Apa lettem 17 évesen. Ez mennyire gáz? Most mit csináljak?
Off (és bocsi érte):
Mostanában elég sok ilyen szituról olvasok itt, hogy hiába védekeztek, mégis becsúszott a tiniknél a baba. Kérdem én: nem lehet h nem kéne folyton azt szajkózni a felnőtteknek (sem), hogy óóóó ha szeretitek egymást, akkor szexeljetek nyugodtan orrba-szájba, hiszen megérdemlitek, a ti testetek, elég érettek vagytok már blabla.
Nem erkölcs-csőszködni akarok, de pár évtizeddel ezelőtt még ezek az esetek nem voltak ilyen gyakoriak. Bár tény, hogy a fiatalok 90%a azért még 16-18 évesen szűz volt.
Köszönöm a lehetőséget.
Ui.: Érthető, hogy most viszolyogsz a gondolatától is, hogy apa lettél/leszel, de egyszer fel kell nőnöd. Te hamar kezdted....
"fiatalok 90%a azért még 16-18 évesen szűz volt. "
Persze. Főleg, hogy már 14 évesen meg volt a férje a lányoknak régen.
oh erdekes ,,inkabb abortusz olvasd oljuk meg mint eljen es adjak orokbe???
megbolondultatok tudod hany orvos ugyved politikus van akit orokbefogadtak pl kinabol vagy mas orszagbol mert ott kidobtak mert lanynak szuletett??
That oljunk meg valakit akibol nagy ertekes ember lehetne mert nem akarjuk orokbe adni.
Azt mondom aki igy gondolkodik sterilizaltassa magat nehogy veletlenul szaporodjon es megolje az utodjat.
Nem akarok itt előhozni semmit, de szerintem ezt a számot hallgasd meg, nézd végig: http://www.youtube.com/watch?v=-m2TzUBFJpw
Szerintem ez egy nagyon gyönyörű szám a szülői szeretetről és talán elgondolkozol egy picit, hiszen az a gyerek nem tehet róla. Hidd el, nagyon sok örömet tud okozni! Még ha most nem is lehet vele sok mindent csinálni, úgyis nőni fog és kárpótolni fog az álmatlan éjszakákért és mindenért. Nagy valószínűséggel 1-2 évtized múlva szerintem megbánnád, hogy nem cselekedtél most. Most még 2-3 évig inkább az anyjával van, de később nagy szüksége lesz rád is (de persze azalatt a 2-3 év alatt is kellesz neki). Annyira nem fog megváltozni az életed, de tény, hogy kicsit komolyabbnak kell most már lenned, hiszen gyereked van. Gondolj bele, ő egy apró ember, aki a te részed is! A te génjeidet is örökölte, talán tiéd a szeme, orra vagy szája vagy akármi. Szerintem ez tök jó dolog. Még egyszer mondom, szerintem a magad csendességében gondold át! :)
Nahát.. nem számítottam ennyi válaszra.
Még mindig nem arról van szó, hogy nem vagyok rá kíváncsi csak tényleg rossz érzés. Biztos jó, de ennyi idősen nem mert milyen már az hogy megyek az úton 20 évesen, jön mellettem egy gyerek és apának hív? (És mondom védekeztünk. Nem tudom mi volt a baj de mostmár teljesen mindegy.) Nem értek a gyerekekhez, nem tudok gyereket nevelni ez nem az én dolgom. Mindig olyanokat hallok ezekről hogy az apa aki nem foglalkozik a gyerekével 20 év múlva megkeresi, a gyerek nem akar róla hallani, az apa kiborul és tovább zaklatja a gyereket, a gyerek magasról leszarja és elküldi a piccsába utána az apa megint eltűnik, később megint keresi mert már öreg meg minden. Aztán vagy megbocsátanak egymásnak vagy nem. Haveri körömben van egy pár ilyen. De hogyha meg foglalkoznék vele mostantól akkor meg lehet az lenne hogy szar apa vagyok és nagyobb korában kiakadna rám amiért elcsesztem. Mert ilyet is ismerek és az se jobb. Le kellett ülnöm velük beszélgetni és a lány eldöntötte, hogy nem akarja elvetetni pont azért mert nem akarja megölni meg a lelkivilág meg nem tudom, a szülei hagyták, hogy ő döntsön mert anyagilag megtehetik. Én tisztában vagyok azzal hogy nem tehet arról hogy megszületett, nem is őt hibáztatom hanem magamat. Nekem nincs vele bajom csak nem akartam pont most apa lenni.
Kérdező!
Ha ennyire nem érzed magadban a lehetőséget, akkor hagyd. Valóban ráérsz még 10-15 év múlva apa lenni és akkor bizonyítani hogy jó apa vagy. Barátnőmet 19 évesen szülte az anyja a mai napig hozzávágja, hogy nem tudott élni, tanulni, miatta nem vitte semmire. Ennél valóban jobb az, ha nem vagy része az életének.
Ha le is ültetek ezt megbeszélni, szó volt a gyerektartásról? Sokszor csak a pénz miatt csinálják... irass vele alá egy papírt, hogy lemond a tartásdíjról.
Az én apám is lelépett, tartást sem fizetett, mert a bíróság nem találta; fogalmam sincs, hogy hol van...
Nagyon okos vagy utolsó...gyerektartásról CSAK a gyámhatóság engedélyével lehet lemondani...Ptk.
de a gyámhatóság nem fog beleegyezni abba,hogy egy magát eltartani képtelen még lemondjon a gyerekét megillető tartási díjról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!