Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?
15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.
Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.
Valóban gazdagok vagytok.Ami neked természetes,arról a legtöbb család még csak nem is álmodik.És egy ruhád árából a társaid közül sokan 10-et vesznek a kínaiban vagy a turiban.
Nem az a baj,hogy gazdagok vagytok,hanem az,hogy te ezt nem tudod.Számodra természetes a luxus.Ha megismernéd egy átlagos család életét,akkor te is rájönnél erre.Ez pedig nem ártana neked.Sokkal idősebb vagyok,mint te,és sokat tapasztaltam már az életben.Most természetes neked minden,amit a szüleidtől kapsz.A kanadai tanulás és a többi.Azt jól teszed,hogy tanulsz és jó eredményeket érsz el az iskolában.De nem ártana jobban megismerni mások életkörülményeit is.Esetleg kipróbálni,hogy kevesebb zsebpénzből hogyan tudnál kijönni?Elgondolkodni azopn,ha neked kellene megkeresned a kenyered,akkor mit tennél? Hogyan tudnád az igényeidet a jövedelmedhez igazítani?Erre persze nincs szükséged,amíg apukád él.Remélem,hogy még sokág élni fog,de ismertem olyan családot,ahol az apa váratlanul meghalt,és a jómód odalett.A gyerekekből pedig egy örökké elégedetlen,az életben élni képtelen ember lett.Ezért írom,hogy gondolkozz el a szavaimon.Az írigyekkel pedig ne törődj.Kívánom,hogy továbbra is napsugaras legyen az életed.
Az előző hozzászólók már leírták, hogy valószínűleg elég jómódúak lehettek.
Itt most sztem nem is ez az lényeg, hanem az emberi irigység, ami itt nálunk Magyarországon nagyon jellemző. Ez a gazdagság dolog is elég relatív sokszor. Az osztálytársaid nagy része szerényebb életszínvonalon él, mint te, ezért kapod a beszólásokat. Ha mondjuk egy nagyon elit gimibe járnál csupa milliomos csemetékkel, lehet ott meg azért néznének ki, mert jah, csak egy ingatlanotok van...stb...?
Szerencsés családba születtél, ezt értékeld is.
A tanár részéről viszont egyértelműen nagy bunkóság volt ez a beszólás.
Hűűű hallod a kajátok nemjönne ki 70ezer forintból?
Jahh bocsi.. gondolom Bécsben nem a lecsó a divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!