Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan nő, akinek...

Van itt olyan nő, akinek nincs gyereke és nem is akar? Miért nem akarsz?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 13:51
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
89%

Két oka van. Az első, hogy nem szeretem a gyerekeket, tehát úgy értem: teljesen semlegesek számomra. Nagyobb csapást el sem tudnék képzelni, minthogy egy gerekről kéne gondoskodnom, mert nem tudnék róla gondoskodni. Ahhoz önzetlen szeretet és önzetlen időráfordítás kell, és nem 1-2 nap hanem legalább 20 év.

A másik oka pedig hogy egy idegileg nagyon gyenge családból származok, és a gyerekkorom is elég furcsa dolgokkal volt körítve. És én is érzem magamban hogy ahogy idősödök, én is egyre "kattantabb" leszek. Így nem lehet gyereket nevelni.

Sehol nincs az leírva, hogy egy nőnek kötelező szülnie. Ha megvan rá az ok, akkor inkább ne szüljön, minthogy a társadalmi elvárásoknak megfelelni akarva világrahoz egy gyereket aki aztán megissza a levét annak, hogy az anyja nem úgy neveli és foglalkozik vele, ahogy kéne. Ilyen egyszerű!

2009. aug. 29. 13:57
 2/62 anonim ***** válasza:
59%

Én azért nem szeretnék, mert rettenetesen sok bajjal jár egy baba.

Nem alszol hónapokig, ráadásul hangos és büdös is, de ezt mind elviselném, ha egyébként szeretném a gyerekeket, de valahogy nekem sokkal aranyosabb, már ránézésre is, egy kis oroszlán vagy kisfarkas, mint egy baba. Az okát nem tudom...

És a munkában is hátráltatna (még éppen a diploma felé vagyok félúton)

Szeretnék sokféle állatot tartani otthon (hüllőket, kis rágcsálókat, kutyákat, stb), de kisgyerek mellett max egy olyan kutya jó, aki hagyja, hogy nyüsztessék, dögönyözzék, de én ezzel nem érném be...

Ráadásul már így is széles a csípőm és szüléskor a két csípőcsont távolodik egymástól és nem szeretnék ennél szélesebbet, így is kövérnek nézek ki, pedig nem vagyok az...

22/L

2009. aug. 29. 13:59
 3/62 baranyi kálmanné ***** válasza:
56%
Én el se tudnám képzelni gyerek nélkűl az életem.Olyan sok őrőmet szereznek ,ami más nem tud helyetesiteni.Alakomat nem rontota el ,sőt anya ként jobban nézek ki.
2009. aug. 29. 14:05
 4/62 anonim ***** válasza:
69%
29 éves nő vagyok. 18 évesen is elvetettem volna egy babát, ha minden óvintézkedés mellett teherbe estem volna, és most is ezt tenném. Lehet, rondán hangzik, de én nem tudom beilleszteni az életvitelembe. Imádom az életem, élni és habzsolni, én nem tudok egy helyben totyorogni egy kisgyerekkel.Ha egy éjszaka elmegyek , és hajnalban jövök haza, nekem nincs kedvem reggel nyolckor felkelni egy gyerekhez. Nagyon szeretem őket, a barátnőm kisfiát imádom, de akkor szeretem a legjobbban, ha visszaadhatom az anyjának. Úgy számolom van még kb hat évem, hogy szüljek, de ha nem, csak azért nem fogom szülni, hogy öregségemre ne maradjak egyedül. Szerintem az életnek más értelmes is van, egy nő számára, mint hogy szüljön, csak meg kell találni, elvégre a nőknek nem elsődleges és egyetlen feladata, hogy tenyészkancák legyenek. A férjem szintén így gondolkodik, egyébként nekem, csak vele kapcsolatban van olyan érzésem, hogy egyszer a homályos jövőben szülnék neki gyereket. Eddig egyetlen páromnak sem tettem volna meg ezt.
2009. aug. 29. 14:07
 5/62 anonim ***** válasza:
86%

Én talán most 27 évesen kezdem el érezni hogy majd talán egyszer szeretnék gyereket, de még most nem. Eddig még csak halvány jelét sem éreztem ennek sem.

Lehet hogy nem lesz gyerekem, elképzelhetőnek tartom.

Nem kötelező minden nőnek anyává válni.

27/N

2009. aug. 29. 14:10
 6/62 anonim ***** válasza:
72%
Az első válaszadót nem tudom behatárolni és kommentálni, de a másodikról viszont konkrét véleményem, hogy amint kicsit idősebb lesz, őt is utolérik majd az anyai ösztönök. Az ő válaszát ne vedd figyelembe, mert még túl fiatal. Ilyen idősen én sem akartam, kis férgeknek tartottam a gyerekeket és mivel vendéglátós vagyok, munka közben ( főleg esküvőkön ) megőrítettek a rohangálásukkal. Most meg itt vagyok közel 30 évesen és megveszek egy gyerekért. Kizárólag 30 feletti nők válaszai szerintem a komoly véleményhordozók, talán ők már nem változnak.
2009. aug. 29. 14:10
 7/62 anonim ***** válasza:
69%

Sosem volt olyan, hogy ezért vagy azért nem akartam gyereket.

Csak vártam addig, amíg elég felnőttnek éreztem magam a feladathoz és most itt vagyok pocakosan.

Ha úgy érzi egy nő, hogy nem lenne több és jobb az élete egy babával, akkor ne is szüljön. De azzal, hogy hangos, büdös, megszélesedik a csípő stb. nem értek egyet. Ugyanis semmi nem pótolja azt az érzést, amit egy picurka adhat. Na és ha megnézed nagyon csinos anyucik vannak ám.

2009. aug. 29. 14:14
 8/62 anonim ***** válasza:
55%

Nem volt korhatáros a kérdés, főleg hogy van aki 18 meg 20 évesen szült annak idején vagy most.

Én 18 évesen sem akartam és most 29 évesen sem akarok. A ösztönöket meg érzem, de attól még nem fogok a semmibe gyermeket nemzeni..... nem ösztönlény vagyok.

2009. aug. 29. 14:17
 9/62 anonim ***** válasza:
74%
Több okból nem szeretnék gyereket.Az első az hogy nem lehet, tehát .. de amúgy sem szerettem vna gyereket, egyszerűen nem találom meg velük a hangot, ebbe a világba nem akarok egyszerűen utódot, elnézem a mostani 13-14 éves gyerekeket és áh.Ebbe a generációba nem akarom hogy részem legyen. Sokan most azt fogják gondolni hogy önző vagyok, de neekem szükségem van az életemre, ki akarom használni minden pillanatát,és egy gyerek mellett ez nehezen menne, ráadásul a mai apa jelöltek sem rendelkeznek a hatalmas felelősséggel , úgyhogy én így döntöttem. Én kis koromban sem játszottam soha papás mamást, szüleim mindig azt mondták még kicsi vagy,úgyis lesz gyereked.... 10 éve volt ez ...
2009. aug. 29. 14:25
 10/62 anonim ***** válasza:
48%

igazábol az hogy meghízok és "asszonyos" leszek,az a legkevesebb...

De nem akarom, hogy csúnyán nézzen rám az ismerős anyukák nagyrésze, hogy szalagos tigrispiton és madárpók van otthon egy kisbaba mellett, meg a rokonok pampogását sem szeretném hallani, hogy ez veszélyes meg stb, szóval inkább nem lesz gyerekem, annyire nem érzem szükségét, de az állattartásnak igen.

Egyszerűen semmit nem indít el bennem egy kisbaba látványa, viszont ha kölyök állatot látok, akkor valahogy megölelgetném meg ilyesmik. A babákat meg egyszerűen csúnyának (és néha ilyesztőnek) látom. Mellesleg nem bírom a gyereksírást, rosszabb a fülemnek, mint a mentősziréna.

És még büdösek is (és nem úgy, mint az állatok, valahogy a babákat nem tudom elviselni)...

Lehet, hogy tényleg lesz egyszer gyerekem, de még biztos nincs közel az az idő...

22/L (második)

2009. aug. 29. 14:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!