Miért nem értik meg a döntésemet? (terhesség)
37 éves nő vagyok. 14 éves fiam van.
15 éve élek boldog házasságban.
Soha nem volt abortuszom. Évek óta gyógyszerrel védekezem, sosem volt gondom vele. Pár hónappal ezelőtt nagyon beteg lettem, és erős antibiotikumot kellett szednem, fájdalomcsillapítókkal együtt.
nemrég kiderült hogy terhes vagyok. Az orvosom felvilágosított, hogy bizonyos gyógyszerek ritkán de semlegesíthetik a fogamzásgátló tabletták hatását. Nálam is ez történt. Elmondta őszintén, hogy bár nem feltétlenül alakulhat így de fennáll sok mindennek az esélye a terhességgel kapcsolatban. PL: elvetélhetek, beteg gyermeket hozhatok a világra. Nem mondta hogy az abortusz lenne jó megoldás, de nem zárkózott el ettől a lehetőségtől sem. Én ne sokáig gondolkodtam. Abortusz. Megbeszéltük a dokival, hogy elmegyek vizsgálatokra, aláírom a papírokat és a bizottság úgyis figyelembe veszi, hogy komoly gyógyszerek miatt komoly gondok lehetnek, talán az is lehet hogy ingyenes lesz. De nem érdekel az sem ha fizetni kell. Nem tartom meg. Otthon elmondtam a férjemnek milyen döntésre jutottam. Meglepetésemre teljesen kiakadt hogy nélküle döntöttem, hogy nem tartom meg. Szerinte adni kéne egy esélyt a babának.
Ledöbbentem hiszen a fiúnk születése után megbeszéltük, hogy több gyerek nem kell. Ő volt az aki kijelentette hogy 1 gyerek bőven elég. 15 éven át ehhez tartottuk magunkat.
Most meg, nem érti miért nem vállalom a rizikót.
Bocsánatot kértem tőle, hogy hirtelen döntöttem, és nem vártam meg a döntésemmel. De elmondtam hogy akkor sem változatot volna semmit a dolgon ha ott ül mellettem. A babát nem tartom meg. Én nem játszok a sorssal..mi van ha beteg lesz?? Én képtelen lennék felnevelni..Ezt is elmondtam a férjemnek. De szerinte ha beteg lesz ha nem meg kéne tartani. Ráadásul elmondta anyósomnak is, és most ő is állandóan jön a szövegével..Komolyan már kezd elegem lenni, hogy egész nap jönnek hogy mit kéne tennem.. Miért nem dönthetem el én??
Köszönöm a válaszokat.
Hát kaptam hideget-meleget.
Volt aki szerint nem is voltam orvosnál, volt aki szerint szívtelen vagyok, mert nem fogadom el a kis életet ami jön.
Nos, én egy szóval sem írtam, hogy az orvos rögtön azzal jött hogy a gyerek csak beteg lehet. Nem is úgy zajlott hogy vizsgálat után leültetett és ezt mondta. Nem akartam 3 oldalas témát írni, feltételeztem hogy a legtöbb nő volt nőgyógyásznál tudja hogy megy ez. Amikor elmondta az orvos hogy terhes vagyok, jöttek az én kérdéseim.
-nem vagyok öreg ehhez? A sok gyógyszer amit szedtem okozhat gondokat? Az asztmám örökölhető? ezer kérdésem volt, és az orvos válaszolt rá. Nem azt mondta hogy már pedig a születendő gyermek beteg lesz,hanem azt hogy nem zárható ki..Ahogy soha nem zárható ki..
A házasságom szépen működik, nincs semmi gond, bár sokan akik nem ismernek sem engem sem a családom, tudják mi a dörgés.. Erre nem reagálok. Mi sok éve megegyeztünk valamiben. 1 gyerek, több nem.
Lehet önzőnek, szívtelenek nevezni engem, elfogadom. Önző vagyok, mert nem terveztem a terhességet és eszemben sincs újra babázni. Végre megengedhetjük magunknak hogy 1 tinédzser gyerek mellett éljünk, szórakozunk, világot lássunk, a hobbinknak éljünk. Nem hogy egy beteg de még egészséges gyerek sem jöhet szóba.
Bár a fiam egészséges, de a legjobb barátnőmet látva tudom milyen élet az ha a gyermek beteg. Az ő fia farkastorokkal, szellemi fogyatékossággal született. Láttam a tökéletes házasságukat tönkre menni, láttam a barátnőm teljes leépülését. Látom rajta hogy minden nap kemény életet él, és egyre fásultabb, fáradtabb. Élőhalott. Én nem akarok így élni, és ha csak 1% esélyt sem akarok adni egy ilyen jövőnek.
Ma is sokat beszélgettem a férjemmel. Végül is megértettem az álláspontját hogy miért változott meg a 15 éve tett határozatunk. Ő is megértette az én álláspontomat. Leírtuk mindketten hogy mi változna ha eggyel többen lennék és mi lenne ha maradnánk hárman továbbra is. Mindkettőnknek előnyösebb ha hárman maradunk.
Mint írtam nevezhettek önzőnek, kegyetlenek stb.
Én döntöttem, a férjemmel is minden helyre állt, (már csak anyóssal kell megértetni a dolgokat,idővel ez is menni fog)
Kedves hozzászólok. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Én igyekszem tisztelet tudóan, normálisan válaszolni. Nagyon megköszönném ha ti is normálisan, nem sértegetve válaszolnátok vagy mondjátok el a véleményeteket. Én nem sértegetek senkit, így nincs ok hogy ismeretlenül ti sértegessetek. (sajnos van 1-2 válasz ami nem a jó modort tükrözi)
További szép estét mindenkinek
ma 20:42
Hadd idézek abból amit pár perce írtam.
" Önző vagyok, mert nem terveztem a terhességet és eszemben sincs újra babázni. "
Ezt én írtam. Ugye megérted mi a döntésem??
20/42. Én meg azt nem értem, ha egy házaspár bármilyen okból NEM AKAR még egy gyereket, akkor miért akarod rábeszélni őket! Nem te fogod eltartani, felnevelni a gyereket, hanem a kérdező!
Leírta, hogy alaposan átbeszélték a férjével, és döntöttek.
Senkinek nincs joga helyettük dönteni.
Én sem vagyok híve az ok nélküli abortusznak, de nem is tartom ördögtől valónak, ha ok van rá.
Ne törődj az ilyen véleményekkel.
Ez nem fórum, hanem a kérdezz felelek oldal, egyszerűsítve.
Senki nem kérte az abortuszellenzők táborát és véleményét ide, nyilvánvalóan senkit nem érdekelt a meglátásuk és nem is függ tőle a kérdező döntése.
Szóval ellenezze mindenki ott az abortuszt, ahol erre kérik, vagy ahol kikérik ezzel kapcsolatban a véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!