaviszonnyal rendelkezem, szóval nem a segély miatt szülnék..
Szia!
Én októberben mentem férjhez, és most februárban voltam 22 éves. 5 éve vagyunk együtt, ebből két és fél éve együtt élünk. Szerintem , ha komolyan gondoljátok, akkor semmi baj nincsen. Nyugodtan vállaljatok gyereket, legyetek boldogok!:) A párom is és én is kiéltük már magunkat. Az egyetemen most fejezem be az alapképzést, mellette dolgozom, a páromnak is van rendes állása, jövedelme. Nem kell senkivel sem foglalkozni. Hajrá!
22 évesen annak van itt az ideje, hogy éld meg a fiatalságod, dolgozz és teremts hátteret a családalapításhoz, ill. alaposan megismerd önmagad. 2 év munkaviszonnyal sehova nem vesznek fel szülés után, arról nem is beszélve, hogy ez a 2 év igencsak sovány munkatapasztalatnak a CV-ben.
A házasság, bármennyire is trendi dolog mostanában, nagyon komoly dolog. Ne az alapján dönts, amit látsz a televízióban, pl. a Mondj igent a ruhára! (Say yes to the dress) c. műsorban, és egyéb esküvős műsorban, mert ez sokkal komolyabb dolog annál, mint hogy rózsaszín tündérmesének vedd.
Én csak azt nem értem, miért kell általánosítani?! Attól, hogy neked jött a cumi, még egyáltalán nem biztos hogy neki is jönni fog.
Én 1,5 év ismeretség után mentem hozzá a férjemhez, 21 éve vagyunk házasok és egyáltalán nem jött a cumi!
Az a baj a mai kapcsolatok legtöbbjével, hogy ha felmerül akár a legapróbb probléma is, akkor abból az egyik fél ahelyett hogy megoldást keresne egyszerűen csak elmenekül mert úgy gondolja hogy eljött a "cumi". Vajon miét van az, hogy a nagyszüleink, a szüleink 50-60 évet lehúznak egymás mellett még a mai világban az 1 éves kapcsolat már tartós kapcsolat, az 5 év együttléttől meg mér elalélnak az emberek? Vajon miért van manapság annyi válás? Pontosan az ilyen "cumi" felfogás miatt.
Igen, együtt élni egy emberrel komoly felelősség, de egyáltalán nem korfüggő! Mi a különbség mondjuk egy 22 és egy 25 éves között? Semmi! A problémákat meg kell oldani, nem elfutni előlök és ne haragudj hogy ezt mondom, de ameddig számodra ez csak "cumi" addig én úgy gondolom, a kérdező sokkal inkább megérett egy házasságra mint te, ilyen felfogással!
Én is így gondolom!
Előttem szerencsére rengeteg pozitív példa van, nem csak ilyen cumi félék.
Anyai ágon a nagyszüleim 9 hónap után házasodtak és 40 évig voltak együtt, 40 év után is csak azért lett vége, mert a nagypapám meghalt. Apai ágon a nagyszülők 1,5 év után keltek egybe, ők jövőre fogják ünnepelni az 50. házassági évfordulót.
Anyuék 2 év után házasodtak, májusban lesz a 20. évfordulójuk.
A kereszt szüleim 5 (!) hónap után, ők 30 éve vannak együtt.
Ugye ki mit hoz hazulról.. Ilyen téren áldom az eget hogy szerencsés helyre születtem és nem ilyen "cumi" példák vannak előttem, ahol házasság után 1-2 éven belül szétmentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!