Van itt valaki aki nem akar családot az élete során?
Miért nem akartok?
Minden ítélkezés nélkül fogom olvasni a kommenteket, csak kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul ki az ilyen gondolat.
"Ne akard már bebizonyítani mindenáron, hogy igenis nem létezik olyan nő, aki boldog lehet gyerek nélkül, sőt nem vágyik rá. Nyugalom, létezik."
Ó, te még szöveget sem tudsz értelmezni, számíthattam volna, hogy ennél jobb ellenérvet nem fogok látni, különben sem azt írtam, hogy gyerek nélkül a nő boldogtalan lesz, hanem hogy gyerekkel boldogabb lesz. Akkor csak neked, csak utoljára : "és csak kivételes esetekben nyomja el a kulturális máz az ösztönt, de ettől az ösztönt még nem iktatja ki."
Ezen kívül ugyancsak leírtam a hozzád hasonlók csúcsminőségi érvét:
"Te nyílván a kivételek alapján általánosítasz, nem pedig fordítva. Ez egy bizonyos körökben még hasznos is, csak sajnos ez a csúnya valóság nem engedi meg az ilyen ostobaságokat."
""és csak kivételes esetekben nyomja el a kulturális máz az ösztönt, de ettől az ösztönt még nem iktatja ki." "
Nincs itt semmiféle kulturális máz, az hogy te azt hiszed létezik ilyen ösztön, az még nem jelenti azt, hogy így is van. És az amikor azt mondod, hogy a nő boldogabb a gyerekkel, ez azt jelenti, hogy nélküle boldogtalanabb. Ami nem igaz. Vannak olyanok akik nem boldogabbak. Sokan pedig nem az "ösztön" miatt boldogabbak, hanem önbecsapás miatt. Semmi mást nem értek el az életben, ezért hiszik azt hogy a gyerek az ő "eredményük". Persze meg lehet nézni a többségét, hogy milyen "boldogok" a gyerekesek.
Miért lennék boldogabb gyerekkel?
Szülj még magadnak vagy 3-t másra úgysem vagy jó.
:)
"Persze meg lehet nézni a többségét, hogy milyen "boldogok" a gyerekesek."
Mondom én, hogy az igazság fáj neked is és a hozzád hasonló karrieristáknak, sosem bírjátok befejezni, mindig meg kell még szólalni, csak hogy a tiéd legyen az utolsó szó, mert azt hiszitek ezáltal nektek van igazatok (megjegyzem ez is ösztönös dolog, pont azzal van összefüggésben, hogy egy vitában sokszor az érzelem felülírja a logikát).
Ha igazad LENNE, akkor már rég nem lenne emberiség és úgy általában élővilág, mert nem érné meg szaporodni. Csak hála az égnek nem neked van igazad. Maradj csak az álomvilágban.
"másra úgysem vagy jó.
:)"
Rólam leperegnek a személyeskedések, az ehhez hasonló penge érvekkel próbálkozz másnál,akik vevők az ilyen vitákra.
"Hogy írhatsz ilyet, hogy aki szült, az másra úgy sem jó?"
Azt írta, TE nem vagy másra jó. Már ha neked írta, elvesztettem a fonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!