Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg a döntésem...

Miért nem értik meg a döntésemet? (terhesség)

Figyelt kérdés

37 éves nő vagyok. 14 éves fiam van.

15 éve élek boldog házasságban.

Soha nem volt abortuszom. Évek óta gyógyszerrel védekezem, sosem volt gondom vele. Pár hónappal ezelőtt nagyon beteg lettem, és erős antibiotikumot kellett szednem, fájdalomcsillapítókkal együtt.

nemrég kiderült hogy terhes vagyok. Az orvosom felvilágosított, hogy bizonyos gyógyszerek ritkán de semlegesíthetik a fogamzásgátló tabletták hatását. Nálam is ez történt. Elmondta őszintén, hogy bár nem feltétlenül alakulhat így de fennáll sok mindennek az esélye a terhességgel kapcsolatban. PL: elvetélhetek, beteg gyermeket hozhatok a világra. Nem mondta hogy az abortusz lenne jó megoldás, de nem zárkózott el ettől a lehetőségtől sem. Én ne sokáig gondolkodtam. Abortusz. Megbeszéltük a dokival, hogy elmegyek vizsgálatokra, aláírom a papírokat és a bizottság úgyis figyelembe veszi, hogy komoly gyógyszerek miatt komoly gondok lehetnek, talán az is lehet hogy ingyenes lesz. De nem érdekel az sem ha fizetni kell. Nem tartom meg. Otthon elmondtam a férjemnek milyen döntésre jutottam. Meglepetésemre teljesen kiakadt hogy nélküle döntöttem, hogy nem tartom meg. Szerinte adni kéne egy esélyt a babának.

Ledöbbentem hiszen a fiúnk születése után megbeszéltük, hogy több gyerek nem kell. Ő volt az aki kijelentette hogy 1 gyerek bőven elég. 15 éven át ehhez tartottuk magunkat.

Most meg, nem érti miért nem vállalom a rizikót.

Bocsánatot kértem tőle, hogy hirtelen döntöttem, és nem vártam meg a döntésemmel. De elmondtam hogy akkor sem változatot volna semmit a dolgon ha ott ül mellettem. A babát nem tartom meg. Én nem játszok a sorssal..mi van ha beteg lesz?? Én képtelen lennék felnevelni..Ezt is elmondtam a férjemnek. De szerinte ha beteg lesz ha nem meg kéne tartani. Ráadásul elmondta anyósomnak is, és most ő is állandóan jön a szövegével..Komolyan már kezd elegem lenni, hogy egész nap jönnek hogy mit kéne tennem.. Miért nem dönthetem el én??

2013. jan. 11. 23:09
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
11%
kockazat mindig van
2013. jan. 12. 11:28
 32/53 anonim ***** válasza:
93%

Kedves 29!

Legyél kedves, és olvasd el még egyszer, mit írtam, és értelmezd is!

2013. jan. 12. 11:35
 33/53 anonim ***** válasza:
75%

"Aztán volt egy másik terem, ott egyedül volt egy 18 éves gyermek, akinek se karja, se lába nem volt, így született. Feküdt egész álló nap, soha nem tanult meg beszélni, vagy egy újszülötténél fejlettebb módon észlelni a külvilágot, és soha, senki nem beszélt hozzá. Tilos volt, nehogy megokosodjon, és azzal szembesüljön, hogy ő milyen más, hogy nyomorék. "

Bocs, ha jól értettem a szellemi fejlődése csak a külső ingerek hiánya miatt torpant meg. Ha tényleg csak a fizikai fogyatékossága van (végtaghiány), akkor állandóan ez a fickó ugrik be:

http://www.youtube.com/watch?v=y0kpOBbHtZ4

Az a hatalmas boldog vigyor mindent visz az arcán! Ő előnyt kovácsolt a hátrányából: motivációs videókat készít és nem is keres vele rosszul.

2013. jan. 12. 11:36
 34/53 anonim ***** válasza:
74%

Miért mondta az orvos, hogy beteg lehet a gyerek? A korod miatt, vagy mert a terhesség elején antibiotikumot és fogamzásgátlót szedtél? Szerintem sok nő szed ilyen-olyan gyógyszert addig, amíg ki nem derül, hogy terhes, s nem lesz attól beteg a gyerek. Pl. ha valakinél 2 hónaposan derül ki, mennyi az esélye, hogy a 2 hónap alatt nem szedett semmilyen gyógyszert?

Nem rossz szándékból írom, csak érdekel tényleg az orvos indoka.

S szerintem te akkor sem szeretnéd megtartani a babát, ha nem állna fenn a veszély a betegségnek.

Nem ítélem el a döntésed, ne értsd félre.

2013. jan. 12. 11:41
 35/53 anonim ***** válasza:
44%

Kedves 32!

Értelmeztem amit írtál, hidd el, és ezért nem értem miért írod amit írsz.

Én is koraszülött vagyok, és újraélesztett. Anyukám 24 volt mikor szült. Sok gond volt-van velem is. De! amíg nem én vagyok a legszerencsétlenebb, nem sírok!

Tudod van az a mondás, hogy a pohár félig tele vagy üres.

2013. jan. 12. 12:56
 36/53 anonim ***** válasza:
63%

Elképesztő!

Szó van egy terhességről, amiben korántsem biztos, hogy beteg lesz a baba. Valamelyik hozzászóló írta, hogy nagyon sokan mire megtudják, hogy terhesek, szedtek egy rakat gyógyszert.Ez így is van.

De itt a siralmas másik fele, akik linkelnek, meg írogatnak fogyatékkal élőkről. Hihetetlen! Ennyi erővel senki se szüljön, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz a végkifejlet.

Ha a kérdező egy komoly felelősségteljes emer lenne, akinek megfordult volna a fejében, hogy megtartja a babát, nem itt lenne, hanem genetikushoz ment volna.

Emberek! Vitatkozunk egy olyanról, ami még nincs is.

Ami az emberiségre jellemző, rémisztgetjük a másikat végtagnélküli babákkal, miközben az a csöppség valószínűleg makk egészségesen fejlődik.

Nem utolsó sorban annak a picinek nincsenek jogai, hogy itt kitárgyaljuk, mint régen Rómában lefelé vagy felfelé mutat a hüvelykujj???

Kedves kérdező!

Ha elmész a magzati diagnosztikai központba (bármelyikbe), és ott te egy korrekt választ kapsz, hogy beteg lesz a gyermeked, akkor gondolkozzál, hogy mi legyen! Addig pedig nem fogd rá az antibiotikumra, hogy amiatt nem tartod meg! Akkor vállald fel, hogy nem akarod, és kész! Ez a legegyszerűbb!

2013. jan. 12. 13:16
 37/53 anonim ***** válasza:
11%

#4 vicces vagy.

Ilyen esetben mi az 50%-os beleszólás?

Ha megtartja a babát, akkor 100%-ig az van, amit az apa akar, és olyan, mintha az anya 0%-ban szólhatna bele.

És fordítva is.

2013. jan. 12. 13:30
 38/53 anonim ***** válasza:
10%
"Nem utolsó sorban annak a picinek nincsenek jogai, hogy itt kitárgyaljuk, mint régen Rómában lefelé vagy felfelé mutat a hüvelykujj???" - ez pontosan így van, egy embriónak, magzatnak semmiféle saját joga nincs, de törvényes védelem illeti meg... ugyanaz a jogi státusza, mint egy védett műemléknek, védett fának, védett állatnak... a magzat jogképessége feltételes, ahhoz a feltételhez kötött, hogy élve megszülessen.
2013. jan. 12. 13:32
 39/53 anonim ***** válasza:
81%

Gyanítom,ha azzal mész haza,hogy terhes vagyok és megtartom

ugyan ez lenne a helyzet.

Akkor meg az lenne a baj,hogy ebben a korban miért akarsz gyereket stb.....

Úgy érzem ki a szavaidból,hogy nem szeretnél már babázni...akkor ne tedd!

Nem döntöttél egyedül,mivel azt írtad,hogy megbeszéltétek a gyereketek után,hogy nem akartok többet,ha jól értelmezem az írásodat!

Tehát,ketten nem akartok több gyereket!

Sajnálom,mert nagyon nehéz lehet...de megértelek,mert hoztatok anno egy döntést!

Zárd rövidre a témát...anyós meg végképp ne szóljon bele!

Jó egészséget kívánok,bárhogyan is döntesz majd!

2013. jan. 12. 16:15
 40/53 anonim ***** válasza:
2%
Látom, itt egyesek 0%-ban vannak jóban a TÉNYEKKEL egy embrió, magzat jogait illetően...
2013. jan. 12. 18:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!