Érthető ha a párom csak a saját nevére akar házat venni?
A párommal házat szeretnénk venni. Tervezzük majd utána az esküvőt és a gyerekeket is. Ám ő kijelentette, hogy engem nem akar felesben a ház tulajdonosként feltüntetni, mert ha válunk ő nem akar nekem semmit fizetni. Így csak az övé lesz a ház. Persze én is dolgozom és a pénzemet ugyanúgy beleadnám a felújításokba és a megélhetésünkbe, rezsibe stb. Nekem nagyon nem szimpatikus ez a hozzáállás, hiszen ha válunk akkor én az utcára kerül minden nélkül.
Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Csak én dramatizálom túl?
Köszönöm! 27/N
Ha ebbe belemész,tudod milyen jövő vár rád?
Leírom...
Vesz egy házat,fizeti a hitelt.Mivel arra elmegy minden pénze,te fizetheted a rezsit,vehetsz kaját,stb.Lesz egy gyereketek,fizesd annak is minden költségét,mert te szülted,te költséged.Telik az idő,lassan kifizetve a ház,te már jóideje többet keresel.Úgy dönt,beújit egy fiatal pipit.Te repülsz,ház az ő nevén.És reménykedsz a magyar igazságszolgáltatásban,hogy neked adnak igazat,közös ház,hisz te kellettél hogy fizetni tudja a hitelt (amit 100%-ban tőle vonnak)
100 szónak is egy a vége: ha már most megfordul a fejetekben a majdani válás, akkor a legnagyobb hiba összeházasodni!
Ennek ellenére én sem engedném, hogy csak a párom nevére kerüljön a ház.
Én, a párom és a két gyerek egy családot alkotunk, bár a párom vagy 3-4x annyit hoz haza, mint amennyi jelen pillanatban most az én gyedem, de soha nem volt nálunk "te pénzed" meg "én pénzem". Nem is értem, hogy akik külön kasszán élnek, azok hogy a fenébe csinálják.
Na mindegy. A mi példánk lenne a követendő példa. (pedig nem is vagyunk házasok)
És hogy mi lenne ha lecserélne egy fiatalabb pipire? Nem tudom. Nem szoktam ezen elmélkedni.
Amit most írtál, azon kiakadtam. A haverjainak a feleségei elvitték a ház felét? Hisz jár is a fele váláskor. Úristen! Ha a haverjaira hallgat, akkor ők fontosabbak neki mint te. Ne haragudj, de lehet, hogy a haverjai féltékenyek a párodra, mert ti együtt vagytok, ők meg elváltak. Telebeszélik a párod fejét hülyeségekkel.
Ha a haverok többet számítanak mint te, akkor még nagyon gyerek. Elhiszem, ha azért lennének kiakadva, mert az egész házat elvitték, de csak a felét, az meg jár is, főleg, ha ők is adtak bele pénzt!
Én azt mondom, hogy ha nem tudjátok megbeszélni, legalább egy házassági szerződést írni, ami nem a felek kisemmizéséről szól, akkor ez a 2 év nem olyan sok, hogy könnyen ne tudnál kiszállni belőle és egy felnőtt gondolkodású férfit keress inkább.
Gyereket meg lehet nem is szülnék neki, az ilyen férfiak azok, akik semmiről nem mondanának le a gyerek miatt.
13:55 : de neked van pénzed,vagyonod ezek szerint.
De a képrdező pasijának nincs semmije,perpill 30ezerrel több fizuja van,de nem lehet túl ngy összeg ha a kérdező diákként csak 30-al keres kevesebbet.1 év és valószinű többet is fog.
Ha te belefizetsz abba a lakásba, akkor hogy gondolja, hogy abból neked nem fog járni semmi, ha esetleg külön mentek?
Először is nagyon komolyan elgondolkoznék az esküvőn. Vagyis nem is kéne gondolkoznom, mert ilyen kezdés után semmi esetre nem lehetne még csak szó sem róla.
Abba meg, hogy a háza csak a saját nevére vegye, úgy mennék bele, ha ki lenne kötve, hogy én semmit, de semmit nem fizetek bele. A rezsibe igen természetesen, ha én is ott laknék, hiszen én is használok villanyt, gázt, stb. De a hitelbe semmit az ég világon.
Ha tulajdonilag semmi közöd hozzá, miért fizetnéd az ő házát?
Ha ő bizalmatlan veled, akkor te miért bíznál benne jobban?
Ne legyél h..lye! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!