Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jómódú, átlagos, vagy gazdag...

Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.

Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.

2009. szept. 13. 19:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/117 anonim ***** válasza:
100%
Hozzám képest nagyon is gazdagok a SZÜLEID! De a kérdésed alapján tisztában vagy vele, hogy jó világod van és igenis ez a többség szemét csípi.
2010. máj. 11. 13:38
 112/117 anonim ***** válasza:
96%
szerintem ez kamu kérdéés..picshaa.:D
2010. máj. 11. 14:49
 113/117 anonim ***** válasza:
78%
Amiket felsoroltál ne dörgöld mások orra alá, és nem lesz okuk hogy utáljanak.
2010. máj. 11. 15:18
 114/117 anonim válasza:

Ha nekem ennyi pénzem lenne... :O

Amúgy nem kérdés hogy gazdagok vagytok-e (szerintem),

de az se normális amit a tanárod mondott és ahogy viselkednek veled emiatt. Az irigység ezt teszi az emberekkel szerintem.

2011. dec. 23. 19:53
 115/117 anonim ***** válasza:
Igen azok vagytok Mi is 100000 ezer forintból élünk
2013. szept. 22. 16:35
 116/117 anonim válasza:

Az irasod alapjan intelligensnek tunsz, igy nem ertem hogy nem latod az anyagi helyzeted osztalybeli besorolasat... Szerintem a jo modu legteteje, de mar inkabb a gazdagok koze tartoztok, foleg hogy rengeteg csaladnak, koztuk nekunk is rengeteg adossagunk van, mert akar mar a havi szamlakat is keptelenek vagyunk befizetni ugy, hogy anyam rokkantsagi ellatast kap, mert mindenfele betegsege van amit eltudsz vagy epp nem is tudsz elkepzelni, igy mi havi 30.000 ft.bol elunk, mert en meg tanulok es

jelenleg nem dolgozom. 14 eves korom ota ahova tudtam/tudok megyek dolgozni, hogy legalabb az alap igenyeimet valamilyen szinten meg tudjam teremteni magamnak, mint pl ruha (nem markasak, gondolom mondanom sem kell...), amikor nincs egy falat etelunk sem (ami az esetek 80%-ban igy van), akkor etelt venni magamnak, stb... Ezt nem onsajnaltatasbol irom le, mert gyulolom ha sajnalnak, csak szimpla hasonlitasi alapnak... Tudod ha valoban vannak barataid, akkor nem tudom hogy nem voltal meg naluk vagy hogy nem hallottal az eletukrol, hogy nem tapasztaltal meg az atlag eletbol valamit, ami kb havi 90-100 ezer ft, szenvedes a csekkekkel, a mindennapi viszonylag normalis etelekkel, a nagy ritkan torteno esetleges ruha vasarlassal vagy fodrasszal... Orulj a helyzetednek, en soha nem tudtam normalis korulmenyek mellett tanulni, mert amellett hogy milydnek voltak az eletem 95%-aban az anyagi korulmenyeim, meg borzaszto csaladom is van a legtobb szempontbol... Tudom, hogy nekem legalabb van csaladom es hivatalosan nem vagyok arva, ennek javareszt orulok is, de a velemenyem akkor is ez anyamrol es "apamrol", akit valojaban nem tartok az apamnak... Igazabol ez olyan, mintha en forditott helyzetben kerdeznem meg, hogy szegenynek szamitok e ugy, hogy altalaban ehezek vagy napi egyszer tudok enni egy negyed tal etelt, ugy hogy

tobbszaz ezres adossagaink vannak es a szuleim altal semmit nem engedhetek meg magamnak, mert egy ft.al sem tamogatnak...?! Ugye, milyen hulye kerdes lenne? Hisz egyertelmu a valasz... Ha ezt komolyan kerdezted az intelligenciad mellett, akkor menj fel a barataidhoz, olvass a magyar atlagrol, szerezz tudomast a vilag dolgairol, mert a kesobbiekben, ha most meg talan annyira nem is, ez bizony nagy hatranyt fog szulni szamodra, hisz ahogy mindennek megvan az elonye, ugy a hatranya is... Hajra!

2016. júl. 27. 03:45
 117/117 anonim ***** válasza:

Ugyan már, ő csak kérdezett.

Ezért van ez a fórum.

2022. ápr. 3. 23:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!