Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érthető ha a párom csak a...

Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?

Figyelt kérdés

A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.

Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?

Köszönöm! 27/N

2013. febr. 7. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/85 A kérdező kommentje:
ui: hitelből vennénk a házat, nincs neki sem megtakarított pénze!
2013. febr. 7. 11:07
 2/85 anonim ***** válasza:
85%

Ez még kérdés?

Rugnám popsin, hogy a szomszédig repülne.

2013. febr. 7. 11:10
 3/85 Ant39 ***** válasza:
85%
Szerintem ez egy omen. ha már válásról beszél a házasság előtt az nagyon gáz.
2013. febr. 7. 11:11
 4/85 anonim ***** válasza:
88%

Nah persze,hogy ő fizesse a hitelt,elmegy rá minden pénze,te meg fizesd a rezsit és minden mást,aztán ott maradj semmi nélkül ha váltok,viheted a ruháidat kb.

Én nem ezen gondolkodnék,hanem a szakításon.

2013. febr. 7. 11:12
 5/85 anonim ***** válasza:
87%
Biztos nem terveznek vele kozos jovot ilyen hozzaallassal.
 6/85 anonim ***** válasza:
97%
Ez az egyoldalú tulajdonlás akkor lenne jogos a részéről, ha csak az ő pénze lenne benne. De így, hogy a kiadásokba te is beszállsz, így igazságtalan. Mondd neki, hogy vagy közös a ház, és akkor a kiadás is felesben megy, vagy másképp én nem mennék bele. Így téged totál kisemmiz végülis.
 7/85 anonim ***** válasza:
18%
A háznak te fizeted a felét? Igen vagy nem? Ez a lényeg nem a maszatolás hogy majd fizetsz a rezsibe meg veszel bele függönyöket. Amúgy meg tök igaza van a párodnak. Jobb az ilyesmit előre tisztázni.
2013. febr. 7. 11:14
 8/85 anonim ***** válasza:
87%

Hát, nehéz ügy.

Egyrészt, ha ő veszi fel a hitelt és ő is fizeti a továbbiakban, akkor jogos, ha ti elválnátok, akkor miért is adja oda neked a fél házat, amikor ő vette.

De! Ha te is beleadsz a törlesztőbe vagy te is a nevedet adod ne adj isten a hitelhez, mert azért egymaga, ha nincs baromi sok jövedelme, önerője vagy nagy értékű fedezete, akkor egyedül nem valószínű, hogy kap hitelt.

A másik meg valóban, ha te is beleadod a házba a későbbiekben az anyagi dolgaidat, akkor miért is csak az övé legyen egyedül?

Meg hát, ha ő a hitelbe fizet majd mindent és a háztartásba nem tud majd annyit belefizetni, akkor az ő háztartásra eső részét miért is kéne neked fizetni, mert ő nem tudja?

Szóval tényleg nehéz.

Mert nem arról van szó, hogy neki van x millió forintja és vesz egy házat. Mert akkor oké, hogy azt csak magának akarja, mert még sose tudni, hogy mit hoz a jövő.

De így hiteles dolognál annyira nem oké.

Szerintem beszéljétek meg, mert ez így nem teljesen jó, ahogy ő elképzeli.

2013. febr. 7. 11:15
 9/85 anonim ***** válasza:
87%
Hozzá sem mennék ezek után, nemhogy összeköltözni vele... Ha teljesen a saját megtakarításaiból veszi a házat, az más. Bár én ebben a helyzetben is felezném a párommal, hiszen nem arra játszom, hogy mi lesz ha elválunk, hanem arra, hogy együtt szeretnénk élni, közösen tervezni egy közös házban. Ha meg mégis válunk, akkor így jártam, megkapja a felét. Komolyan beszélgess el vele, hogy szerinte miből is áll egy párkapcsolat...
2013. febr. 7. 11:16
 10/85 anonim ***** válasza:
100%

Először azt hittem hogy neki van megtakarítása mert akkor úgy teljesen oké lenne.

Nekünk a szüleim vettek házat és természetes volt hogy az én nevemre kerül. De csak az az alap ház amit akkor megvettünk x összegért az enyém.Azóta már 3x annyiért felújítottuk. A felújítás összegének a fele mindenképp a férjemé.( mondjuk én soha nem semmizném ki mert ő újította fel az egészet és azóta vettünk még egyet ami az ő nevén van)

De visszatérve rátok gondolom közösen fogjátok kifizetni a törlesztőt is nem? És nekem az ügyvéd azt mondta hogy ha együtt élünk és költünk rá az már közös. Szóval hiába az ő nevén lesz az a ház, neked is lesz benne részed. Világosítsd már fel.Te nem kerülsz az utcára. Ha ő bizonyítani tudná hogy a szüleitől kapta azt a pénzt amiből van akkor annyi az övé, de a többi az közös.

Én a helyedben utánajárnék a dolgoknak és nem sajnálnék egy ügyvédet megkérdezni hogy biztosra menjek.te is tedd azt.biztos rosszul esne nekem is, de vannak ilyen berögzülések az emberekben hogy ha az ő nevén van akkor az csak az övé, én megyek az utcára. Azért nem ilyen egyszerű a dolog. Kérdezz meg egy ügyvédet.

2013. febr. 7. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!