Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érthető ha a párom csak a...

Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?

Figyelt kérdés

A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.

Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?

Köszönöm! 27/N

2013. febr. 7. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
100%
En biztos nem egyeznek bele ilyenbe ha velem akar elni a parom tehat kozosen tervezzuk a jovot akkor minden kozos a haz a hitel a butorok minden....Tehat en ezt ugy erteomezem h a parod akar venni egy hazat maganak es nem kozosen te majd csak benne laksz:(((
2013. febr. 7. 11:19
 12/85 anonim ***** válasza:
84%

"Egyrészt, ha ő veszi fel a hitelt és ő is fizeti a továbbiakban, akkor jogos, ha ti elválnátok, akkor miért is adja oda neked a fél házat, amikor ő vette. "

Tegyuk fel, a pasi megveszi a hazat, hitelre aztan osszehazasodnak. Mivel a hazassag alatt MINDEN jovedelem es szerzett vagyontargy kozos, a hitelt hiaba fizetne a ferfi a "sajat" jovedelmebol, azzal relative megkarositana a feleseget, aki valaskor siman beperelhetne es kerhete a hazassag alatt befizetett hitel osszegenek felet.

2013. febr. 7. 11:21
 13/85 anonim ***** válasza:
55%

12:

milyen pénzzel húzna el a kérdező,ha a pasijának nincs egy árva fillérje se?

2013. febr. 7. 11:24
 14/85 anonim ***** válasza:
0%

Akkor hitelt se fog kapni szal akkor mi a probléma? :)

2013. febr. 7. 11:27
 15/85 anonim ***** válasza:

13-as és ha nem házasodnak össze?

És ha férfi teljes mértékben maga tudná intézni a hitelt és azt valóban a saját fizetéséből tudná fizetni és a párja, mondjuk semmit nem fizetne bele a hitelbe, akkor jogos lenne, ha a férfi magának akarná a házat!

Ez csak egy lehetőség volt, amit felvetettem.

De ha elolvastad, azt is hozzáírtam, hogy azért ez sem túlságosan könnyen kivitelezhető, mert egyedül nem valószínű, hogy el tudná intézni a hitelt, a másik meg, hogy azért a kérdező is bele tenné a saját vagyonát is és ha a párja nem tudna a hitel fizetése mellett a háztartásra annyit szánni, mint kellene, akkor máris bukott a férfi elmélete.

2013. febr. 7. 11:28
 16/85 anonim ***** válasza:
Fizujuk van annyi hogy kapjon,de azt perpil fel is élik (pl albidij kb annyi mint a hitel lesz)
2013. febr. 7. 11:28
 17/85 anonim ***** válasza:
100%

Ha a házasság elött vesz a barátod egy házat, akkor a ház tulajdonjoga az övé.

DE!!! minden, amit a házasság alatt ráköltötök - kölcsöntörlesztés, felújitás stb. ettöl függetlenül közös szerzemény, még AKKOR is, ha te egy fillért nem adnál bele.

Szóval ha ilyen felállás mellett elvátok, akkor neki csak két elönye van: te nem lakhatsz ott utána az engedélye nélkül, és amit a vásártáskor belefizet készpénzben, az az övé, minden más közös.

De ha eleve ílyen gondolatai vannak, akkor nagyon meggondolnám, hogy érdemes-e KÖZÖS jövöt tervezni vele.

2013. febr. 7. 11:29
 18/85 anonim ***** válasza:
100%

Úgy még igaza lenne a párodnak, hogyha csak az ő pénze van a házban, de így nem. Gondolom te is fizetni fogod a hitelt, fizeted a felújításokat, tulajdonképpen teljesen közösen álljátok a költségeket. Így minimum fele ház téged illet meg.

Sürgősen próbáljátok ezt megbeszélni, mert ha nem juttok közös megoldásra, akkor még most van időd lépni és egy olyan embert keresni, aki veled közösen akar jövőt alakítani, nem kizárni abból a tulajdonból, amiben neked is áll a pénzed.

2013. febr. 7. 11:30
 19/85 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben nem 100%-ban a saját pénzébol veszi és rakja rendbe a házat, akkor ebbe nem szabad belemenni.

Egyik ismerosom is így járt. Nagy szerelem, lakás vétel és felújítás fele részben az o pénzébol, majd az eskuvo elott két hónappal kidobta a pasi. A pénzbol semmit nem kapott vissza, mert jogilag semmi koze nem volt a lakáshoz, mivel nem voltak házasok a lakás vételekor és a neve sehol nem szerepelt, és nem tudta bizonyítani, hogy az o pénze benne van.

Ha nem akarsz kitolni magaddal, ebbe nem mész bele. Azt is meg kell nagyon jól gondolni, hogy olyan férfival képzeled e el az életedet, aki már most a válást emlegeti és nyíltan felvállalja, hogy ki fog semmizni. Ráadásul a házasság, gyerekek témát sem biztos, hogy komolyan gondolja. A szerelem vak, és nagyon sok szélhámos szereti ezt kihasználni. Ígér fut-fát, aztán csak pislogsz, hogy lenyúlta a pénzedet.

Nem szabad elfelejteni, hogy nem lehet senkiben megbízni, aki ilyen dolgokkal jon elo.

Állítsd kész tények elé. Vagy fele-fele tulajdonban lesz a ház, vagy egy fillért sem adsz bele. Semmilyen más variáció nem korrekt és nem szabad belemenni.

2013. febr. 7. 11:33
 20/85 anonim ***** válasza:
68%

Ez milyen kapcsolat? Már ne haragudj, de tényleg ezzel az emberrel szeretnéd összekötni az életedet? :-S

Nálunk szóba sem kerülne, hogy csak egyikünk nevére legyen véve a ház, sőt nem is kéne beszélgessünk erről, magától érthetődő, az hogy a kettőnk nevére kerül...akkor is, ha ő sokkal többet tesz bele mint én.

Egy kapcsolat nem arról szól, hogy mi van, ha 20 év múlva elválunk.

Ez pont annyira "szimpatikus" nekem, mint egy házassági szerződés...:(

2013. febr. 7. 11:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!