Ha nem lenne anyagi gondjaitok veszekednétek a feleségetekkel a pénzköltésen?
Többet nem írok, úgy hogy örülhetsz, de azért még megjegyzem megint mekkora blődséget írtál:
"A tudatosságról az ékszer esetében annyi, hogy tudatosan végiggondolva a kérdező arra a következtetésre juthat, hogy jelen esetben telik rá, senki nem rövidül meg általa, tehát ha örömet okoz, akkor nincs akadálya megvenni."
Amit te akarsz megfogalmazni az a szükségletkielégítés, ami ha már ennyire szőrszálhasogató vagy annyiban tudatos, hogy nem egy kómába esett nőről van szó, mert agyilag aktív, de nem szükségszerűen racionális is. Mi az hogy nem rövidít meg senkit? Amennyi az ára,annyival kevesebb lesz neki. Ha szerinted ez racionális, akkor szerinted az is racionális, ha az összes pénzük 90 százalékát elköltik ékszerre, ugyanis nálad a "nincs akadálya hogy megvegye" kritériumai annyit tesz, mint hogy futja rá és boldogabb lesz tőle. Sajnos a gazdasági racionalitás már nem része a te gondolkodásodnak.
" Tudjátok a boldogság egy kényes dolog, és nem jó azzal érvelni mindig, hogy örömöt,boldogságot okoz valami. Nekem speciel örömet okozna, ha megfoghatnék egy pár jó női feneket az utcán. Na most akkor ezzel adtam ennek egy nyomós okot, hogy miért ne tehetném meg, ha ez örömet okoz? Hát nem, mert visszatart az erkölcs és hogy már foglalt vagyok. Ugyanígy kéne működnie a gazdasági racionalitásnak is, egy gátnak kéne lennie, ami megakadályozná, hogy azokat a bizonyos vágyakat, örömöket ne akard egyfolytában kielégíteni."
Akkor ezt nem te írtad, 53%-os? Ha nem te írtad, akkor bocs. És csak vitázni próbáltam volt, úgyhogy nem vagy a bögyömben, lévén azt se tudom, ki vagy, de igazából nem is érdekel.
"ma 15:00: Ha a te barátnőd erőn felül költekezik, tehát többet költ, mint amennyi van és ezt nem érti meg, akkor a megoldás a ti esetetekben a külön kassza. Itt nincs miről beszélni."
Épp ezt mondom, nálunk külön kassza van, nem vagyok hajlandó közösködni, aki ezt nem érti meg, annak viszlát!
ma 15:20: Erre csak azt tudom mondani, amit a legeslegelején. Tehát végül is nem jutottunk sehová sem.
Te teljes mértékben praktikusan gondolkodsz, aki kellemes, nem pedig hasznos dolgot vásárol, az szerinted "blőd".
Tudod, vannak, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak, de még többen vannak, akik nem. Férfiak és nők egyaránt. Sokan vesznek olyan dolgokat, amelyek csak kellemesek, de nem feltétlenül hasznosak. Szerintem ebben, ha telik rá (ez fontos, itt jön képbe a tudatosság), nincs semmi rossz, szerinted blődség. Hát ez van.
Köszöntem a vitát, sajnálom, hogy nem vezetett sehová sem.
"Hol látsz te itt egyenlőségjelet, te jó ég?"
Te tettél hasonlatot a kettő között, nem én. Erre írtam, hogy a hasonlatod rossz, a kettőt nem lehet ugyanarra a mérlegre tenni.
Viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!