Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jómódú, átlagos, vagy gazdag...

Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.

Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.

2009. szept. 13. 19:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/117 anonim ***** válasza:
86%

No lám nézem sokoknak szúrja a szemét a pénz, Ha nincs az a baj ha van akkor meg az.

Nos a leírtak alapján gazdagok vagytok, de nem milliárdosok. :)

A tanárod meg visszaadhatja a diplomáját, mert nem tudja mit jelent az újgazdag kifejezés. (a hirtelen meggazdagodást hívják így)

Számomra is fúrcsa, hogy nem tudod, melyyik státuszba tartozol. Nem lehet, hogy sok tini sorozatot nézel? Ott nem a valóság van terítve.

Nem baj ha gazdag vagy, de tanulj meg leereszkedni, mert sosem tudod milyen lesz a zuhanás. Én anyagi kényelembe nőttem fel, mióta önnáló vagyok az élet keményen odavágott nekem és lassan de csúszok lefelé, de még nincs itt a vég. Tehát meg kell tanulnunk leereszkedni.

2009. szept. 13. 20:49
 42/117 anonim ***** válasza:
88%

20.22-es vagyok! Na jól le pontoztatok...:P

Persze, mindenki előjöhet a saját kis személyes történetével. Igazságtalan az élet!

Az a helyzet, hogy társadalmi különbségek mindig is voltak és mindig is lesznek! Ahogyan szegények és gazdagok is. Van aki maga dolgozott meg a jólétért, van aki beleszületett, van aki esetleg a meglévőt elherdálta. Csak régen ezt a réteget nemességnek vagy arisztokratáknak hívtuk, ma meg ők azok a milliomosok, aki az opera-bálba járnak és a gyerekeiket a Harvardra meg a Sorbon-ra iratják. Mi egyszerű nép, meg őket irigyeljük. ööö... Illetve nem is őket, hanem a szomszédot, mert neki meg miből futotta plazmatévére?

2009. szept. 13. 20:56
 43/117 anonim ***** válasza:
96%
Fu de gagyi ez a kerdes. Kepzeld, ugyanilyen korulmenyek kozt elek, csak mas orszagban. Itt ez lassan az atlag. tehat szerintem nem vagy gazdag.
2009. szept. 13. 20:57
 44/117 anonim ***** válasza:
100%
Én Finnországban élek. Orvosok vagyunk. Ugyanilyen körülmények közt élek. Nem vagyok gazdag. Átlag középosztály. Szégyen és gyalázat, hogy otthon azzal, hogy valaki sok sok különórát vehet, gazdagnak számít :( Nálunk egy átlagos család megengedheti magának, hogy a gyereke valahol hónapokat külföldön tanuljon. Otthon te gazdagnak számítasz. De nem létezik, hogy ezt ne érd fel ésszel.
2009. szept. 13. 21:25
 45/117 anonim ***** válasza:
63%

Azért álljunk már meg egy szóra!

Azok, akik azt írták, hogy az egész életüket végigdolgozták mégis rosszul élnek, azoknak nem jutott eszükbe, hogy rossz szakmát választottak? Ha én például raktáros vagy buszvezető leszek, akkor hiába dolgozom keményen, egyértelmű, hogy soha nem lesz szaunás házam. Akik emiatt panaszkodnak lettek volna ingatlanügynökök...

Azok, akik amiatt panaszkodnak, hogy 2 diplomával csak minimálbéres állást találtak, azok nem gondoltak bele, hogy esetleg rossz szakmát választottak? Mentek volna mérnöknek vagy programozónak, ahol nincs hatalmas túlkínálat. Most bölcsészdiplomával meg kommunikációdiplomával mégis mit vár az ember?

JÓ LENNE VÉGRE MEGTANULNI, HOGY NEM ATTÓL FÜGG, HOGY MENNYI PÉNZT KERESEL, HOGY MILYEN KEMÉNYEN DOLGOZOL! HANEM ATTÓL, HOGY MIT DOLGOZOL!

2009. szept. 13. 21:29
 46/117 anonim ***** válasza:
83%
Ahogy már előttem is írták. A kérdést én is dicsekvésnek érzem, panaszkodásba burkolva.
2009. szept. 13. 21:34
 47/117 anonim ***** válasza:
94%
Jó neked, örülj neki, becsüld meg, ne dicsekedj feleslegesen. Ha megtehetném, nekem is lenne medencém, meg szaunám. De hozzáteszem, hogy inkább irigykedjenek az emberek, mint hogy sajnáljanak. Habár az emberek jobban szeretnek sajnálkozni, mint örülni valaki sikerének, boldogságának.
2009. szept. 13. 21:36
 48/117 Srapnel ***** válasza:
91%
21.29-es: Nem megoldás, mert mindenki nem lehet programozó, tehát mindig lesznek különbségek. Az meg teljesen irreleváns, hogy más országban minek számít a felvázolt helyzet, ha egyszer a kérdező itt él. Sok üres fecsegés...
2009. szept. 13. 22:00
 49/117 anonim ***** válasza:
92%

Huh, az a legdurvább, hogy ezeket te tényleg úgy írod, mintha a világ legtermészetesebb dolgai volnának... Mi tagadás van ok az irigykedésre... Sajnos a legtöbben ilyen biztonságos, rendezett életről csak álmodozhatunk.

Nálunk sajnos már a havi számlák befizetése is gondot okoz. Medence-szauna-gőzfürdő szerintem még a kisvárosunkban sincs, nemhogy nálunk.:D A ruháink a turiból, vagy a kínaiból vannak. A tanítattásomat is csak nehezen tudják a szüleim fizetni (pedig nem egetverő összegekről van szó). Úgyhogy nekem kétszer is meg kell gondolnom, hogy mire kérek pénzt itthon...

Szerintem nyisd ki a szemed, hogy a körülötted élő emberek többsége hogyan él. Valószínűleg neked sohasem kellett azon aggódnod, hogy vajon lesz-e mit ennetek holnap, szóval becsüld meg a jó anyagi helyzetedet. A tanulmányi eredményeid dicséretesek, a tanárod meg szimplán bunkó volt. A "zsidózókkal" nem kell törődni; itt már lassan mindenki vagy "zsidó" lesz, vagy "cigány", vagy "román", sajnos nem értem a gyűlölködést...

Minden jót!

2009. szept. 13. 22:12
 50/117 anonim válasza:
92%

Úgy látom, hogy a pénz kérdése mindenkit megmozgat. :-) Talán sehol sem érkezett egyetlen kérdésre sem ennyi válasz, mint erre.

Én tisztában vagyok azzal, hogy jobban élünk a férjemmel és a pici fiunkkal, mint az átlag, de nem érdekel, hogy ki mit mond. Voltam én már szegényebb is.

Amikor pld. lenyitott tetővel álltam meg a zebra előtt, hallottam, amit két tini lány megjegyezte, hogy ez sem a fizetéséből vette az autót. Akkor nagyon bántott, de ma már csak nevetek rajtuk. Mire képes az irigység?! Ezúton üzenem nekik, hogy ez a fizetésemből van. Megdolgoztam érte. 38 évesen 3 (+ 1 folyamatban) diplomám van. 4 nyelven beszélek, de ez nincsen rám írva. Dolgozom, mint egy állat, amikor ők már és még javában buliznak.

2009. szept. 13. 23:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!