Miért nem értik meg a döntésemet? (terhesség)
37 éves nő vagyok. 14 éves fiam van.
15 éve élek boldog házasságban.
Soha nem volt abortuszom. Évek óta gyógyszerrel védekezem, sosem volt gondom vele. Pár hónappal ezelőtt nagyon beteg lettem, és erős antibiotikumot kellett szednem, fájdalomcsillapítókkal együtt.
nemrég kiderült hogy terhes vagyok. Az orvosom felvilágosított, hogy bizonyos gyógyszerek ritkán de semlegesíthetik a fogamzásgátló tabletták hatását. Nálam is ez történt. Elmondta őszintén, hogy bár nem feltétlenül alakulhat így de fennáll sok mindennek az esélye a terhességgel kapcsolatban. PL: elvetélhetek, beteg gyermeket hozhatok a világra. Nem mondta hogy az abortusz lenne jó megoldás, de nem zárkózott el ettől a lehetőségtől sem. Én ne sokáig gondolkodtam. Abortusz. Megbeszéltük a dokival, hogy elmegyek vizsgálatokra, aláírom a papírokat és a bizottság úgyis figyelembe veszi, hogy komoly gyógyszerek miatt komoly gondok lehetnek, talán az is lehet hogy ingyenes lesz. De nem érdekel az sem ha fizetni kell. Nem tartom meg. Otthon elmondtam a férjemnek milyen döntésre jutottam. Meglepetésemre teljesen kiakadt hogy nélküle döntöttem, hogy nem tartom meg. Szerinte adni kéne egy esélyt a babának.
Ledöbbentem hiszen a fiúnk születése után megbeszéltük, hogy több gyerek nem kell. Ő volt az aki kijelentette hogy 1 gyerek bőven elég. 15 éven át ehhez tartottuk magunkat.
Most meg, nem érti miért nem vállalom a rizikót.
Bocsánatot kértem tőle, hogy hirtelen döntöttem, és nem vártam meg a döntésemmel. De elmondtam hogy akkor sem változatot volna semmit a dolgon ha ott ül mellettem. A babát nem tartom meg. Én nem játszok a sorssal..mi van ha beteg lesz?? Én képtelen lennék felnevelni..Ezt is elmondtam a férjemnek. De szerinte ha beteg lesz ha nem meg kéne tartani. Ráadásul elmondta anyósomnak is, és most ő is állandóan jön a szövegével..Komolyan már kezd elegem lenni, hogy egész nap jönnek hogy mit kéne tennem.. Miért nem dönthetem el én??
Ha nem tudod értelmezni, amit írtam az a te problémád.
Én nem nem tudom elfogadni, hanem nem érdekel a véleményed és senkit sem érdekel. A véleményed nem válasz a kérdésre, mert a kérdés nem ez volt. Nem kérte senki hogy prédikálj az abortuszról. Semmi közöd hozzá. A kérdése a családon belüli megvitatással volt kapcsolatos, nem a terhesség megtartásával. Ez nem volt kérdés.
Ergo a fenét nem érdekli te mit gondolsz az abortuszról.
És ez nem elfogadás kérdése.
Annak, aki megunta, hogy hirdeted itt az igét. A francot nem érdekli és az irományaid nem válaszolják meg a kérdést.
Jelentettem is az összes válaszodat, torkig vagyok már veletek. Miattatok nem működik normálisan ez az egész, csak tele sallanggal.
Ha a kérdésre nem tudsz vagy akarsz válaszolni, akkor lépj tovább, de vicc, hogy mindenkinek ezt kell olvasni, mert te osztod itt az észt feleslegesen.
Az volt a meddő dolog, amit te műveltél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!