Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érthető ha a párom csak a...

Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?

Figyelt kérdés

A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.

Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?

Köszönöm! 27/N

2013. febr. 7. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 anonim ***** válasza:
68%

Nem olvastam egyik választ sem.

De amit én tennék ilyen kijelentésnél:

FELRÚGNÁM,HOGY ESERNYŐKÉNT ESNE LE!!!!

2013. febr. 7. 14:52
 52/85 anonim ***** válasza:
62%
48-as, ezek szerint te elvárnád, hogy a feleséged fizesse a lakáshiteled felét, a felújításokat, belefektesse a pénzét, a munkáját, de úgy intéznéd, hogy válás esetén ebből neki egy garas se járjon? Ügyes! Nem rossz üzlet! :D Mondjuk elmebeteg az a nő (vagy fordított esetben férfi), aki ilyenbe belemegy.
2013. febr. 7. 14:59
 53/85 anonim ***** válasza:
71%
Kerdezd meg a parod h o forditott esetben mit szolna??? Te venned a lakast o meg fizetne a torlesztot stb...aztan a valaskor mondanad h neki nem jar semmi.Persze legyen hazassagi szerzodes de amit egyutt fizetnek az kozos.Egyebkent nem tudom mit gondol a parod de a haverok azok nem jo tanacsadok az biztos.
2013. febr. 7. 15:05
 54/85 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__39..

Itt egy példa arra, hogy a nagy szerelemben mindenbe belemennek aztán pedig meg nem értik mi történik.

De ahogy látom, Te is érzed, mennyire gáz a helyzet és nem fogsz Te beleugrani ebbe. Már csak az a kérdés, meg tudjátok-e beszélni vagy előbb-utóbb szétmentek (én az utóbbira tippelnék).

2013. febr. 7. 15:14
 55/85 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező!

A 12:30-as hozzászólást én írtam, köszönöm a válaszod. Az továbbra sem egyértelmű hogy a hitelhez szükséges önrészt melyikőtök milyen arányban állná.

A házasság/élettársi kapcsolat alatt szerzett vagyon akkor is közös, ha a férfi 10-szer annyit keres mint a nő, vagy a nő nem is végez pénzkereső tevékenységet. Esetetek arra lenne példa, hogy ez ma már egyre gyakrabban van fordítva is, ilyen esetben viszont a férfit fogják be jobban a háztartási munkába, gyermeknevelésbe.

Az élettársi kapcsolat előtt megszerzett vagyont egyik félnek különvagyonként rögzíteni tisztességes akkor, ha a másik fél jelentősen kisebb összeget visz be a kapcsolatba.

2013. febr. 7. 15:27
 56/85 A kérdező kommentje:

Kedves 15:27!

Én felesben szeretném vállalni a hitelt, mert igazából mindegy, hogy a hitelbe adom-e a pénzt vagy a rezsibe. Csak az elnevezés más. A párom azt mondta a hitelt ő akarja fizetni és az ő nevén legyen a ház, minden mást pedig én fizessek. Gyakorlatilag ha összeköltözünk akkor közös pénzünk lesz, amit közösen fel is élünk, mindegy, hogy hitelnek, rezsinek vagy akárminek hívjuk, mindkettőnk pénze egy az egyben elmegy majd arra, hogy élünk.

2013. febr. 7. 15:32
 57/85 anonim ***** válasza:
70%

Köszi a gyors választ! Még mindig nem egyértelmű, hogy van-e párodnak jelentősen több megtakarítása, mint neked. (Értsd több millió Ft-tal több.)

Ha nincs akkor teljesen egyértelmű, hogy ragaszkodsz a közös tulajdonhoz, ha ezt nem képes elfogadni, akkor az értékrendjével súlyos gondok vannak, és jó hogy ez időben kiderült.

2013. febr. 7. 15:39
 58/85 A kérdező kommentje:
Jaj bocsánat, nincs neki 10 ezer Ft megtakarítása sem, nekem van 200 000-em egyenlőre de folyamatosan gyűjtök!
2013. febr. 7. 15:46
 59/85 A kérdező kommentje:
Én is köszönöm a válaszodat!:)
2013. febr. 7. 15:47
 60/85 anonim ***** válasza:

Nem adnak hitelt neki ha nincs önerője.

Bolond vagy ha ebbe belemész.

2013. febr. 7. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!