Van itt olyan nő, akinek nincs gyereke és nem is akar? Miért nem akarsz?
Két oka van. Az első, hogy nem szeretem a gyerekeket, tehát úgy értem: teljesen semlegesek számomra. Nagyobb csapást el sem tudnék képzelni, minthogy egy gerekről kéne gondoskodnom, mert nem tudnék róla gondoskodni. Ahhoz önzetlen szeretet és önzetlen időráfordítás kell, és nem 1-2 nap hanem legalább 20 év.
A másik oka pedig hogy egy idegileg nagyon gyenge családból származok, és a gyerekkorom is elég furcsa dolgokkal volt körítve. És én is érzem magamban hogy ahogy idősödök, én is egyre "kattantabb" leszek. Így nem lehet gyereket nevelni.
Sehol nincs az leírva, hogy egy nőnek kötelező szülnie. Ha megvan rá az ok, akkor inkább ne szüljön, minthogy a társadalmi elvárásoknak megfelelni akarva világrahoz egy gyereket aki aztán megissza a levét annak, hogy az anyja nem úgy neveli és foglalkozik vele, ahogy kéne. Ilyen egyszerű!
Én azért nem szeretnék, mert rettenetesen sok bajjal jár egy baba.
Nem alszol hónapokig, ráadásul hangos és büdös is, de ezt mind elviselném, ha egyébként szeretném a gyerekeket, de valahogy nekem sokkal aranyosabb, már ránézésre is, egy kis oroszlán vagy kisfarkas, mint egy baba. Az okát nem tudom...
És a munkában is hátráltatna (még éppen a diploma felé vagyok félúton)
Szeretnék sokféle állatot tartani otthon (hüllőket, kis rágcsálókat, kutyákat, stb), de kisgyerek mellett max egy olyan kutya jó, aki hagyja, hogy nyüsztessék, dögönyözzék, de én ezzel nem érném be...
Ráadásul már így is széles a csípőm és szüléskor a két csípőcsont távolodik egymástól és nem szeretnék ennél szélesebbet, így is kövérnek nézek ki, pedig nem vagyok az...
22/L
Én talán most 27 évesen kezdem el érezni hogy majd talán egyszer szeretnék gyereket, de még most nem. Eddig még csak halvány jelét sem éreztem ennek sem.
Lehet hogy nem lesz gyerekem, elképzelhetőnek tartom.
Nem kötelező minden nőnek anyává válni.
27/N
Sosem volt olyan, hogy ezért vagy azért nem akartam gyereket.
Csak vártam addig, amíg elég felnőttnek éreztem magam a feladathoz és most itt vagyok pocakosan.
Ha úgy érzi egy nő, hogy nem lenne több és jobb az élete egy babával, akkor ne is szüljön. De azzal, hogy hangos, büdös, megszélesedik a csípő stb. nem értek egyet. Ugyanis semmi nem pótolja azt az érzést, amit egy picurka adhat. Na és ha megnézed nagyon csinos anyucik vannak ám.
Nem volt korhatáros a kérdés, főleg hogy van aki 18 meg 20 évesen szült annak idején vagy most.
Én 18 évesen sem akartam és most 29 évesen sem akarok. A ösztönöket meg érzem, de attól még nem fogok a semmibe gyermeket nemzeni..... nem ösztönlény vagyok.
igazábol az hogy meghízok és "asszonyos" leszek,az a legkevesebb...
De nem akarom, hogy csúnyán nézzen rám az ismerős anyukák nagyrésze, hogy szalagos tigrispiton és madárpók van otthon egy kisbaba mellett, meg a rokonok pampogását sem szeretném hallani, hogy ez veszélyes meg stb, szóval inkább nem lesz gyerekem, annyire nem érzem szükségét, de az állattartásnak igen.
Egyszerűen semmit nem indít el bennem egy kisbaba látványa, viszont ha kölyök állatot látok, akkor valahogy megölelgetném meg ilyesmik. A babákat meg egyszerűen csúnyának (és néha ilyesztőnek) látom. Mellesleg nem bírom a gyereksírást, rosszabb a fülemnek, mint a mentősziréna.
És még büdösek is (és nem úgy, mint az állatok, valahogy a babákat nem tudom elviselni)...
Lehet, hogy tényleg lesz egyszer gyerekem, de még biztos nincs közel az az idő...
22/L (második)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!