Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?
A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.
Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?
Köszönöm! 27/N
Így most már teljesen egyértelmű a helyzet!
Természetes hogy ragaszkodsz az 50-50% közös tulajdonjoghoz.
Lehet hogy érdemes lenne egy kicsit jobban elbeszélgetni a pároddal, hogy jobban megismerd az értékrendjét, pl. ez mégis hogyan gondolja.
Ha csak az övé a ház, akkor úgy fair, hogy te abba nem fizetsz semmit, sem a felújításba, a rezsit meg felezitek. Mert neked ahhoz a házhoz semmi, de semmi közöd. Azért meg már csak ne kérjen pénzt, hogy koptatod a kilincset, meg a padlót.
Vagy valahogy le lehet fektetni a papíron, hogy ki milyen arányban száll mibe és kinek mi jár. De az nem igazságos, hogy az egész rezsit te fizesd. Ő nem eszik, nem iszik, nem fürdik? Ez egy kis ravasz húzás a részéről, hogy végül is szinte olyan lesz, mint ha te is fizetnél a hitelbe, mégsem jár neked semmi.
Mondd meg a párodnak, ha megírjátok a papírt azt is beleírjátok, hogy neked SEMMI törlesztőrészletet, felújítási költséget stb. nem kell a ház után fizetned és nem is fogsz, a rezsit pedig felezitek. Így jogilag semmi közöd nem lenne hozzá, viszont pénzed sem fog rámenni semmi a rezsin kívül. Így lehet, hogy már megváltozik a véleménye.
Amúgy ez egy elég bonyolult helyzet, mivel mind a két felet meg lehet érteni, jogászként egyre több ilyen szerződést látok és sok esetben akár 4-5 éves pereskedést is megelőz.
Ez még kérdés?
Ingyencselédnek és majdani szülőgépnek, valamint nevesített luknak a matracon tekint téged és te még "párom"-ként emlegeted?
A FELE-sége akarsz lenni vagy csak a macája? Majdani válásról beszél, ez tényleg rossz ómen. Részemről nem volna kérdés, hogy lapát, de nem az én pasim, hanem a tied. Tégy, amit akarsz.
mindig az tud a legjobban követelőzni, meg diktálni, akinek nincs igaza. ez jelen esetben a "párod".
mondjuk a csávó is elég szép álomvilágban élhet, ha azt hiszi, h nulla önerővel majd 20 milkás házat vesz. komolyan, hány éves ez a fickó? már lassan a 10 évesek is tisztában vannak vele, h a nullára sehol nem adnak hitelt.
ne menj hozzá egy ilyenhez. de ne is tőle akarj gyereket. még akkor sem, ha egyedül is fel tudnád nevelni. ilyen géneket ne örököljön senki :P
ha az én párom a saját nevére vesz bármit (autót, lakást, nyaralót), akkor azt majd ő fizeti ahogy tudja, nem kell a tulajdonrésze, de ne is kérjen rá tőlem lóvét.
Na tudod mikor! Egy eset lenne, hogy ebbe belemennék: úgy, hogy én kizárólag a rezsi és a kaja rám eső részét fizetem. Sőt, tovább megyek, mivel ott laknék, valamennyi reális összeget fizetnék még a "lakhatásért" is, mintha albérletben lennék. Aztán, ha összegyűjtöttem egy kis saját tőkét, dobbantanék rögtön.
De nem, ennek így semmi értelme. Szárnyakat a pasinak ;)
A kérdező kommentje:
Jaj bocsánat, nincs neki 10 ezer Ft megtakarítása sem, nekem van 200 000-em egyenlőre de folyamatosan gyűjtök!
És ebből akartok házat venni? Ez a hét vicce:DDD
Ezért van ennyi bedőlt hiteles, mert egy fillér nélkül rögtön házat akar, nem elégszik ám meg kezdetnek egy kisebb lakással.A törlesztőt meg a számlákat nem fizetik, aztán meg sírnak mikor jön a végrehajtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!