Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jómódú, átlagos, vagy gazdag...

Jómódú, átlagos, vagy gazdag családból származom?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok, gyakran megszólnak hogy "újgazdagék lánya" jelzővel.

Nem tudom, hogy a mai világban, ki számít gazdagnak? Miskolc-tapolcán élünk, anyukám "családanya" tehát nem dolgozik, apukám pedig ingatlanokkal foglalkozik. Rendes állami gimnáziumba járok, apukámnak van egy C200-as Mercedese, anyukámnak pedig egy 5 éves Audi A3-a. Rendszeresen tanulok, jegyeim kitűnőek. (Talán ez ad okot irigységre?) nyáron voltam kint Kanadában 1 hónapot nyelvtanulás céljából, aztán Thaiföldön voltunk a családdal 2 hétig. Most nyelvvizsgáztam le augusztusban C komplex középfokú nyelvvizsgám lett. Van egy új tanárunk, az új sulimban, aki tett egy ilyen megjegyzést "Na, a kisgazdag látom jó tanuló volt, biztos az apja elintézte hogy felvegyék" Ezen kicsit megsértődtem, de apa azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele. Egyébként, rendszeresen nyelvórákra jártam, tehát az angolt nem megvette apám, hanem a sok tanulás árán harmadjára sikerült. Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak (a többségét Outletben vesszük) , szóval nem költünk €200-at egy nadrágra. Ez már gazdagságnak számít, hogy medencés házunk van, szaunával meg gőzfürdővel, jó kocsikkal, jó ruhákkal? jah egyébként rendszeresen lezsidóznak minket.

2009. szept. 13. 19:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim válasza:
80%
Csak két autótok van? Azok is elég régiek, és outletbe én be se tenném a lábam. Fellélegezhetsz, tőled vannak sokkal jobb módúak is. :))) Nem értem a kérdésed szándékát...
2010. máj. 10. 21:57
 102/117 anonim ***** válasza:
85%

Sajnallak. Ez Magyarorszag. En pontosan emiatt leptem le 9 evvel ezelott ebbol az orszagbol. Ha az embernek jobban megy akkor jon az irigykedes, iskolaban, barati tarsasagban, es meg egy anonim internet site-on is jol lehurrogank. PEdig volt olyan h tok normalisan nem pokhendikent valaszoltam, nem fitogtatva h mink van megis le lettem hurrogva. Sajnos ez odahaza a kultura, es bar hianyoznak nagyon sokm dolog otthonrol, ez az egy abszolute nem hianyzik. Komolyan sokszor ugy erzem mikro megyek haza turistaskodni megyek haza...

Ja igen jobban eltek mint az atlag. Es akkor mi van??? DE ezert a szuleitek megdolgoztak. NEzd mi itt kint is jobban elunk mit az atlag. Jobban mint a magyar atlag es jobban mint a helybeli atlag. Mi most epitkezunk egy uj hazat ketszinteset mert a jelenlegi 5 szoba 2 furdos nappalis mosokonyhas haz kicsi es az uj hazban lesz medencenk, kozelebb leszunk a tengerparthoz. Meg a dontest vegulis az hozta meg h kozelebb leszek a munkahelyemhez es ahelyett h naponta 2 orat utazom lesz abbol egy ora. ami nem mindegy ha van csaladja az embernek. Igen nekunk is ket kocsink van mind a ketto hathengeres nagy boszme auto, igaz abbol az egyik vallalati. Ha leirnam kb mennyibol elunk akkor kiakasztana itt a dolgokat. DE senki nem kerdezni meg HOGYAN IS JUTOTTUNK EL IDAIG????? es az h a haz hitelen van tehat fizetjuk a dollarezreseket a banknak. es mindezert megdolgozunk mind a ketten. naponta sokszor 10 orakat dolgozom es mikor mar a kislanyom alszik akkor sokszor en meg ejjel online dolgozom. Viszont nalunk plm nem kerdes a kislany csakis magan iskolaba fog menni.

2010. máj. 11. 06:12
 103/117 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy Magyarországon (meg most már a világban is) egyre nagyobbak a társadalmi különbségek. Valaki vagy nagyon gazdag, vagy nagyon szegény. Köztes eset nem nagyon van. Az, hogy kinek mi számít gazdagságnak illetve szegénységnek relatív. Nekünk havi 100e Ft-ból kell megélni körülbelül. De ennek a nagy része elmegy ilyen-olyan számlákra,törlesztésre, kajára örülünk, ha marad 10-15e Ft egy hónapba hármunkra-négyünkre..

DE! Én nem panaszkodom, mert csodálatos családom van. Van vőlegényem, akivel nagyon boldogok vagyunk. Engem speciel zavarna a sok pénz: leszólnának állandóan, ahogy ti is mondtátok illetve nem is lenne ennyi kedves ember körülöttem, mert a pénz megőrjíti az embereket. Kellene a francnak 6 kocsi meg 100 szobás villa.

Mit ér mindez szeretet és család nélkül?

Ott vannak a híres sztáárok. Dollármilliárdjaik vannak, fel se lehet fogni annyi pénzt ép ésszel. De mit hallunk állandóan? Ez válik attól, az válik ettől, ilyen meg olyan botrányok.. undorító.

2010. máj. 11. 09:30
 104/117 anonim ***** válasza:
96%
Örülj neki, hogy így éltek. Igen, ez lenne a normális. De sajnos a valóság az, hogy nem"Az öltözködésemet tekintve átlagos vagyok, többnyire Zara, Berhska, Mexx, Mango cuccaim vannak "..a jellemző, hanem: nagyon jó turis cuccim vannak. Vagy: kilyukadt a kínai tornacipőm, de anyám csak jövő hónapban vezs újat. Ez nem a szegény réteg, hanem ez az átlag. Sajnos. Örülj neki, hogy nincsennek anyagi gondjaid, használd ki a lehetőséget a tanulásra, és segítsd lehetőséged szerint a legelesettebbeket( megunt ruha, önkéntes segítő a kórházban, szeretetcsomag, adakozás-akár nem használt tárgyakból)
2010. máj. 11. 09:48
 105/117 anonim ***** válasza:
100%
Viszonylag gazdag.De sok külföldi "sztár" kiröhögne...x)
2010. máj. 11. 10:50
 106/117 anonim ***** válasza:
83%
Gazdagok nem vagytok, de jómódúak igen. Irigyek mindig lesznek és minél több pénzed van, annál többen. Ehhez jó ha még idejében hozzászoksz. Arra viszont mindig ügyelj, hogy ne nézz le másokat! Ha így teszel, akkor még barátaid is lesznek a pénz mellé.
2010. máj. 11. 10:57
 107/117 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem jómódúak vagytok, de gazdagok nem.

Miskolcon amúgy sincs igazán gazdag ember (kivéve talán Jánosikot).

De ha idősebb leszel, próbáld meg úgy szelektálni az ismerőseidet, hogy ez ne legyen szempont, semmilyen értelemben. Aki most beszól, az egyszerűen IRIGY. Érdekes, én mindig meg tudtam állni, hogy megjegyzéseket tegyek arra, akinek nagyobb háza, jobb autója van....

2010. máj. 11. 11:22
 108/117 anonim ***** válasza:
70%
Na megint akadt egy bunkó budapesti, aki szerint Miskolc már a Balkán, és az emberek odaadnák a fél karjukat, hogy abban a nyomorult fővárosban élhessenek... Pfff....
2010. máj. 11. 11:30
 109/117 anonim ***** válasza:
100%
Elismerésem a tanulmányi eredményeidért, az ész nem pénz kérdés és a szorgalom sem. 32 éves 2 diplomás feleség vagyok, de azokban az üzletekben még sosem állt módomban, h vásároljak magamnak ruhát, mondjuk nem érzem hiányát. De ha Te a szüleid által előteremtett dolgokkal, meg az életkörülményeitekkel így hencegsz, mint itt, akkor ne csodálkozz a negatív megjegyzéseken. Elég szűk a látóköröd még, ha nem érzed h az életszínvonalatok milyen a mai magyar közéletben...
2010. máj. 11. 11:54
 110/117 anonim válasza:
100%

Nézz körbe körülötted.

Hogyan élnek a barátaid? Milyen anyagi helyzetben vannak?

Milyen az iskolád helyzete, a tanároké, osztálytársaké.

Tudod minden viszonylagos.

Azt, hogy gazdag vagy, vagy szegény a környezetedhez képest határozd meg.

2010. máj. 11. 12:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!