Van itt olyan nő, akinek nincs gyereke és nem is akar? Miért nem akarsz?
OFF:
Miért kell ilyen durva és cinikus hangnemben írogatnotok egymásnak? Szegény kérdező kislány amellett, hogy különböző válaszokat olvas, ezeket a durva hanglejtésű sorokat is látja ám! "Példamutatóak vagytok", akár akartok gyereket, akár nem! Gratulálok...
Én nem szeretnék, mert valószínűleg én sem fogok soha felnőni és nem vagyok ahhoz elég felelősségteljes, hogy felneveljek egy gyereket. A karrierem ráadásul sokkal fontosabb, mint a gyerekvállalás. Ez van.
26/N
Nincs gyerekem, és nem szeretnék. Sokan felsorolták már az okokat. Az a férfi akit most szeretek, túl idős ahhoz, hogy mire én elég idős leszek egy gyerekhez, ő már túl öreg és nem akar a gyereknek nagyapja lenni az apja helyett.
Szeretjük egymást, de nem tervezünk gyereket.
18L
Nekem két gyerekem van, de 30 és 33 évesen szültem őket. 15 évesen én is "utáltam" a gyerekekt, legalábbis egyáltalán nem érdekeltek, idegesítettek,stb. A saját gyereked teljesen más. Ezt hidd el! Egyetértek ezokkal, akik az életkort hozták kapcsolatba ezzel, valóban, 30 fölött igenis máshogy látja, máshogy érzi az ember.
Azért eltúlozni nem kell az indokokat. Széles csípő stb. Nevetséges. Két gyerek után szinte nincs is csípőm, egy dekát sem híztam. Azt megértem, hogy egyesek családi traumával, rossz gyerekkori élményekkel indokolják a válszt. De ezt is le lehet, le lehetne győzni. A karrier és a gyerek nem zárja ki egymást, mint ahogy ezt számos híres ember példája bizonyitja. Úgyhogy ez az indok sem elfogadható.
Én most 25 éves vagyok, és úgy gondolom, hogy nem szeretnék szülni. Első indokom, hogy semlegesek számomra a gyerekek, néha kimondottan idegesítenek. Ez lehet, hogy meg fog változni.
Második, és sokkal erősebb okom, hogy ebbe a világba szüljek? Nem akarok én rosszat annak a szerencsétlen gyereknek. Talán ha nyernék a lottón (kicsi az esély, mivel nem lottózok), és elköltöznék egy szigetre a világ végére, talán ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!