Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?
A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.
Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?
Köszönöm! 27/N
ha KÖZÖSEN fogjátok fizetni a lakáshitelt - forintra pontosan, akkor nem értem, miért ne lehetne feles a ház.
ha te fizeted bele a rezsit (és mást nem), az tökmindegy, attól még nem leszel tulajdonos, egy albérletbe is ugyanúgy fizetnél.
szóval ha nem fizeted ki a ház felét, megértem, hogy nem akar felezni. ez van. ha teis belefizeted a felét, akkor viszont követeld, hogy legyen a tiéd a fele.
"ha te fizeted bele a rezsit (és mást nem), az tökmindegy, attól még nem leszel tulajdonos, egy albérletbe is ugyanúgy fizetnél"
Csak nem mindegy hogy a kérdező fizesse-e a pasi rezsijét,kajáját mindenét is vagy sem,mert azért az nem annyi mint egy albi.
Ne menj bele ilyenbe igy,inkább a házasságon gondolkodj el,ilyennel akarod-e.
A bíróság a válásnál azt fogja figyelembe venni, hogy a házasságkötés után mekkora hányada lett a háznak kifizetve, majd ennek a fele téged illet.
A házasságkötés előtti részleteket nem számolják, mert akkor még nem vagytok vagyonközösség. (Azt kérdezné úgyis a bíró, hogy minek fizettél, Nem lettél volna köteles fizetni.)
"a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe" Ebben viszont nincs igazad. Akkor jár neked tulajdonrész, ha a hitelt törleszted valamekkora részben. A fentiek (megélhetés, rezsi) nem számít, mert azt albérlet esetén is fizetnéd. (Még szép, hogy beszállsz abba a fogyazstásba, ami téged is érint.)
"Csak nem mindegy hogy a kérdező fizesse-e a pasi rezsijét,kajáját mindenét is vagy sem,mert azért az nem annyi mint egy albi."
Igaz, de jogi szempontból ennek semmi jelentősége. Az a házastársak magánügye, hogy a költségeket hogyan osztják meg.
Ha párodnak lényegesen nagyobb a házasság előtti vagyona, mint a tied akkor a házassági vagyonjogi szerződés igazságos.
Ha pl. neked van 1 milliód párodnak 10 milliója, akkor párod külön vagyonát 9 millió Ft-ban lehetne megállapítani. Ha vesztek egy házat 25 millióért és abba készpénzként párod fizet 9 milliót, Te 0 Ft-ot, a fennmaradó részt 16 milliót közösen felvett hitelből törlesztetek, akkor ennek alapján párodnak 68% (17/25) tulajdonjog, neked 32% (8/25)tulajdonjog lenne a méltányos.
(A házasság alatt szerzett vagyon akkor is közös, ha párod többszörösét keresi annak, amit te.)
Még jó, hogy most hozta elő az esetleges válás-ügyet, így legalább még időben kimutatta a foga-fehérjét.
Tudja, hogy a bankhitelhez a saját fizetése nem lenne elegendő, tehát a bank előtt te is mint adóstárs szerepelnél, de a tulajdon-lapon tulajdon-hányadod nem lenne egy fillér sem!
Van esze! Remélem neked is!
Időpont ma 11:37 vagyok.
Természetesen az 1 főra jutó rezsit értettem ezalatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!