Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?
15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.
Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.
Jó neked!
Legalább nem mondja a főnököd azt, hogy nem azért vagy itt,hogy bármiről véleményed legyen és gondolkodj, hanem örül, ha megkönnyíted a napját és a dolgát.
elkussolt a kérdező.
valszeg kamukérdés, és az ideges válaszolókra maszturbál.
ja, hát persze, a rendszerváltás idején nem azon múlt, h milyen okos, meg diplomás, meg mittoménmi vagy, hanem, hogy jó körökben mozogtál, voltak ismerőseid, stb.
így persze könnyű. így az én apám vagy anyám is milliókat csinált volna a semmiből.
szerintem ne dicsekedj, inkább örülj, hogy nem azon kell problémáznod, hogy miből fizessétek ki a gázszámlát.
egyébként tényleg nem a diplomán múlik a dolog.
több olyan érettségi nélküli embert ismerek, akik módosabbak a diplomával rendelkező ismerőseimnél. megtalálták azt, amiben tehetségesek, és nem továbbtanultak, hanem már 16 éves koruk óta nyomják a szakmájukat. 30éves korukra pedig elérték azt, hogy ne kelljen hitelre venniük se lakást, se kocsit.
Lehet, hogy az iskolába kitűnő vagy, de az életben nagyon butácska vagy naiv, te nem nézel híreket nem olvasol újságot, hogy mi folyik most az országba milyen sok család szenved most és küzd a hétköznapjaiért.
Én 2 gyermekes anyuka vagyok hitellel a nyakamon a férjem dolgozik és nem is keveset, de nyaralásról nem is álmodhatunk a strandon is 1X voltunk a nyáron, ne érts félre nem akarlak bántani nem vagyok irigy, de ez a kérdés nem életszerű átlagon felüli életet élsz a magyar viszonylatokhoz képest.
Nézz körül olvass újságot nézz híreket és kíváncsi vagyok utána mi lesz a véleményed vagy beszélgess erről a szüleiddel.
30/N
"Apukám napi 14-16 órát intenzíven dolgozik, reggel megy, este későn jön, és még akkor is van hogy melózik, az otthoni irodájában. "
na, látod, ezt majdnem mindenki így csinálja, ez nem nagy dolog...nem tudtad ezt sem?
Fotósnak lenni a rendszerváltás előtt...hát...ahhoz is kellett némi kapcsolat, mert ugye ez nem az a kétkezi szakma, amit akkoriban nagyon elfogadtak volna bárkitől és zsip-zsup tonna szám kapta volna a nagy ismeretlenségében a megrendeléseket....
" Apum tanult rengeteget, elvégzett 2 egyetemet, több nyelven beszél."
ez se nagy dolog, mostanában, ha akar valaki valamit, talán ez a minimum
"A rendszerváltás idején már vállalkozó volt," Ő hogyan lett vállalkozó? akkoriban nem lehetett csak úgy vállalkozgatni kapcsolatok nélkül... pláne nem privatizálni, faktorálni, forfetírozni
Látod, ezek a dolgok is fontosak, amik segítették őt és az átlag embert nem. Szerencsés volt, hogy jó körökben forgott, jól használta a tehetségét és ezzel többet tudott nyújtani a családjának, mint az áltag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!