Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jómódú, átlagos, vagy gazdag...

Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.

Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.

2009. szept. 13. 19:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/117 anonim válasza:
78%
Jobban élsz,mint a többiek!nem te tehetsz róla,hogy milyen családba születtél!ne törődj velük,te tudod,hogy miket értél el eddig az életben!ha valaki mást állít ,maximum megcáfolhatod,de a véleményén nem sokat változtathatsz!!a "zsidózásokat meg az egyéb kifejezéseket nem érdemes meghallani sem,nemhogy még válaszra méltatni!az ilyen emberek a szókincshiányból és a rasszizmusukból indulnak ki!
2010. máj. 10. 18:05
 92/117 anonim ***** válasza:
67%
Mocskos zsidó! :)
2010. máj. 10. 18:18
 93/117 anonim ***** válasza:
86%
Te most komolyan felveszed, hogy a tanárod mit mond?! Te tanulsz, valószínűleg szorgalmas is lehetsz; nehogy már ezért rosszul érezd magad! Az meg, hogy olyan az anyagi körülményed, amilyen, hát nem átlagos, de nem is újgazdag. Inkább felső középosztálybelinek nevezném. Apukád megdolgozott azért, amitek most van, szóval megérdemlitek! Nekem azokkal az emberekkel nincsen bajom, akik tisztességes munkával keresnek sok pénzt!
2010. máj. 10. 18:32
 94/117 anonim ***** válasza:
76%
A gazdagság nem állandóm, bármikor bárkiből lehet nagyon szegény ember is! A magyar emberek annyira irigyek! Nekünk is elég jól megy, a férjem (30) vállalkozó, nekem egy szépségszalonom van, de most otthon vagyok az 5 hós babánkkal! 25 éves vagyok! Amikor 5 éve elkezdtünk vállalkozni semmink nem volt, de még egy panellakásunk sem! de tudom, hogy bármikor jöhet egy gikszer és el kell adnunk az autóinkat, az ingatlanokat, a nyaralót, sőt ne adj Isten még a házat is! Amit keserves munkával felépítettünk! És a magyar ember ezt sajnálja! Az én szüleim is gazdagok, és amikor suliba jártam engem is folyton csúfoltak, pedig sosem kérkedtem azzal amink van! Ne szomorkodj, amíg vannak igaz barátaid nincs panaszra okod! :) Viki
2010. máj. 10. 20:12
 95/117 Sexylady ***** válasza:
91%
Figyu... mi 4en élünk 120000 Ft-ból Még négy évig fizetünk a banknak azért a házért, amit egy kis faluban építettünk. Ha egy komolyabb dolgot szeretnék megvenni, ami mondjuk 10e Ft felett van, akkor a kajapénzemet félretéve, éhezve spórolom ki az árát, mert nem szeretném a szüleimet terhelni ezzel. Viszont nagyon büszke vagyok a szüleimre, mert én arra is emlékszem, hogy 10 éve hogy éltünk. Ők a nulláról kezdték, nem volt egy forint szülői segítség sem, és mindenünk ami van, az ő áldozatuk és kemény munkájuk gyümölcse. És ne haragudj, de szánalmasnak tartom azt, hogy te ennyire beburkoltan élsz, és ennyire szűk a látóköröd. Nem irigység, sajnálat...
2010. máj. 10. 20:13
 96/117 anonim ***** válasza:
91%
Ha szerinted ez nem jómód akkor micsoda? Nem az a baj hogy szerencsés vagy és nem nyomorogsz hanem az hogy gőzöd sincs a valóságról.
2010. máj. 10. 20:24
 97/117 anonim ***** válasza:
61%
Ne foglakozz velük. Az emberek irigyek. Főleg Magyarországon. A munkát, és az azzal járó szenvedést nem látják meg, csak azt ha drágább valamid van mint nekik.
2010. máj. 10. 20:31
 98/117 anonim ***** válasza:
67%

Szia! Hát mi szegények vagyunk, és az átlaghoz képest is gazdagabbnak számítatok.

Amúgy meg a magyarokról köztudott, hogy nem szeretik a gazdagokat! Ezért van a zsidózás is.

Pl nézd meg, a régi rendszerben mikor nyert valaki a lottón, még az újság is csinált róla képet itthon is, mostanság itthon mindenki letitkolja ha nyer.( meg az is ok, hogy kis pénzért is betörnek emberek házakba, nemhogy nagyobb vagyonért. De külföldön többet tudni a lottónyertesek kilétéről.)

De tudod mit? Örülj neki! Sz*rd le mások mit mondanak. A tanárod meg irigy, mert csak nettó 90 körüli a fizuja. De az élet választás. Senki nem mondta, hogy tanárnak menjen.

Csak ne legyél nagyképű meg felvágós.

(De az írásod alapján normálisnak tűnsz)

2010. máj. 10. 20:41
 99/117 anonim ***** válasza:
77%
Nekem az egyik ismerősöm nagyon gazdag, külföldi fizetős versenyekre jár ki (teniszezik), és sportkocsival járkál, de nagyon szerény és visszahúzódó, soha egy megjegyzést nem lehet tőle hallani. Ennek ellenére neki is vannak rosszindulatú irigyei, akik megszólják, hogy "na, jön a milliomos csávó", pedig nem kérkedik azzal, amije van.
2010. máj. 10. 21:07
 100/117 anonim ***** válasza:
94%
Nem az a baj, hogy valaki gazdag, ez teljesen termeszetes, hogy vannak tehetosebbek, meg szegenyebbek.Nekem abbol van mar piszkosul elegem, hogy minden heten legalabb 3-szor feltesznek egy ilyen idiota kerdest.Ne haragudj, de ha ez nem kamukerdes(bar szerintem az), akkor te nagyon buta vagy, es meg raadasul rosszindulatu is.Erre elvezkedsz, hogy csillogtatod a dolgaitokat, amiket nem is te vettel?Annyira primitiv ez az egesz kerdes, meg az osszes tobbi, ehhez hasonlo.Fejezzetek mar be!Igen, a szegeny emberek mindig is utalni fogjak a gazdagokat, irigykedni fognak rajuk, stb. De mit kell ezt allandoan kerdezgetni??En az olasz tengerparton elek, szinte minden nap etteremben eszem, es 200 euros nadragokat veszek magamnak.De nem kerdezgetem, hogy gazdag vagyok-e, igen, gazdag vagyok, es orulok neki.Ennyi.De nem jatszom az agyam masok elott....
2010. máj. 10. 21:48
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!