Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?
15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.
Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.
Jóval az átlagszínvonal felett éltek, de ez nem ad okot, jogot senkinek arra, hogy megjegyzéseket tegyen.
Mi egy másfél szobás lakásban lakunk 3-an, van egy céges autónk és csak Balatonon voltunk nyaralni, de mások szemében mi is "gazdagnak" számítunk, mert van, aki pl még a Balatonra sem tud elmenni, csak 5 évente.
Egy röpke pillanatra eszembe jutott, hogy kamukérdés, mert annyira egyértelműen gazdagok vagytok...
Jah és ne foglalkozz a beszólogatókkal, mármint ami a sulis dolgokat illeti, megdolgoztál érte!
Nézz már kicsit körül. na ne a közveln környezetedben, hanem kissé távolabb. Van két kocsitok, egy Merci meg egy Audi, mikor más BKV-val jár. Úszómedencés, szaunás házatok, mikor másnak van mondjuk 4 főre 2 zobás, hitellel terkhelt ház, vagy egy panel. rengeteg embernek fogalma sincs, mi az anyaralás, már ha a szoszédps településre eljut,az is nagy szó, sok embernek max. egy hosszú hétvégére futja belföldön üdülési csekkből, ti pedig külföldön nyaraltok 2 hétig.
A legtöbb családban a rokonságban öröklődnek a ruhák, meg a turiból vásárolnak, max teso, auchan ilyesmi, te meg olyan cuccokat veszel, ami bár nem 200 euró (bár ha nem tudnád itthon még forint van!), de nem is 1000 Ft.
A jó jegyek ettől függetlenek, bár gondolj csak bele, mekkora előnnyel inulsz, hogy apuci kifizeti neked a magánórákat, szerinted egy minimálbéres keresetből (tudod egyáltalán mennyi ma a minimálbér?) ki engedhetné meg magának. és akkor jössz az 1 hónapos kanadai nyelvtanulással!
Olvasd már végig!!! Ezek után mi a kérdésed?
érdekes, én sosem éreztem magam gazdagnak, anyukámnak soha életében nem volt autója, 40évesen csinálta a jogsit, hogy tudja vezetni a párja kocsiját, ha szükség van rá. apukám kis koromban egyedül hagyott minket, a nagyszüleim viszont rengeteget segítettek.
van 4 lakásunk, de egyikben sincs medence vagy szauna. jelenleg is társasházban élünk, soha nem vágytam kertes házra.
jobban élünk mint az átlag, de mindig meg kellett dolgoznom azért, amit anyukám nem tudott megvenni nekem.
szerencsésnek mondhatom magam, nem irigykedek azokra, akiknek több jutott, inkább azon vagyok, hogy én is elérjem a céljaimat.
szerintem abszolút nem vagytok csórók, bár vigyázz arra, hogy ezt ne hangoztasd azok előtt, akik sokkal rosszabbul állnak mint ti, mert még ha nem is irigykednek, rosszul eshet nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!