Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan nő, akinek...

Van itt olyan nő, akinek nincs gyereke és nem is akar? Miért nem akarsz?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 13:51
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon szeretem gyerekeket, de nem akarok gyereket. Képtelen lennék elviselni, hogy nem tudom megóvni a mai fiataloktól.
2009. dec. 4. 20:39
 52/62 anonim ***** válasza:
35%
Én elfogadom, azt csinálsz, amit akarsz. De tudd, hogy kimaradsz valami nagyon jó dologból. Nem értem, miért írjátok, hogy "ebbe a világba?"....Miből gondoljátok, hogy a gyereketek éhezni fog, meg hogy egy szerencsétlen, boldogtalan ember lesz? Magatokból indultok ki? Gondoljatok inkább arra, hogy biztosan okos, szép és ügyes lesz, és boldog élete lesz, boldogabb mint a tiétek. Ne legyetek már ilyen pesszimisták!
2010. jan. 30. 16:10
 53/62 anonim ***** válasza:
34%
Én nem vagyok pesszimista. Egyszerűen semmi érdekeset nem látok abban amiben te igen. És légyszives ne hazudd azt hogy elfogadod mert akkor nem mondanád hogy úgyis megbánom és kimaradok valamiből! Ez olyan szánalmas, mikor látják hogy sikeres, boldog nők vagyunk akkor kapkodnak az utsoló szál után, hogy de de akkor majd ha öreg leszel rájössz, hiába vagy most boldog! Hát nem! Nincs kiskapu, eldöntöttem és sokan mások eldöntötték, nem percek, évek alatt mert fontos dologról van szó, és nem bánjuk meg! Ha ismersz olyat aki megbánta az két okból van: mindenki olyan embereket vonz akik igazat adnak nekik (én pl azért látok szerencsétlen anyukákat és rossz gyerekeket csak), vagy pedig nem volt ideje gyerekre, illetve túl gyorsan döntött mert nem tartotta nagy dolognak. Hát mi egyikbe sem tarozunk! Aki egyedül nem képes boldog lenni, annak lehet 10 gyereke is hasztalan. Nagyon fáj elfogadni, hogy így döntöttünk, bdolgok vagyunk és boldogan is fogunk meghalni? Én akkor szenvednék ha gyereket kéne szülnöm, mert akkor azt tenném amit egyik porcikám sem kíván. Épp az a célom hogy kimaradjak belőle mert nem tetszik a dolog... Ez nem olyan dolog hogy akkor kipróbálom és ha nem tetszik akkor nem csinálom tovább! Inkább szüljek egy gyereket és jöjjek rá hogy igazam volt és legyen rossz dolga a gyereknek (mert ne aggódj bennem nem lenne ezért lelkiismeret hiszen sosem akartam)? Hát nem, lehet hogy te nem ismered magad ennyire, de van aki igen, hogy meg tud hozni egy ilyen döntést. Egyetlen vágyam hogy csinálhassam a dolgom, és ne kelljen szégyenszemre és szinte leköpve elmennem a lelkes anyukák és minden más ember előtt, azért mert vállalom a véleményem. Ennyi. És nem fogom megbánni, mert úgy éltem hogy büszke vagyok magamra, azt tettem amit szerettem volna, mindig magamra hallgattam.
2010. jan. 30. 16:36
 54/62 anonim ***** válasza:
42%
Tehát pontosan az indok amit amúgy sem kéne megindokolni: nem érdekelnek a gyerekek, nem szeretem őket, sőt tehernek érzem őket. Semmi nem érdekel velük kapcsolatban. És mindent meg lehet csinálni, karrier+gyerek, szépség megőrzése. Én meg tudnám csinálni mert vagyok annyira ügyes, no de minek amikor nem érdekel az akiért meg kéne csinálni, egyáltalán, kicsit sem?:D Az egyetlen érzelem amit tudok velük kapcsolatban az negatív amikor ősanyákat, idegesítő gyerekeket látok, de amúgy meg semleges. Ennyi. Normális vagyok. Ilyen vagyok. Jól érzem magam akkor is ha ez fáj.
2010. jan. 30. 16:42
 55/62 anonim ***** válasza:
56%

Nekem egyáltalán nem fáj, hogy ilyen vagy, mert ez a te bajod (esetleg a közvetlen környezetedé). Ezen kívül meggyőzni sem fogsz a véleményeddel. Azt viszont megkérdőjelezem, hogy minden rendben van veled, miután olyanokat írsz, mintha egy másik bolygóról jöttél volna. Ősanyákat hol lehet látni és milyenek?

Elmondanád kinek a gyerekét érzed tehernek és miért? Sajnálom, hogy nem találkoztál még aranyos, kedves okos és szép kisgyerekkel. Ez borzasztó!

Azért annyira ne dícsérd magad! Azt elhiszem, hogy gyerek nélkül könnyebb és kényelmesebb az élet. Bizony nem könnyű feladat normálisan, szépe felnevelni egy vagy több gyereket. Ez a legnagyobb és legszebb feladat az életben. Minden elismerésem azoké, akik ezt megteszik. És ez egy életre szóló nagy feladat, nem úgy mint egy munkahely, ahonnan x év után nyugdíjba mész. Össze sem lehet hasonlítani! Te már alapból nem érzed magadat képesnek erre. Tehát hogy mennyire vagy ügyes...Hát, semennyire.

Igazából nem az a visszataszító, hogy nem akarsz gyereket, ezt bárki elfogadja, hanem az, amilyen stílusban ezt előadod. Érezni a szavaid mögött, hogy rengeteg elfojtott düh, negatív élmény van benned, nem ártana felkeresned egy pszichiátert.

2010. jan. 31. 16:14
 56/62 anonim ***** válasza:
28%
Aham, hát te már csak tudod. Győzködd magad továb hogy ennél nehezebb feladat nincs :)
2010. jan. 31. 17:56
 57/62 anonim ***** válasza:
37%
Igen, tudom, vagy legalábbis sejtem. Ugyanis két gyerekem van és pedagógus vagyok.
2010. febr. 1. 15:27
 58/62 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem sok más szép, csodás, nehéz, Nehezebb, felelősségteljes és önzetlen dolog van a világon. :) Beképzelten nehéz gyereket nevelni, szerénynek kell lenni. :D Ez csak 1 dolog az életben, nem is biztos hogy olyan nehéz. Csak hát megértem hogy mindenkinek a saját baja a legrosszabb, és saját boldogsága a legnagyobb, saját feladata a legnehezebb de azért jó megtartni a józan eszünket. :)

Szülhetsz akárhány gyereket és lehetsz akármilyen tanár, engem nem fogsz ismerni ettől, hogy lehessen merszed sziklaszilárd állításokat mondani rólam és itélkezni. Ugyanis a válaszom erre vonatkozott. :)

A mai diákságról és tanárokról inkább nem is szólok. :) De az tuti hogy a régebbi gyerekek és nevelési módszerek jobban bejöttek. Akkor még nem kellett félni hogy a gyerek leköp, a szülője meg bejön és megver, aztán a diák begolyózik és lelövi a fél osztályt. :) De rászólni nem szabad mert összetörik a kis lelke. :P

2010. febr. 1. 15:58
 59/62 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy én anyukám 4 gyereket nevelt fel szépen csöndben és nem verte a mellét, és nem hitte hogy ő most jogosult másokat megitélni ismeretlenül. Ugyanolyan ember volt, és nem hitte hogy ő most szent lett... Pedig beszélt pár nyelvet és nem volt buta. Na ja akkor meg észszerűbb idők voltak :)
2010. febr. 1. 16:02
 60/62 anonim válasza:
35%
Én az ilyen "nem akarok gyereket, mert..." típusú embereknél mindig azt gondolom, hogy milyen jó lett volna, ha az ő édesanyja is így gondolkodott volna annak idején, amikor ő megfogant!:( Akkor nem lenne ennyi önző ember a világon. A tenyészkoca, meg az ősanya kifejezések meg egyenesen sértők az anyukák számára, akik felvállalják, hogy önzetlenül kihordanak, megszülnek és igen, magukat, alakjukat, szabadidejüket a sokadik helyre szorítva felnevelnek egy gyereket és csak bízni tudnak benne, hogy nem lesz ilyen "nem akarok gyereket,mert..." tipus.
2010. febr. 2. 08:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!