Ha nem lenne anyagi gondjaitok veszekednétek a feleségetekkel a pénzköltésen?
De leírhatom másként is.
Szerintem nem összehasonlítható egy 30 ezer Ft-os aranyékszer megvétele, amikor telik rá, egy random emberi fenék fogdosásával az utcán, amikor nem kaptál rá engedélyt a tulajtól.
"Hat az ilyen zsugori fergek ne is hivjanak"
Érdekes a barátnőm nem mond el féregnek, de biztos már annyira el van nyomva, hogy észre sem veszi milyen szörnyű sorsa van mellettem...:)
A másiknak meg, a "miértre" valami olyan összefüggést vártam volna, ami azt eredményezi, hogy az álláspontom a kérdező aranyékszer vásárlásával kapcsolatban helytelen. De nem tudtam, hogy ez neked önmagában is örömet okoz. Apropó látod, nem is álltam a boldogságod útjába :D
"Másrészt elég béna hasonlat egy női fenék fogdosása (ami ugye egy élő személyhez tartozik) és a kérdező által említett aranyékszer között. Az aranyékszer egyrészt tárgy, nem kell megkérdezni tőle, hogy viselheted-e, mielőtt kiveszed a dobozából. A fenék nem az.
Másrészt az aranyékszer viselése nem ütközik a társadalmunk erkölcseibe, míg mások fenekének fogdosása két ok miatt is ütközhet:
1. Ha monogám párkapcsolatban élsz, nem illik mások fenekét fogdosni.
2. Ha nem kapsz rá engedélyt a fenék tulajdonosától, szintén ugyanez a helyzet.
Ha szabad kezet kapsz (szó szerint), akkor nem kell visszafognod a vágyaidat. Ugyanez áll az aranyékszer esetén is. De mondhatunk bármi mást, ami örömet okoz nekünk, de nem okoz veszteséget másoknak."
Itt a válaszom, kedves 53%-os, még egyszer. Itt leírtam, összefüggően, hogy miért találom helytelennek a hasonlatodat. Szóval szerintem azzal érvelni, hogy a kérdező azért ne költsön 30 forintot egy ékszerre, mert te nem fogdoshatsz fenekeket, kicsit sántít.
"ahol a ferfi rabszolgatartókent muködik"
Miért rabszolgatartó? Én, mint írtam, nagyon jól keresek, a barátnőm kevésbé jól. Miért kellene adnom a saját magam által, nehezem megkeresett pénzből neki, csak azért, hogy ő elköltse felesleges dolgokra? És itt nem fodrászra, meg kozmetikusra gondolok, hanem arra, hogy megveszi a havi 12 cipőjét, de még a hónap végén is akar egyet, de ha nem kapja meg, akkor a férj a gonosz? Milyen világ ez hölgyeim? Mindenki annyival gazdálkodjon, amennyije van! Nagyon szeretik hangoztatni a nők azt, hogy egy kapcsolatban minden közös, csak sajnos ha a kassza közös, az kizárólag a nő érdeke, hiszen ebben az esetben többet költ, mint amit megkeres. Ez a minden közös duma sajnos csak arra való, hogy a kevesebbet kereső(95%-ban a nő) jól járjon, és többet költsön, mint ami van. Engem nem az zavar, ha a barátnőm cipőt, ékszer, ruhát vesz, stb, csak az, ha az én pénzemből akarja tenni, sokszor kontrollálatlanul. Persze tőlem is kap ékszert, ajándékot különböző alkalmakra, de az megint más.
"Szóval szerintem azzal érvelni, hogy a kérdező azért ne költsön 30 forintot egy ékszerre, mert te nem fogdoshatsz fenekeket, kicsit sántít."
Huhh már kicsit uncsi vagy. Az én hsaonlatomat miért nem másolod be,ott leírtam, hogy mi a lényeg. De akkor leírom neked más szavakkal. Ugyanúgy MÉRLEGELNI kell mindkettőnél, és MINDKETTŐNÉL a VÁGYAKAT felül kell, hogy írja a TUDATOSSÁG.
ma 15:06: Nekem meg te vagy uncsi. Nem kicsit, hanem nagyon is.
A tudatosságról az ékszer esetében annyi, hogy tudatosan végiggondolva a kérdező arra a következtetésre juthat, hogy jelen esetben telik rá, senki nem rövidül meg általa, tehát ha örömet okoz, akkor nincs akadálya megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!