Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jómódú, átlagos, vagy gazdag...

Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.

Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.

2009. szept. 13. 19:20
 81/117 anonim ***** válasza:
69%
És irigységből előbb, vagy utóbb mi lesz? Utálat. Hát, pontozzatok le, mert ilyen vagyok ^^
2010. jan. 15. 22:23
 82/117 anonim ***** válasza:
100%

1.) Ez egy ősrégi topik, ketten olvassuk mostanában csak.Én nem pontozlak, Te nem tudod magadat, szóval nem fog lepontozni senki.

2.) Én például irigylem Bill Gatest, David Beckhamat, Stinget és Bocskor Gábort is. Híresek és gazdagok. De mondjuk irigylem Paris Hiltont is a vagyona miatt, de nem utálom őket.

Szerintem amit leírtál az nem törvényszerű.

2010. jan. 15. 23:00
 83/117 anonim ***** válasza:
66%
gazdag vagy és az nembaj csak ne legyen nagy a képed és nem szolnak lexdxd te is tapolcai vagy?:D énisxd
2010. jan. 20. 19:40
 84/117 anonim ***** válasza:
41%
apádxd
2010. jan. 21. 14:12
 85/117 anonim ***** válasza:
74%
Nem törvényszerű? Haha xD Azt utálok akit akarok, és azért amiért akarom...
2010. febr. 26. 20:56
 86/117 anonim ***** válasza:
100%
irigyek?
2010. máj. 9. 12:39
 87/117 anonim ***** válasza:
100%

Tanár vagyok, így először a tanárod beszólásáról szólnék. Sajnos sok kollégám ilyen, egyrészt az anyagi különbségek miatt (egy tanárnak ritkán lesz Mercedese), másrészt mert az élet egyéb területén is elégedetlenek. Hangsúlyozom, ez a tanárok egy része, de nem mindegyik, sőt!

Egyébként szerintem is a jómódúak közé tartoztok, de ennek inkább örülj, mert ez nem szégyellni való, pláne, ha tisztességes munkával érték el a szüleid.

Ami pedig a lezsidózást illeti, ebben az országban a zsidó szitokszónak számít, ahogy a liberális és a meleg is. Egyelőre itt tartunk... Remélehetőleg a Te generációd majd javít ezen a helyzeten!

2010. máj. 10. 15:33
 88/117 anonim ***** válasza:
70%

Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak. Bezzeg, ha férjhez kell majd menni, jól jön, hogy ezeket mind felsorolhatod. Bizonyos körökben szóba sem állnak azzal, akinek még lakása sincs.

Megjegyzem nekünk is van házunk, de a medencét a saját kezünkkel ástuk ki! Szóval, aki idejön hozzánk elájul, és féltékeny a pénzre, pedig a "luxus" medencéért mi izzadtunk meg és nem egy mester.

Megjegyzem Miskolc és környéke a legszegényebb része az országnak, én is éltem ott egy ideig, utáltam, hihetetlenül gorombák ott az emberek és mindig rosszkedvűek. Mindenre irigykednek főleg a budapestiekre. Kész rémálom volt. A tanárok elviselhetetlenek voltak, ha az ember normálisan fel mert öltözni és nem 20 éves lenyűtt pulóverekben járkált. Hányinger ott minden.

2010. máj. 10. 17:05
 89/117 anonim válasza:
82%

Köszönjük a rongyrázást!

Igen, gazdag vagy :S

2010. máj. 10. 17:42
 90/117 anonim válasza:
96%
Szerintem is gazdag vagy,vagyis annak tűnsz,de ezzel nem is kell felvágni és szégyelni se kell(ha ez megfordult a fejedben),szerintem magadban örülj neki :D
2010. máj. 10. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!