Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fantázianevek? Mit gondoltok...

Fantázianevek? Mit gondoltok róluk? Furcsa?

Figyelt kérdés

A vezetéknévről lenne szó...

(Az, hogy nem magyar név, nem probléma, mert nem MO-n élek.)

A Walker vezetéknevet szeretném a kisfiamnak.

A párom bele is egyezne, de kicsit tartok az emberek reakciójától.

Mind a ketten Horváth-ok vagyunk, de egyikünk sem akarja, hogy ezt a tömegnevet kapja a pici...

Tartok a bemutatkozástól: "XY Horváth vagyok, ez pedig itt a fiam XY Walker!" (A párommal csak élettársak vagyunk, házasok nem.)

Kicsit kesze-kuszán írtam le a dolgot... Ha valamit nem értetek nyugodtan jelezzétek! Előre is köszönöm!

2012. nov. 19. 18:37
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
67%

Én a helyetekben azt tenném, hogy a párod változtassa meg a nevét.

A bébi automatikusan Walker lesz így, te meg menj hozzá feleségül. :)

2012. nov. 19. 19:17
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon furcsának tartanám, hogy más a gyerek vezetékneve mint a szülőké. Aztán meg azt írod, nem akarsz tucat nevet a gyereknek, de külföldön élsz és ott ismert gyakori név a Walker, ellenben a Horváth mint magyar név külföldön minden csak nem tucat.

Én azt mondom, hogy ha nem tetszik nektek a Horváth, akkor a saját nevetek is legyen Walker és így már nem fura a gyereknél sem.

2012. nov. 19. 19:19
 23/33 A kérdező kommentje:

19# Pontosan!:/ Én is erre gondolnék először, ez a gond...

Én nem azért változtatnám meg, mert sznob vagyok, hanem, hogy a gyereknek könnyebb legyen. Amerikában, egy tipikus amerikai névvel, sokkal könnyebb, mint egy külföldivel. Mert ha meghallják a neved, már rád ragad, "Óh, ez egy külföldi." És én tudom, mert gyerek koromban tapasztaltam, mikor kijöttem tanulni...

2012. nov. 19. 19:20
 24/33 A kérdező kommentje:

Higgyétek el, ha tehetném, biztos megváltoztatnám a nevem, de mivel nincs annyi pénzem nem tudom. Plusz ha van is, azt másra kell költeni. Viszont hozzámenni sem fogok a páromhoz, ezzel mind a ketten tisztában vagyunk, és egyikünk sem akarja...

A Walker nem tucat név külföldön, a többit pedig az előző válaszomban megindokoltam.

2012. nov. 19. 19:23
 25/33 A kérdező kommentje:
De tényleg, maradjunk a kérdésnél, én csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi ugrana nektek először be!
2012. nov. 19. 19:23
 26/33 anonim ***** válasza:
Így viszont szerintem is furcsa, hogy a kicsinek más a neve, mint nektek.
2012. nov. 19. 19:24
 27/33 anonim ***** válasza:
Ja és szerintem majdnem mindeninek az örökbefogadás.
2012. nov. 19. 19:24
 28/33 anonim ***** válasza:
Azert mondjuk Nicholas Sarkozy eleg jol boldogult, Arnold Schwarzenegger is, Andy Vajnanak se okozott gondot a neve kulfoldon.....
2012. nov. 19. 19:25
 29/33 anonim ***** válasza:
Én nem bírom elképzelni, hogy más legyen a gyerek neve, mint az enyém :/
2012. nov. 19. 20:45
 30/33 anonim ***** válasza:
A Walker azért elég gyakori név.
2012. nov. 19. 22:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!