Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?
15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.
Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.
Jellemző! Itt most nagyon előjött az irigység sok emberből'
A kérdező édesapja valószínűleg megdolgozott azért, hogy jó színvonalat biztosítson a családjának. A kislány él ezzel a lehetőséggel! Mi ezzel a gond? Könnyebb rosszindulatúnak és irigynek lenni, mint tanulni és dolgozni azért, hogy jobb legyen. Sok ember ezt nem veszi észre és könnyebb másokon levezetni a saját nyomorát.
Kedves utolsó! Képzeld az én szüleim is megdolgoztak minden egyes nyomorult fillérért és mégsem tudtak semmit a seggem alá tenni! És bármilyen hihetetlen van 2 diplomám, nyelvvizsgám, de csak olyan állásom volt mielőtt gyes-re jöttem volna, ami épp hogy a diplomás minimálbért megadta, sé hiába próbáltam jobbat, nincs, ugyanis nem vagyok senkinek a senkije. És számodra gondolom ugyanolyan hihetetlen hogy a férjem is becsülettel dolgozik, és mégsem tudunk nyaralni csak pár napot egy évben belföldön ÜCS-ből, és hitelre tudtunk csak lakást venni. Bár, most hogy belegondolok, ideje lesz a 8 hónapos fiamat is elküldeni dolgozni, hátha akkor jobban fogunk élni.
Látszik, hogy te melyik rétegből jöhetsz!
és itt nem az irígység szól az emberekből, hanem a realitás! És nem hinném, hogy más kevésbé dolgozik meg azért a rohadt pénzért, mint a kérdző apukája!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!