Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érthető ha a párom csak a...

Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?

Figyelt kérdés

A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.

Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?

Köszönöm! 27/N

2013. febr. 7. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
16%
Én amikor férjhez mentem, 14 éve, a férjemnek már volt lakása, másfél szobás kis lakótelepi. Odaköltöztem, és azóta is szépen, lassan, ahogy van pénzünk, mindig ujjítgatjuk, és pár éve volt panelprogram is. Soha de soha nem jutott eszembe, hogy ugyan miért nem íratja már Rám felét, vagy hogy mi lesz azzal az összeggel, amit évek alatt Én is beleöltem a lakásába. Ez van, ha válunk, így jártam. Még sem követelőzöm Tőle. Nagyon bízom benne, hogy együtt éljük le az életünket, hiszen azért mentem hozzá!
2013. febr. 7. 12:18
 32/85 anonim ***** válasza:
90%

Ja, hát kedves kérdező. Akkor itt nincs kérdés.

Ha a párod a házvásárlást és annak fizetését csak is a te segítségeddel tudja lehetővé tenni, akkor nincs kérdés. Ugyanúgy a tiéd is lesz az a ház.

Ha ő továbbra sem így gondolja, akkor isten áldja ezt a férfit!

Igazad van, hogy ami a tiéd is (mert hozzájárultál a megvételhez, fizetéshez, fenntartáshoz, stb), abból nehogy már csak kirakjanak, mert a ház urának ahhoz van kedve.

2013. febr. 7. 12:20
 33/85 anonim ***** válasza:
82%

Te jó ég.. Hát nem mondom, hogy szakítanék, mert nyilván ez azért nem ilyen egyszerű dolog, de ha a párom kijelenti, hogy "nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni", akkor azért eléggé elgondolkoznék az egészen.

Én magára a válásra is úgy gondolok, hogyha esetleg ez bekövetkezne, akkor sem úgy akarok elválni, hogy az egyik fél kisemmizi a másikat, márpedig a te barátod most ezt mondta.

Szóval nem hiszem, hogy tudnék szakítani úgy, hogy közös jövőt terveztem vele és szerelmes vagyok belé, de az tuti, hogy bennem valami akkor megszakad.

2013. febr. 7. 12:20
 34/85 anonim ***** válasza:
83%
Bele ne menj ilyenbe.
2013. febr. 7. 12:25
 35/85 A kérdező kommentje:

És tudjátok mi a durva, hogy csak mert kiállok magamért és előre gondolkodok, még én vagyok a pénzéhes és a számító. Aki a legnagyobbat bukhatja ebben az egészben az csakis én vagyok. Sajnos azt a világot éljük, hogy gondolkodni kell, hiszen ha valaki lecsúszik piszok nehéz talpra állni a mai világban, főleg egy nőnek, akinek esetleg gyerekei is vannak.

Sokan buktak már ebbe bele!

2013. febr. 7. 12:26
 36/85 A kérdező kommentje:
Kedves 12:20! Igen bennem is egy világ tört össze!
2013. febr. 7. 12:27
 37/85 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Kérdező!

Mivel a hitelt közösen törlesztitek igazából annak van jelentősége, hogy készpénzben párod mennyivel többet fizetne az elején. Ha mondjuk egy 20 milliós ingatlanba ő 5 millióval több készpénzt beletenne, akkor már szerintem indokolt az eltérő tulajdonrész hányad. Szerinted?

2013. febr. 7. 12:30
 38/85 anonim ***** válasza:
84%

Ja és még annyi, hogy szerintem azok a felek, akik gyűlölködve válnak el, és arra törekszenek, hogy egymást kisemmizzék, azok semennnyire sem tisztelik egymást, illetve az együtt töltött szép időket, amikor még igazán szerették a másikat. Ez előfordul, senki se tudhatja, hogy mit hoz a jövő, DE..

Ha valaki már az esküvő előtt is ezt mondja gondolja, akkor én arra következtetnék, hogy nem tisztel engem. Ha én arra gondolok, hogy esetleg nem a barátommal élem az életem, mert mégis elválunk, akkor összeszorul a torkom és nem az az első gondolatom, hogy én bizony minden vagyonából ki fogom forgatni. Tisztelem annyira, hogy ilyen még csak meg se forduljon a fejemben.

Ezért sem értem, hogy hogy volt képes neked ilyet mondani az, aki ELVILEG szeret és tisztel téged.. én a szituációból arra következtetek, hogy ez nem így van a gyakorlatban..

Nem dramatizálod túl, a házvásárlást azt még halasztanám egy darabig, amíg át nem gondolom ezt az egészet és meg nem beszélem vele ezt. Ha köti az ebet a karóhoz és továbbra is kiáll amellett, hogy bizony válásnál egy fillért nem akar fizetni nekem, csak kitenne az utcára, akkor fájó szívvel búcsút mondanék.

2013. febr. 7. 12:30
 39/85 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs megtakarítása, nem is tud hitelt felvenni. A ház 20-30%-át ki kell fizetni, a többi lehet hitel. Na meg kezes is kell, az meg gondolom te lennél. Tehát, ha ő nem fizeti, neked kell. Necces. Gondolj bele, elváltok és mehetsz az utcára, ráadásul ha nem fizeti, ha te lennél a kezes, akkor te fizetheted azt a házat, ahol te már nem laksz.

Azt mondanám, oké, legyen a te neveden, de én nem leszek kezes. Aztán ha nincs meg a megfelelő összegű előleg a házra, akkor a bank kérhet még plussz egy ingatlant vagy telket jelzálogba.

2013. febr. 7. 12:48
 40/85 A kérdező kommentje:
Kedves 12:30-as válaszoló! Persze egyértelmű, hogy úgy kell elosztani a hányadot, amennyit belefektetettünk. Egyenlőre ő keres 30 ezerrel többet, mint én. De 1 év múlva meglesz a diplomám és akkor én fogok többet keresni. Akkor én mondjam azt, hogy ő nem kapja a kevesebb részt a házból?
2013. febr. 7. 12:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!