Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Érthető ha a párom csak a...

Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?

Figyelt kérdés

A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.

Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?

Köszönöm! 27/N

2013. febr. 7. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
58%

ha KÖZÖSEN fogjátok fizetni a lakáshitelt - forintra pontosan, akkor nem értem, miért ne lehetne feles a ház.

ha te fizeted bele a rezsit (és mást nem), az tökmindegy, attól még nem leszel tulajdonos, egy albérletbe is ugyanúgy fizetnél.

szóval ha nem fizeted ki a ház felét, megértem, hogy nem akar felezni. ez van. ha teis belefizeted a felét, akkor viszont követeld, hogy legyen a tiéd a fele.

2013. febr. 7. 11:37
 22/85 anonim ***** válasza:
94%

"ha te fizeted bele a rezsit (és mást nem), az tökmindegy, attól még nem leszel tulajdonos, egy albérletbe is ugyanúgy fizetnél"

Csak nem mindegy hogy a kérdező fizesse-e a pasi rezsijét,kajáját mindenét is vagy sem,mert azért az nem annyi mint egy albi.

Ne menj bele ilyenbe igy,inkább a házasságon gondolkodj el,ilyennel akarod-e.

2013. febr. 7. 11:41
 23/85 anonim ***** válasza:

A bíróság a válásnál azt fogja figyelembe venni, hogy a házasságkötés után mekkora hányada lett a háznak kifizetve, majd ennek a fele téged illet.

A házasságkötés előtti részleteket nem számolják, mert akkor még nem vagytok vagyonközösség. (Azt kérdezné úgyis a bíró, hogy minek fizettél, Nem lettél volna köteles fizetni.)

"a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe" Ebben viszont nincs igazad. Akkor jár neked tulajdonrész, ha a hitelt törleszted valamekkora részben. A fentiek (megélhetés, rezsi) nem számít, mert azt albérlet esetén is fizetnéd. (Még szép, hogy beszállsz abba a fogyazstásba, ami téged is érint.)

2013. febr. 7. 11:44
 24/85 anonim ***** válasza:
42%

"Csak nem mindegy hogy a kérdező fizesse-e a pasi rezsijét,kajáját mindenét is vagy sem,mert azért az nem annyi mint egy albi."

Igaz, de jogi szempontból ennek semmi jelentősége. Az a házastársak magánügye, hogy a költségeket hogyan osztják meg.

2013. febr. 7. 11:46
 25/85 anonim ***** válasza:
95%

Ha párodnak lényegesen nagyobb a házasság előtti vagyona, mint a tied akkor a házassági vagyonjogi szerződés igazságos.

Ha pl. neked van 1 milliód párodnak 10 milliója, akkor párod külön vagyonát 9 millió Ft-ban lehetne megállapítani. Ha vesztek egy házat 25 millióért és abba készpénzként párod fizet 9 milliót, Te 0 Ft-ot, a fennmaradó részt 16 milliót közösen felvett hitelből törlesztetek, akkor ennek alapján párodnak 68% (17/25) tulajdonjog, neked 32% (8/25)tulajdonjog lenne a méltányos.

(A házasság alatt szerzett vagyon akkor is közös, ha párod többszörösét keresi annak, amit te.)

2013. febr. 7. 11:54
 26/85 anonim ***** válasza:
100%

Még jó, hogy most hozta elő az esetleges válás-ügyet, így legalább még időben kimutatta a foga-fehérjét.

Tudja, hogy a bankhitelhez a saját fizetése nem lenne elegendő, tehát a bank előtt te is mint adóstárs szerepelnél, de a tulajdon-lapon tulajdon-hányadod nem lenne egy fillér sem!

Van esze! Remélem neked is!

2013. febr. 7. 11:54
 27/85 anonim ***** válasza:
81%

Időpont ma 11:37 vagyok.

Természetesen az 1 főra jutó rezsit értettem ezalatt.

2013. febr. 7. 12:06
 28/85 anonim ***** válasza:
43%
#28-nak: Kérdező csupán annyit mondotz, hogy FELESBEN nem akarja a ház tulajdonosaként feltüntetni őt párja.
2013. febr. 7. 12:10
 29/85 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Leszögezném nem vagyok pénzéhes, ha az lennék olyan pasit kerestem volna akinek van már hitelmentes háza. De nem!! Én csak közös tulajdont szeretnék, és mivel neki sincs annyi pénze, hogy egyedül fizeti 20 éven át a hitelt a rezsit meg a gyerekek dolgait így úgy érzem jogosan vagyok megrémülve attól, hogy én csak áldozom az egész fizetésem aztán ha véletlen(sajnos erre is gondolni kell, mert sokan buktak már bele) én minden nélkül kikerülök az utcára mondjuk 2 gyerekkel és kezdjek előlről mindent. Én úgy gondolom ha már közös az élet nincs olyan, hogy te pénzed én pénzem, hanem mi pénzünk van. És igen, sajnos én sem vagyok milliomos és egy egész életet egy rossz döntéssel tönkre lehet tenni. Úgy gondolom egy ház törlesztőrészlete, felújítása nem tud menni csak az egyik fél fizetéséből, vagy ha mégis, akkor a megélhetéshez szükség van a másik fél fizetésére is. Ergo teljesen mindegy kit nevezünk meg hitel fizetőjének mindkét fél pénze éppúgy benne van! Elég szomorú, hogy egy ilyen dolgon veszekedni kell!:(
2013. febr. 7. 12:11
 30/85 A kérdező kommentje:
Ja és persze jogos lenne, hogy csak az övé, ha neki már meglenne rá a pénze vagy már megvette volna a házat. vagy annyival több lenne a fizetése, mint nekem vagy esetleg én nem dolgoznék. Egyébként fennáll az a helyzet is, hogy nekem 2 év múlva több lesz a fizetésem, mint neki!
2013. febr. 7. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!