Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem értik meg a döntésem...

Miért nem értik meg a döntésemet? (terhesség)

Figyelt kérdés

37 éves nő vagyok. 14 éves fiam van.

15 éve élek boldog házasságban.

Soha nem volt abortuszom. Évek óta gyógyszerrel védekezem, sosem volt gondom vele. Pár hónappal ezelőtt nagyon beteg lettem, és erős antibiotikumot kellett szednem, fájdalomcsillapítókkal együtt.

nemrég kiderült hogy terhes vagyok. Az orvosom felvilágosított, hogy bizonyos gyógyszerek ritkán de semlegesíthetik a fogamzásgátló tabletták hatását. Nálam is ez történt. Elmondta őszintén, hogy bár nem feltétlenül alakulhat így de fennáll sok mindennek az esélye a terhességgel kapcsolatban. PL: elvetélhetek, beteg gyermeket hozhatok a világra. Nem mondta hogy az abortusz lenne jó megoldás, de nem zárkózott el ettől a lehetőségtől sem. Én ne sokáig gondolkodtam. Abortusz. Megbeszéltük a dokival, hogy elmegyek vizsgálatokra, aláírom a papírokat és a bizottság úgyis figyelembe veszi, hogy komoly gyógyszerek miatt komoly gondok lehetnek, talán az is lehet hogy ingyenes lesz. De nem érdekel az sem ha fizetni kell. Nem tartom meg. Otthon elmondtam a férjemnek milyen döntésre jutottam. Meglepetésemre teljesen kiakadt hogy nélküle döntöttem, hogy nem tartom meg. Szerinte adni kéne egy esélyt a babának.

Ledöbbentem hiszen a fiúnk születése után megbeszéltük, hogy több gyerek nem kell. Ő volt az aki kijelentette hogy 1 gyerek bőven elég. 15 éven át ehhez tartottuk magunkat.

Most meg, nem érti miért nem vállalom a rizikót.

Bocsánatot kértem tőle, hogy hirtelen döntöttem, és nem vártam meg a döntésemmel. De elmondtam hogy akkor sem változatot volna semmit a dolgon ha ott ül mellettem. A babát nem tartom meg. Én nem játszok a sorssal..mi van ha beteg lesz?? Én képtelen lennék felnevelni..Ezt is elmondtam a férjemnek. De szerinte ha beteg lesz ha nem meg kéne tartani. Ráadásul elmondta anyósomnak is, és most ő is állandóan jön a szövegével..Komolyan már kezd elegem lenni, hogy egész nap jönnek hogy mit kéne tennem.. Miért nem dönthetem el én??

2013. jan. 11. 23:09
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
39%
normális esetben a férjnek kevesebb a joga beleszólni,mert A NŐ TESTE. és kész. amelyik hímsoviniszta ezt nem tudja elfogadni, szüljön ő. sok sikert.
2013. jan. 11. 23:53
 12/53 anonim ***** válasza:
78%
na meg kiváncsi lennék,hogy ha betegnek születne a gyerek, a férj mennyit vállalna be belőle..a nő otthon töltené a hátralévő életét a férj meg menne kocsmázni a haverjaival?
2013. jan. 11. 23:55
 13/53 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, anyóst elhajtani a fészkesbe ha okoskodik, semmi köze a dologhoz.

Neked a férjeddel kell kompromisszumra jutni, én azt gondolom, hogy akkor szabad egy terhességet bevállalni, ha egyik jövendőbeli szülő sincs határozottan ellene, ha bármelyik is határozottan ellene van, pláne, ha még valós érvei is vannak, akkor jobb megoldás a terhesség megszakíttatása.

2013. jan. 12. 00:12
 14/53 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ha gondolod én szívesen írok a férjednek.

Sajnos nagyon sok alkalmam van beteg gyermeket látni és azt is látom mi történik a családdal és mi történik a gyermekkel.

Láttam olyan gyereket, aki az üvöltésen kívül képtelen volt másra. Eleinte mindenki azt gondolja ezzel együtt lehet élni, de amikor valaki egy ilyet szemtől szemben lát, megváltozik a véleménye.

Sokan okoskodnak a szellemi fogyatékos gyerekekről, de fogalmuk sincs mit vállal egy család és hogyan fekszik le és kel fel minden nap.

2013. jan. 12. 00:33
 15/53 anonim ***** válasza:
21%

ne sirj elore sok egeszseges baba szuletik fog gatlo es antibiotikum mellett is.

Ha meg akaraod tartani akkor tarsd meg a 37 eveseknek jar a magzatvi vizsgalat es a combi teszt is .

Szerintem nem akarsz gyereket es a betegsegek lehetosege jo alibi ezt a dontest alatamasztani Legy oszinte magadhoz ha nem akarod vetesd el de ne a lehetseges betegsegekrol beszelj mert ez majdnem mindekinel benne van aa pakliban. Fog galto nem okoz elvaltozast a babakban es a legtobb antibiot sem. A korod miatt az eselyed nagyobb egy down babara de ez szurheto Elvetelhetsz de minden kismama elvetelhet. Eloszor a dokit kerdezzd meg az antibioval kapcsolatban mielott dontesz.

2013. jan. 12. 00:39
 16/53 anonim ***** válasza:
39%
Utolsóval értek egyet.Ez a betegség duma csak kifogás a részedről.Nem volt szép a férjed nélkül dönteni.Erre rámehet a házasságotok is.Inkább mondd el neki az igazi okot,hogy miért nem akarod,akkor talán megérti.Még jó,hogy nem abortusz után avattad be,az tuti válás lett volna.Amúgy ha egyik fél nem akarja,akkor én is az abortusz mellett vagyok,de úgy kell intézni,hogy aki akarta,az ne nagyon sérüljön lelkileg.Ha az esetleges betegségeket sorolod a férjednek,akkor még évek múlva is arra fog gondolni,hogy mi van akkor,ha egészséges lett volna? Ezért ajánlom,hogy úgy intézd,hogy ne érezze magát kirekesztve a döntésből és értesd meg vele,hogy miért nem.
2013. jan. 12. 00:56
 17/53 anonim ***** válasza:
82%
Miért ne dönthetnéd el Te?A te tested,a te életed mit és mennyit vállalsz fel.Én sem gondolnám beteg gyereket éjjel nappal ajmározna a férjed ,anyosód.Mindegy is miért nem akarod,akár betegség miatt,akár a korodból kifolyólag.Ne engedd a hegyi beszédet nekik.Határozottan kijelented nekik,tetszik avagy sem, igy döntöttél.
2013. jan. 12. 05:28
 18/53 anonim ***** válasza:
53%

Én sem vállalnám fel. Nem vagy Önző.

Lehet lepontozni, de a véleményem, hogy miért is van a nőnek nagyobb döntési jogköre egy terhesség megszakításáról, vagy megtartásáról:

1. az Ő teste, Ő kínlódik meg a 9 hónappal, Ő rizikózik a szülésnél (pl. komplikáció)

2. akár tetszik akár nem a gyerekeket 80 %-ban a nő neveli (tisztelet az odafigyelő apák kivételének)

Nyugodtan vetesd el! Utána pedig beszéljetek róla, ha tényleg komolyan akartok lehet dolgozni rajta :-)

2013. jan. 12. 07:47
 19/53 anonim ***** válasza:
86%

Ostoba és felelőtlen, aki szerint tartsd meg ilyen körülmények között a gyereket! Egy gyerek élete nem játék! Már a korod is elég rizikós egy kisbaba vállalásához. A vizsgálatok sem mindig mutatják ki a születendő gyerek betegségét.

Van a városunkban egy intézet, ahol a sérült 16-20 éves gyerekeket napközben ellátják. Van közöttük olyan, kit állami gondozásba kell adni, mert a szülők baleset miatt meghaltak. A nagymama viszont nem vállalja a gondozását.

Ezek a fiatalok, valójában csak vegetálnak, a gondoskodás ellenére is.

Abban hibáztál, hogy a férjed nélkül döntöttél, de győzd meg arról, hogy helyesen tetted.

Lehet, hogy igaza van annak, aki azt írja, hogy rámehet a házasságod. De ha beteg gyereketek lesz, akkor is rá fog menni. Elég sok ilyen házasságot láttam már.

2013. jan. 12. 07:52
 20/53 anonim ***** válasza:
21%

Biztos, hogy ezt az orvos mondta, nem te akarsz belemagyarázni?

Múltkor pont ezzel kapcsolatban nyilatkozott czeizel, hogy a terhesség elején szedett gyógyszerek nem ártanak a babának, hisz sokan nemis tudják, hogy terhesek.

Menj el a czeizelhez, segíteni fog!

Ha akarnád a babát, azért tennék meg mindent, hogy rendben világra jöjjön.

Amúgy én is voltam személyesen nála, mert nekem muszáj gyógyszereket szednem terhesség alatt is végig. Azt mondta minimális van ami árthat. Amint terhes vagyok, menjek vissza, és átbeszéljük. Ismétlem: amint megtudtam.

2013. jan. 12. 08:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!