Fantázianevek? Mit gondoltok róluk? Furcsa?
A vezetéknévről lenne szó...
(Az, hogy nem magyar név, nem probléma, mert nem MO-n élek.)
A Walker vezetéknevet szeretném a kisfiamnak.
A párom bele is egyezne, de kicsit tartok az emberek reakciójától.
Mind a ketten Horváth-ok vagyunk, de egyikünk sem akarja, hogy ezt a tömegnevet kapja a pici...
Tartok a bemutatkozástól: "XY Horváth vagyok, ez pedig itt a fiam XY Walker!" (A párommal csak élettársak vagyunk, házasok nem.)
Kicsit kesze-kuszán írtam le a dolgot... Ha valamit nem értetek nyugodtan jelezzétek! Előre is köszönöm!
Azt hogy nem Magyarországon élsz egy dolog. De a világon mindenhol még Kamcsatkában is a vezeték nevet nem lehet csak úgy adni a gyereknek. A vezetéknév az az apja vagy anyja vezetékneve lesz.
Keresztnevekre gondoltál akkor akár Magyarországon is élhetnél mert a Walter nevet itt is elfogadják.
Igen, át lehet írni, de nem úgy hogy kitalálsz egy nevet és kész.. Hanem úgy, hogy eleve a családfádon megjelent rokonok között szereplő vezeték nevek közül lehet választani. Nem úgy van hogy nem akarom hogy a gyerekem Horváth legyen akkor csak fizetek és máris Travolta lesz.
Adhatod akár az úk nagymamád vagy nagypapád nevét, de valós névnek kell lennie..
Ott nem tudom hogy működik. De Magyarországon, téves az a megállapítás, hogy nem lehet bármilyenre átíratni.
Valóban kell hozzá egy nyomós indok, amit aztán elbírálnak. De nem kell, hogy a családban legyen valakinek ilyen vezetékneve.
4# Igen, ezt felejtettem el leírni.
Van Walker a családban. Párom nagyapja, még Walker volt, csak aztán annak a lánya levetette azt, és felvette anyjának a "Horváth" nevét.
Nemhiszem, hogy mindenkinek a Texasi kopó og eszébe jutni;D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!