Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?
A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.
Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?
Köszönöm! 27/N
Ez még kérdés?
Rugnám popsin, hogy a szomszédig repülne.
Nah persze,hogy ő fizesse a hitelt,elmegy rá minden pénze,te meg fizesd a rezsit és minden mást,aztán ott maradj semmi nélkül ha váltok,viheted a ruháidat kb.
Én nem ezen gondolkodnék,hanem a szakításon.
Hát, nehéz ügy.
Egyrészt, ha ő veszi fel a hitelt és ő is fizeti a továbbiakban, akkor jogos, ha ti elválnátok, akkor miért is adja oda neked a fél házat, amikor ő vette.
De! Ha te is beleadsz a törlesztőbe vagy te is a nevedet adod ne adj isten a hitelhez, mert azért egymaga, ha nincs baromi sok jövedelme, önerője vagy nagy értékű fedezete, akkor egyedül nem valószínű, hogy kap hitelt.
A másik meg valóban, ha te is beleadod a házba a későbbiekben az anyagi dolgaidat, akkor miért is csak az övé legyen egyedül?
Meg hát, ha ő a hitelbe fizet majd mindent és a háztartásba nem tud majd annyit belefizetni, akkor az ő háztartásra eső részét miért is kéne neked fizetni, mert ő nem tudja?
Szóval tényleg nehéz.
Mert nem arról van szó, hogy neki van x millió forintja és vesz egy házat. Mert akkor oké, hogy azt csak magának akarja, mert még sose tudni, hogy mit hoz a jövő.
De így hiteles dolognál annyira nem oké.
Szerintem beszéljétek meg, mert ez így nem teljesen jó, ahogy ő elképzeli.
Először azt hittem hogy neki van megtakarítása mert akkor úgy teljesen oké lenne.
Nekünk a szüleim vettek házat és természetes volt hogy az én nevemre kerül. De csak az az alap ház amit akkor megvettünk x összegért az enyém.Azóta már 3x annyiért felújítottuk. A felújítás összegének a fele mindenképp a férjemé.( mondjuk én soha nem semmizném ki mert ő újította fel az egészet és azóta vettünk még egyet ami az ő nevén van)
De visszatérve rátok gondolom közösen fogjátok kifizetni a törlesztőt is nem? És nekem az ügyvéd azt mondta hogy ha együtt élünk és költünk rá az már közös. Szóval hiába az ő nevén lesz az a ház, neked is lesz benne részed. Világosítsd már fel.Te nem kerülsz az utcára. Ha ő bizonyítani tudná hogy a szüleitől kapta azt a pénzt amiből van akkor annyi az övé, de a többi az közös.
Én a helyedben utánajárnék a dolgoknak és nem sajnálnék egy ügyvédet megkérdezni hogy biztosra menjek.te is tedd azt.biztos rosszul esne nekem is, de vannak ilyen berögzülések az emberekben hogy ha az ő nevén van akkor az csak az övé, én megyek az utcára. Azért nem ilyen egyszerű a dolog. Kérdezz meg egy ügyvédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!